Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 3.400 με αυξημένη μεταβλητότητα

Υψηλή παραμένει η μεταβλητότητα για βασικούς δείκτες, μετοχές. Μέχρι και το 4% η ενδοσυνεδριακή διακύμανση για ΟΤΕ και 2,5-3% για τραπεζικές μετοχές και «χαρτιά» του 20άρη. Και πάλι υψηλότερα των 3.400 μ. ο Γενικός Δείκτης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η επιβεβαίωση ενδοσυνεδριακά της περιοχής στήριξης των 3.373 μονάδων έφερε σταδιακά βασικούς δείκτες, μετοχές υψηλότερα και πάλι των 3.400 μονάδων.

Η προαναφερόμενη περιοχή στήριξης «δοκιμάστηκε» δυο φορές στη σημερινή συνεδρίαση, με αφορμή την καταγραφή χαμηλών τιμών για τις μετοχές της Πειραιώς, Eurobank, Εθνικής, Alpha Bank και ΔΕΗ.

Περίπου μια ώρα πριν το τέλος της συνεδρίασης, η Εθνική «γυρίζει» στα 30,32 ευρώ (0,53%), η Eurobank στα 15,48 ευρώ ενώ μειώνονται οι απώλειες για την Πειραιώς στα 19,10 ευρώ και στα 19,9 ευρώ για την Alpha Bank.

Συνολικά, η μεταβλητότητα για το Γενικό Δείκτη φθάνει ενδοσυνεδριακά το 1,3%, στοιχείο ενδεικτικό της υψηλής μεταβλητότητας που κυριαρχεί στην αγορά.

Είναι ενδεικτικό πως η ενδοσυνεδριακή διακύμανση για τη μετοχή της Εθνικής φθάνει στο 2,4%, για τη Eurobank το 2,4%, το 3,9% για τον ΟΤΕ, το 2,3% για τη ΔΕΗ, το 3% για τη Βιοχάλκο.

Ανάλογη είναι η μεταβλητότητα και για ακόμη ορισμένες μετοχές εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v