Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝ.Α.: Σκέψεις ΧΑ για Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς

Τη δημιουργία Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς εξετάζει το Χ.Α. καθώς ο ρυθμός εισαγωγής εταιριών στην ημιεποπτευόμενη αγορά βαίνει ικανοποιητικός.

ΕΝ.Α.: Σκέψεις ΧΑ για Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς
Τη δημιουργία Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς εξετάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς ο ρυθμός εισαγωγής εταιριών στην ημιεποπτευόμενη αγορά βαίνει ικανοποιητικός και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι εισηγμένες περί τις 10 - 15 εταιρίες.

Ήδη μετά τη Euroxx ΑΧΕΠΕΥ σειρά λαμβάνει η Entersoft. Η ιδιωτική τοποθέτηση της Entersoft ξεκινά την Πέμπτη, 15/5, και θα επιδιώξει να αντλήσει περί το 1 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή στο Χ.Α. δεν εκκρεμεί η έγκριση φακέλου εισαγωγής για την ΕΝ.Α., όμως στη φάση ολοκλήρωσης του φακέλου βρίσκονται τουλάχιστον πέντε εταιρίες, ενώ άλλες τρεις - τέσσερις βρίσκονται επίσης σε προχωρημένο στάδιο.

Εφόσον μέχρι τα τέλη του επόμενου φθινοπώρου έχουν εισαχθεί περί τις 10 εταιρίες και καταστεί ορατό ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός τους θα φτάσει στις 14 - 15, το Χ.Α. θα προχωρήσει στη δημιουργία δείκτη ΕΝ.Α.

Το πρόβλημα βέβαια της αγοράς παραμένει το ρηχό βάθος της καθώς οι εταιρίες εισέρχονται με ιδιωτική τοποθέτηση και το ελάχιστο του free float.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v