Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προς τις 4.250 με αιχμή τράπεζες, blue chips

Την έξωθεν αφορμή εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Αθήνα. Με αιχμή τράπεζες και blue chips κινούνται υψηλότερα βασικοί δείκτες, μετοχές. Στο "πράσινο" περίπου 100 εισηγμένες.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Εθνική, τράπεζες και blue chips ωθούν υψηλότερα των 4.210 μονάδων τον Γ.Δ.

Σημαντικά τα κέρδη για τον FTSE, που μέχρι στιγμής καταγράφει «κορυφή» στις 2.243 μονάδες.

Μέχρι και 1,3% ενισχυμένη η μετοχή της Εθνικής, στα 35,48 ευρώ, με σημαντικά κέρδη Πειραιώς, Eurobank, MPB αλλά και Αγροτική συντηρούν τη σταθερά ανοδική τάση.

Ανάλογο είναι το κλίμα, όπως από την αρχή της συνεδρίασης αποτυπώνεται στις όλο και περισσότερες μετοχές που «δοκιμάζουν» υψηλότερες τιμές, με αποτέλεσμα έπειτα από περίπου μία ώρα συνεδρίασης 100 μετοχές να κινούνται στο συν και 45 στο πλην.

Από πλευράς συναλλαγών πέρα από τις μετοχές του 20άρη, ο τζίρος είναι υψηλός για Alapis, Φουρλή, Intracom, Σιδενόρ, ΜΕΤΚΑ, Centric, Μηχανική, J&P ΑΒΑΞ, ΔΟΛ, Lavipharm και αρκετές ακόμη εισηγμένες.

Από πλευράς απόδοσης με συναλλαγές περίπου 8.000 τεμαχίων η PC Systems διαμορφώνεται στο 0,82 ευρώ (7,9%), η ΝΕΛ στο 0,63 ευρώ (5%), η Ιμπέριο* στα 2,38 ευρώ (4,85%), ενώ ακολουθούν Intralot (11,72 ευρώ), Autohellas (3,94 ευρώ), Καλπίνης (1,77 ευρώ), ΣΙΔΜΑ (4,60 ευρώ), ΚΡΕΚΑ (1,75 ευρώ), Inform Λύκος (3,50 ευρώ).

* Χρηματιστηριακοί παράγοντες αποδίδουν την υπεραντίδραση της Ιμπέριο στις τελευταίες επιχειρηματικές εξελίξεις που αφορούν στην εισηγμένη. Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως κοινό σχήμα της Ιμπέριο, ξένου ταχυδρομικού οργανισμού και της Star Investments (συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη) φέρεται να είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για την απόκτηση των ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορών, θυγατρικής των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v