Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: «Μόχλευση» στον 40άρη

Υψηλότερα των 2.200 - 2.210 μονάδων καλείται να ισορροπήσει ο FTSE 20 αυτή την εβδομάδα. Με την Εθνική να «κόβει» μέρισμα την Παρασκευή. Ενδιαφέρον για επιμέρους μετοχές εταιριών και από τον FTSEM 40.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Ακόμη μία εβδομάδα προσαρμογής σε περιβάλλον αυξημένης μεταβλητότητας. Με την αγορά να κινείται στον ρυθμό των οικονομικών αποτελεσμάτων, των ειδήσεων αλλά και των φημών και βεβαίως κινήσεων τεχνικής μορφής που επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα τη διαμόρφωση μετοχών.

Εβδομάδα προς το τέλος της οποίας η Εθνική προχωρά στην αποκοπή μερίσματος, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση αλλά και για την αντίδραση της μετοχής από σήμερα μέχρι και τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Για τη μετοχή της Εθνικής υπάρχει περιθώριο μικρής περαιτέρω υποχώρησης, αν και ένα - δύο «κενά» που είχαν δημιουργηθεί στη διάρκεια της τελευταίας ανοδικής αντίδρασης έχουν καλυφθεί.

Και αυτήν την εβδομάδα οι εξελίξεις από το μέτωπο του ΟΤΕ, προφανώς σε τελικό στάδιο, επηρεάζουν τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά αρκετών παικτών.

Όμως σε μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ ενδέχεται να ενεργοποιηθούν εντολές αγοράς μέσα στην εβδομάδα, καθώς και τεχνικά αυτές οι δύο εισηγμένες δίνουν «σήματα επανατοποθέτησης».

Από τον ευρύτερο χώρο, σε Τιτάνα, Coca Cola Hellenic, Μυτιληναίο αλλά και Ελληνική Τεχνοδομική, J&P Άβαξ και σε ακόμη ορισμένες μετοχές αυτής της κατηγορίας έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις υπεραπόδοσης.

Αναφερόμαστε συνολικά στις 5 συνεδριάσεις της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα.

Με την προϋπόθεση πως το όποιο περιθώριο περαιτέρω υποχώρησης του FTSE 20 θα σχετίζεται καταρχήν με την τεχνική προσέγγιση της αγοράς όσο και με την πορεία των ξένων αγορών, εξακολουθούμε να θεωρούμε τις 2.200 - 2.210 μονάδες σημείο αναφοράς γι' αυτή την περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v