Χρηματιστήριο: Πυρ ομαδόν σε τράπεζες και blue chips

Βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο με τον καθαρό τζίρο πέριξ των 112 εκατ. ευρώ. Στο κόκκινο το σύνολο του FTSE 25 πλην ΕΥΔΑΠ. Πωλήσεις και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Η τεχνική εικόνα.

Χρηματιστήριο: Πυρ ομαδόν σε τράπεζες και blue chips

Πιο εύκολα από ότι περίμεναν, οι πωλητές πιστώθηκαν την δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους αγοραστές να υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, την επιφυλακτικότητα να επιστρέφει δριμύτερη στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ, με το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον να εξαντλείται σε μικρό αριθμό τίτλων και την λήξη των συναλλαγών να δίνει εικόνα γενικευμένης υποχώρησης.

Σημαντικό ρόλο, στον ψυχολογικό τομέα και όχι μόνο, που είναι εξαιρετικά αποφασιστικός στις Αγορές, έπαιξαν η χθεσινή έκθεση της Morgan Stanley και η σημερινή της Goldman Sachs, με αποδέκτη τον Βαρύδεικτο Τραπεζικό κλάδο. Επίσης η επιφυλακτική εικόνα στις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, η συνεχιζόμενη άνοδος των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων, αλλά και η απώλεια των 1432 μονάδων, Γενικού Δείκτη, για όσους κινούνται με γνώμονα τις τεχνικές ενδείξεις.

Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, η Morgan Stanley συνάντησε τις Διοικήσεις των Τραπεζών στην Αθήνα και παρότι διατήρησε τις συστάσεις “overweight”, προχώρησε σε μικρή μείωση των τιμών - στόχων για τις Τραπεζικές μετοχές. Για την Αlpha Bank από τα €2,50, στα €2,28, την Εθνική Τράπεζα από τα €10,43, σε €10,25, για την Τράπεζα Πειραιώς από €5,51, στα €5,39 και για τη Eurobank από τα €2,66, στα €2,63.

Σήμερα η Goldman Sachs, προχώρησε και αυτή σε μείωση των τιμών - στόχων για τις Ελληνικές Τραπεζικές μετοχές, απόρροια των αλλαγών των οικονομολόγων του Οίκου στις εκτιμήσεις τους για τα επιτόκια της ΕΚΤ. Παρότι διατηρεί τις συστάσεις “buy” για την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank και την “neutral” σύσταση για την Alpha Bank, προχώρησε σε μικρή μείωση των τιμών - στόχων για τις Ελληνικές Τράπεζες:

Η τιμή - στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς μειώνεται στα 5,40 ευρώ, από 5,90 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,60 ευρώ, από 11 ευρώ, για τη Eurobank στα 2,50 ευρώ, από 2,70 ευρώ (χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επίδραση της πρόσφατης ενοποίησης της Ελληνικής) και για την Alpha Bank στα 1,90 ευρώ, από 2 ευρώ. προηγουμένως.

Το βαρύ κλίμα στον Τραπεζικό κλάδο, μπορεί να επιβεβαιωθεί και από το τελικό -2,29% του Τραπεζικού δείκτη, ενώ έως και ανύπαρκτες ήταν οι κινήσεις των αγοραστών και στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips.

Τα τελευταία placement και οι Α.Μ.Κ., ή οι είσοδοι στο Χ.Α. απογοήτευσαν (ΠΕΙΡ, ΔΑΑ, BOCHGR, ΕΤΕ, CENER), με μοναδική θετική εξαίρεση την περίπτωση της Κρι Κρι και αυτό έχει επιδράσει αρνητικά, δημιουργώντας βραχυπρόθεσμη κρίση εμπιστοσύνης στις τάξεις των ενεργών επενδυτών.

Ψηλότερα η καθαρή αξία συναλλαγών, ενώ στα χαμηλά ημέρας δεν υπήρχε τίτλος του FTSE25 που να διασώζεται, έστω αμετάβλητος, δίνοντας την εντύπωση της γενικευμένης υποχώρησης, εικόνα που διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Μοιραία, σημαντικό κομμάτι στο ημερήσιο ενδιαφέρον των traders, απέσπασε ο τίτλος της Quest, με τις ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την λήξη των χθεσινών χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Quest Συμμετοχών, “υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας και της General Logistics Systems B.V. (μία από τις μεγαλύτερες Εταιρείες υπηρεσιών δεμάτων, logistics και υπηρεσιών express, με δραστηριότητες Παγκοσμίως, Θυγατρική του Ομίλου IDS), για συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ACS, σε ποσοστό 20%, έναντι τιμήματος 74 εκατ. ευρώ. Δικαίωμα της GLS να αγοράσει (“call option”) το υπόλοιπο 80% των μετοχών της ACS, είτε στις 31/10/ 2025, ή στις 30/10/2026, έναντι προσυμφωνημένου ελάχιστου τιμήματος ύψους 296 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που η GLS δεν ασκήσει το παραπάνω δικαίωμα αγοράς, η Εταιρεία θα έχει το δικαίωμα επαναγοράς από την GLS του 20% των μετοχών της ACS, μέσω ενός προσυμφωνημένου μηχανισμού. Η Διοίκηση της ACS, μέχρι την άσκηση του δικαιώματος από την GLS, θα συνεχίσει να ασκείται από την Εταιρεία”. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενδέχεται να απαιτηθούν εγκρίσεις από την Αρμόδια Αρχή Ανταγωνισμού, για τις οποίες η Εταιρεία και η GLS θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες”.

Σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση, το 100% της ACS αποτιμάται, τουλάχιστον, στα 370 εκατ. ευρώ, όταν η συνολική αποτίμηση του Ομίλου, με σημερινό κλείσιμο, φτάνει στα 617,6 εκατ.

Συσσώρευση πολλών μηνών με ανοδική εκτίναξη και πρώτο επίπεδο αντίστασης στα 6,00 – 6,10 ευρώ. Τελικά το deal με την ACS έκλεισε. Οι επενδύσεις της ΚΟΥΕΣ είναι σε διάφορος κλάδους, από Πληροφορική μέχρι ΑΠΕ. Οι κινήσεις Φέσσα πάντα προκαλούν αίσθηση στον Επιχειρηματικό Κόσμο”, σημειώνει η Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο τίτλος της Quest (+3,78%) κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αλλά υποχώρησε αισθητά από τα πρωινά υψηλά των 6,02 ευρώ (+8,47%).

Επιστρέφοντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, θα μπορούσαν να καταχωρηθούν η κακή “μεγάλη εικόνα” του ταμπλώ, ενώ ελάχιστες ήταν οι πρωτοβουλίες των “buyers” σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Πέραν όλων των παραπάνω και η τρέχουσα εβδομάδα που ξεκίνησε δεν στερείται ενδιαφέροντος τόσο εντός, όσο και εκτός των τειχών.

Σύμφωνα με την Beta Sec., “στο εσωτερικό, η Σαράντης θα ανακοινώσει το πρωί της Τετάρτης. Την Πέμπτη το πρωί ακολουθεί η Metlen, η οποία θα ανακοινώσει το συνοπτικό set των βασικών σημείων των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα των Εταιρειών στις ΗΠΑ επιταχύνουν και ως το τέλος της εβδομάδας, το 40% των Εταιρειών του S&P 500 θα έχει δώσει ένα αυξημένο δείγμα γραφής των οικονομικών επιδόσεων του γ’ τριμήνου. Στις κυριότερες ανακοινώσεις επισημαίνονται οι 3M, General Electric, Philip Morris, General Motors, Verizon, Alphabet, Microsoft, Snap, Visa (σήμερα) Boeing, CME, Coca-Cola, ΙΒΜ, AT&T, Tesla (23/10), Mastercard, Intel Corp, Amazon (24/10) και Exxon Mobil, Aon (25/10)”.

Συνεχίζεται η ανησυχητική αναρρίχηση των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων, για όλους τους Εκδότες, καθώς οι traders εκτιμούν ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα κινηθούν λιγότερο επιθετικά, όσον αφορά τις αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων, ιδιαίτερα η Fed αν εκλεγεί στην Προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Πιο συγκεκριμένα, στο 4,05% ανηφορίζει η απόδοση του Αμερικανικού 2ετους τίτλου, στο 4,20% αυτή του αντίστοιχου 10ετους, στο 3,205% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 1440,83 (+0,15%) και 1414,01 μονάδων (-1,72%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 1416,8 (-1,52%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 1414,65 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,67%.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό -1,67% του Γενικού Δείκτη, είναι η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 2,5 μηνών, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 5/8/2024 (-6,27%).

Ο τζίρος, ο υψηλότερος των τελευταίων 9 συνεδριάσεων, στα 134,9 εκατ., από τα οποία τα 22,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (CENER, ΔΕΗ, TITC, ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, EX, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, ΕΥΡΩΒ), ενώ οι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ απασχόλησαν το 53% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τον συνολικό τζίρο των 134,9 εκατ., τα 124,3 εκατ. αφορούν συναλλαγές σε μετοχές του FTSE25.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

H τιμή του δικαιώματος της ΑΤΤ, με βάση την τιμή της μετοχής, θα έπρεπε να είναι κάποιες χιλιάδες ευρώ, παρόλα αυτά, όπως είναι λογικό, κρατάει σημαντικό discount. Θέλει προσοχή στους επίδοξους Traders, μιας και τυχόν εγκλωβισμός στο δικαίωμα, χρειάζεται και τεράστιο νούμερο για την Α.Μ.Κ.. Για να καταλάβουμε τα νούμερα για κάθε 10 δικαιώματα χρειάζονται 12667 ευρώ. Νόημα έχει μόνο για αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν και να παίξουν το ‘στοίχημα’ της THRIVEST. Μετά την Α.Μ.Κ. οι τιμές κτήσης θα είναι 3 ταχυτήτων. Μία πολύ χαμηλή κτήση για την THRIVEST κάπου στα 20 λεπτά (δεν θα είναι πωλητές), μία μεγάλη κτήση για το Ταμείο κάπου στα 80 λεπτά (ούτε αυτοί θα είναι πωλητές) και ακόμα μία για τους συμμετέχοντες κάπου στα 45 λεπτά. Προφανώς η THRIVEST θέλει την Τράπεζα που θα παίξει τον 5ο πόλο στην Χώρα με τον εν δυνάμει Ανταγωνιστή της να είναι η OPTIMA του 1 δισ. Μπορεί στον ισολογισμό να γραφτεί μία Α.Μ.Κ. 800 εκατ., παρόλα αυτά το νούμερο είναι αυτό που σώζει για πολλοστή φορά απλά την Τράπεζα. Πιθανότατα η THRIVEST να θελήσει να πάει στο 1,5 δισ., όμως σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα θα είναι ακριβή σε σχέση με την υπόλοιπη Αγορά. Για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά της επένδυσης, η Αττικής έχει περάσει από πολλά κύματα έχοντας μηδενίσει και ρουφήξει δισ. κυρίως από το ΤΣΜΕΔΕ και η ίδια η THRIVEST έχει ήδη βάλει το χέρι στην τσέπη μία φορά. Το free float θα είναι αστείο μετά την Α.Μ.Κ. (ήδη φαίνεται στο ταμπλώ προ αύξησης) οπότε η ιστορία θα δείξει τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια. Να πούμε πως ο χειρισμός όλων των Κυβερνήσεων, σε σχέση με την Τράπεζα, τα προηγούμενα χρόνια ήταν λάθος, με το ‘μάρμαρο’ να το πληρώνουν πρωτίστως οι φορολογούμενοι και δευτερευόντως οι μέτοχοι με το ΤΣΜΕΔΕ μεγαλύτερο. Να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής στο ταμπλώ δεν έχει κανένα νόημα, μιας και η πραγματική τιμή θα γραφτεί μετά την εισαγωγή των νέων τίτλων. Από την άλλη, οι μικροί που έμειναν με μετοχές θα αναγκαστούν να πληρώσουν μεγαλύτερο ελάχιστο πινακίδιο, σε σχέση με το κεφάλαιο που θα εισπράξουν από την πώληση των μετοχών, μιας και οι περισσότεροι έχουν από 1 έως 5 τεμάχια. Εν κατακλείδι η κεφαλαιοποίηση που θα γράψει η Τράπεζα τις πρώτες μέρες εξαρτάται από το πόσα λεφτά θα ξοδέψουν για να την σταθεροποιήσουν στο επίπεδο που θέλουν. Με τόσο μικρό free float θα δούμε και πάλι ‘όργια’. Αυτό λέει η λογική, για όσους θέλουν να ρισκάρουν αγοράζοντας δικαιώματα από το ταμπλώ, με σκοπό την συμμετοχή στην Α.Μ.Κ. Τα παλαιότερα placement έδωσαν λεφτά στους συμμετέχοντες άμεσα. Τα τελευταία placement και οι Α.Μ.Κ., ή οι είσοδοι στο Χ.Α. απογοήτευσαν. Οι κινήσεις των Τραπεζών και των Οίκων είναι πρωτίστως να βγάλουν λεφτά από τα placements και να πιάσουν καλή τιμή στις Εισηγμένες. Οι ίδιες οι Εισηγμένες όμως θα έπρεπε να σκέφτονται ‘το μετά’ και την αξιοπιστία στις τοποθετήσεις του Επενδυτικού Κοινού, μιας και αυτό θα τους φτιάξει την εικόνα για συμμετοχή περισσότερων επενδυτών Το φθηνότερο book στον Τραπεζικό κλάδο είναι στην ΑΛΦΑ, αλλά τελικά η λέξη φτηνό είναι σχετική, μιας και συνήθως ο χρόνος είναι αυτός που έχει μεγαλύτερη σημασία. Οπότε αυτοί που αγοράζουν το όποιο φτηνό χρειάζονται υπομονή. Για να αλλάξει επίπεδο η ΑΛΦΑ, πρέπει να κατοχυρώσει επιτακτικά το 1,73 επίπεδο. Στο βραχυπρόθεσμο γράφημα έχει στήριξη στο 1,45. Κοντινή αντίσταση το 1,53 – 1,54. Κάποιοι τίτλοι ήδη διαπραγματεύονται στα χαμηλά Αυγούστου του ΓΔ, θυμίζοντας ότι είχε γράψει βιαστικά τις 1320 μονάδες. Βέβαια υπάρχουν κάποιες Δεικτοβαρείς μετοχές που κρατάνε την Αγορά αισθητά υψηλότερα από τότε”, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Η επενδυτική ψυχολογία εξασθενεί, λόγω της πιθανότητας νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή”, αναφέρει η Eurobank Equities.

Ο ΓΔ ανέκρουσε πρύμνη ενώπιον του καθοδικού ‘χάσματος’ των 1447 μονάδων μεταθέτοντας την απόπειρα της αναμέτρησης µε τις 1450 μονάδες σε μελλοντικό χρόνο. Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών, ενόσω συντηρούνται τα τρέχοντα συναλλακτικά δεδομένα”, σημειώνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Εισερχόμαστε στην τελευταία ευθεία για τις Αμερικανικές Εκλογές (5/11) και φυσιολογικά η μεταβλητότητα αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η Επενδυτική Κοινότητα παίρνει θέσεις για την επόμενη ημέρα. Παράλληλα, οι 10ετεις Κρατικές ομολογιακές αποδόσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, καθώς η ανθεκτικότητα της Οικονομίας αποτρέπει τις απότομες μειώσεις επιτοκίων, κάτι που φαινόταν πιθανό πριν 2 μήνες. Το Χ.Α. δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες”, όπως εκτιμά η Depolas Investment Services.

Οι εχθροπραξίες στη Μ. Ανατολή συνεχίζονται και τα αντίποινα του Ισραήλ προς το Ιράν δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί, όμως ο θάνατος του επικεφαλής Γιαχία Σινουάρ εκτρέφει κάποιες προσδοκίες για έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δημήτρη Τζάνα.

Παράλληλα, η τετραμερής συνάντηση στο Βερολίνο, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Μ. Βρετανίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κλιμακωθεί η υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικής έναρξης διαπραγματεύσεων.

Τα δεδομένα αυτά, δύο σχεδόν εβδομάδες πριν τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για αποκλιμάκωση των γεωπολιτικού κινδύνου, με τις Διεθνείς Αγορές ωστόσο να έχουν ήδη καταγράψει προηγουμένως ιστορικά υψηλές επιδόσεις και να κινούνται μάλλον πλαγιοκαθοδικά, καθώς οι Διαχειριστές επιλέγουν την αύξηση της ρευστότητας στα χαρτοφυλάκιά τους.

Την ίδια ώρα, η ΕΚΤ διαμορφώνει τα παρεμβατικά της επιτόκια 25 μ.β. χαμηλότερα (στο 3,25% των καταθέσεων) και προϊδεάζει για συνέχιση της υποχώρησής τους τον Δεκέμβριο, στο βαθμό που ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί.

Παράλληλα, οι χαμηλές συνθήκες ζήτησης δεν επιτρέπουν τη ανοδική κίνηση του Πετρελαίου που διατηρείται στα $74/βαρέλι το brent.

Στον αντίποδα, ο Χρυσός καταγράφει καθημερινά ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς αρκετοί συνεχίζουν να θεωρούν ικανοποιητική επιλογή την τοποθέτηση αυτή, ως “ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο”.

Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, η αφύπνιση των αγοραστών οδήγησε τις προηγούμενες ημέρες στην καταγραφή 4 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, με τον ΓΔ να ξεπερνά τις 1440 μονάδες.

Με την ΕΛΣΤΣΑΤ να αναπροσαρμόζει στο 2,3% την επίδοση του ΑΕΠ για το 2023 (στα €225,2 δισ.), οδηγώντας σε βελτίωση και της σχέσης του δημόσιου χρέους/ΑΕΠ.

Με τη Goldman Sachs να προεξοφλεί ότι στο επόμενο διάστημα οι μακροοικονομικές επιδόσεις θα οδηγήσουν σε συνέχιση της υποχώρησης του δείκτη χρέους/ΑΕΠ προκαλώντας αναβαθμίσεις από τους Οίκους αξιολόγησης.

Επί του παρόντος πάντως, η S&P τηρεί “σιγή ασυρμάτου”, επιλέγοντας να αποφύγει την επικαιροποίηση της ετυμηγορίας της στην παρούσα φάση, μην εκδίδοντας νέα έκθεση.

Από την άλλη πλευρά, προβληματισμό προκαλεί η εικόνα των ταξιδιωτικών εισπράξεων του Αυγούστου (€4,2 φέτος, από €4,3 δισ. πέρσι) καθώς στο 8μηνο ο αυξημένος αριθμός αφίξεων (+9,9%) δεν οδηγεί σε ανάλογη επίδοση στις εισπράξεις (+3,2%).

Παράλληλα, με τη διαδικασία του “χωνέματος” από τις αλλεπάλληλες εκδόσεις και placements να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η Α.Μ.Κ. της Τράπεζας Αττικής είναι σε εξέλιξη, με τις διακυμάνσεις της τιμής της μετοχής να οδηγούν σε ανορθόλογα υψηλές αποτιμήσεις, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά στην Επενδυτική Κοινότητα.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs μειώνει τις τιμές - στόχους για τις Τράπεζες, επικαλούμενη την πιθανή μείωση της οργανικής κερδοφορίας, λόγω της μείωσης του επιτοκιακού περιθωρίου σε συνέχεια της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Σαν αποτέλεσμα, οι πωλητές αποκτούν πάλι την υπεροπλία στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τις ρευστοποιήσεις Τραπεζικών τίτλων να συμπαρασύρουν και τα άλλα blue chips, με τη ‘ρηχότητα’ της Ελληνικής Αγοράς να οδηγεί το ΓΔ πάλι προς τις 1400 μονάδες, επαναφέροντας έτσι στο προσκήνιο την ανάγκη για αντιμετώπιση του υψηλού βαθμού εξάρτησης από τις συναλλαγές των Διεθνών επενδυτών”, όπως σημειώνει ο κ. Τζάνας (σύμβουλος Διοίκησης Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ).

Η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

Στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., η ΕΕΕ (12,4), ακολουθούμενη από EΥΡΩΒ (7,2), ΕΤΕ (6,7), ΟΤΕ (6,5), ΟΠΑΠ (5,9), ΠΕΙΡ (4,7), ΜΥΤΙΛ (4,8), ΔΕΗ (4,5), ΑΛΦΑ (3,4), ΜΠΕΛΑ (3,5), TITC (2,6), ΜΟΗ (2,3), ΔΑΑ (2,3), ΤΕΝΕΡΓ (2,3), ΕΛΠΕ (2,1), CENER (1,8), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (1,8), BIO (1,4), ΛΑΜΔΑ (1,3) και ΑΡΑΙΓ (0,9 δισ. ευρώ).

Από τις Βαρύδεικτες Τραπεζικές μετοχές, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε η ΠΕΙΡ (-3,74%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι ΑΛΦΑ (-2,40%), ΕΤΕ (-0,91%) και ΕΥΡΩΒ (-2,99%).

Μεταξύ 1228,83 (+0,23%) και 1190,49 μονάδων (-2,90%) κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών. Στις 17.00 βρέθηκε στις 1198,66 (-2,23%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 1197,92 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,29%.

Ο ΔΤΡ με ημερήσιο αγοραστικό σήμα, το οποίο αναιρείται με επιστροφή και κλείσιμο χαμηλότερα των 1189 μονάδων, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 1287, 1311, 1360 και 1400 μονάδες. Η πρώτη στήριξη στις 1234 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) και η αμέσως επόμενη στις 1204 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών).

Μένοντας στον κλάδο, αναρτήθηκε σήμερα στον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο.

Στην έκθεση, η ΤτΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “ο Ελληνικός Τραπεζικός Τομέας είναι σε καλύτερη θέση, σε σχέση με το παρελθόν, για να αντιμετωπίσει πιθανές διαταραχές και να επιτελέσει το διαμεσολαβητικό του ρόλο”, ενώ βλέπει θετικές προοπτικές για τον κλάδο το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την έκθεση, “η ποιότητα των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων των Ελληνικών Τραπεζών παραμένει χαμηλή, καθώς τον Ιούνιο του 2024 οι οριστικές και εκκαθαρισμένες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις ανέρχονταν σε 12,5 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 41% των συνολικών εποπτικών ιδίων κεφαλαίων (από 44% το Δεκέμβριο του 2023) και το 50% των συνολικών κεφαλαίων κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET1 capital, από 53% το Δεκέμβριο του 2023)”.

Δεν είναι καλύτερη, η τελική εικόνα στον μη Τραπεζικό 25αρη, όπου αμετάβλητη διασώθηκε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ.

Από τα μη Τραπεζικά blue chips, μόνο δύο τίτλοι κινήθηκαν μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι ΕΥΔΑΠ (0%) και TITC (-0,75%), μόνο που ο πρώτος τίτλος, με την βοήθεια των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές αμετάβλητος και στο υψηλό ημέρας.

Ξεκινώντας από την μετοχή της Επιχείρησης Ύδρευσης, το ημερήσιο “stop long” είναι στα 5,45 ευρώ, ενώ για την αλλαγή της τεχνικής εικόνας χρειάζονται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 5,71 – 5,75 ευρώ, την οποία υπερασπίζονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών.

Από την άλλη ο τίτλος της TITC (-0,75%) συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Στα 32,25 ευρώ το ημερήσιο “stop long” και η σημαντική αντίσταση στα 34,90 ευρώ.

Σαφώς επιδεινούμενη η τεχνική εικόνα της Cenergy (-3,15% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), όχι μόνο γιατί συμπλήρωσε τέσσερις συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα των 9,00 ευρώ (τιμή πρόσφατης Α.Μ.Κ.), αλλά συνεχίζει προς χαμηλότερα επίπεδα, με εντεινόμενες πιέσεις. Αν χαθεί η ζώνη στήριξης 8,62 – 8,54 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών), δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση προς ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Το ημερήσιο “stop short” στα 10,16 ευρώ. Το κλίμα επιδεινώθηκε και από τις 4 προσυμφωνημένες συναλλαγές, συνολικά 347449 τεμ, που έγιναν μεταξύ 8,9050 και 8,93 ευρώ και κάτω από την τιμή της Α.Μ.Κ.

Οι τίτλοι που έχουν προβάδισμα

Στην κούρσα για τις καλύτερες ετήσιες αποδόσεις του 2024 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha Trust, προηγείται η ΝΤΟΤΣΟΦΤ (+249,06%), ακολουθούμενη από ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+152,2%), ΑΤΤ (+136,24%), ΦΒΜΕΖΖ (+93,42%), MONTA (+91,62%), SOFTWEB (+90,12%), ΚΟΥΑΛ (+84,54%), OPTIMA (+64,62%), TITC (+53,85%), ΣΑΝΜΕΖΖ (+52,74%).

Για τους “λάτρεις” των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων

Με τους αγοραστές στημένους χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο, χαμηλές συναλλαγές, ή “market” εντολές, κινήθηκαν ψηλότερα ΜΕΡΚΟ (+7,14%), ΣΙΔΜΑ (+0,93%), ΚΛΜ (+0,97%), ΕΛΒΕ (+1,83%), ΒΙΟΚΑ (+0,56%), ΕΥΑΠΣ (+0,95%), ΠΑΙΡ (+1,47%), ΛΕΒΠ (+14,04%), ΛΟΓΟΣ (+0,78%).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της DotSoft (0%), “βάσει του πρόσφατου προσδιορισμού δικαιούχων την 18/10/2024, επί του συνόλου των 3120000 κοινών μετοχών της Εταιρείας, που είναι εισηγμένες στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α., πέντε Μερίδες επενδυτών κατέχουν ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου μεγαλύτερο, ή ίσο του 5% των κοινών μετοχών: ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 50,106%, GIANO GIUSEPPE 18,687%, ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 10,511%, ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 9,397%, ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 5,897%. Σύνολο 94,599%.

“Πακέτο” 500000 τεμ. πέρασε και σήμερα από το Χ.Α. για την ΕΧ (0%) και αυτό στα 3,80 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της 17/10 είχαν περάσει από το Χ.Α. δύο “πακέτα”, συνολικά 741470 τεμ. πέρασαν στην ίδια τιμή των 3,80 ευρώ και αφορούσαν συναλλαγές μεταξύ των βασικών μετόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αριστοτέλης Νινιός μηδένισε το ποσοστό συμμετοχής του. Αγοραστής ο Γιώργος Πολίτης. Το “πακέτο”, ήταν και οι συνολικές ημερήσιες συναλλαγές του τίτλους.

Σε χαμηλό 2,5 μηνών η ΚΟΥΑΛ (-1,58%).

“Καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για την Ίλυδα (-2,64%), “καρέ” ανοδικών για την ΟΡΙΛΙΝΑ (+0,24%).

Με συνολικό όγκο 718 τεμ. στο -2,59% η ΜΕΝΤΙ.

Προσπάθεια αντίδρασης από τα νεότερα χαμηλά, από τότε που εισήλθε στο Χ.Α. για την BOCHGR (+0,71%).

Κάποιοι βαρέθηκαν να περιμένουν τις μετοχικές εξελίξεις στην ΙΝΤΕΤ (-6,22%).

Με συνολικό όγκο 1050 τεμ., η ΑΤΤ (-4,56%) κινήθηκε μεταξύ 5,50 (-21,65%) και 7,10 ευρώ (+1,14%).

Στα 200 ευρώ (-11,11%) και κάτω από την τιμή εκκίνησης των 210 ευρώ το ΑΤΤΔ, με συνολικό όγκο 555 τεμ.

Συνέχισε ανοδικά η Βιοτέρ (+9,93%), αλλά η σημερινή προσφορά ικανοποίησε την ζήτηση.

Συνεχίζονται οι αγορές από τον CEO στην Μοτοδυναμική (+0,38%).

Ισοφάρισε το ιστορικά υψηλότερο κλείσιμο η Κρι Κρι (+1,89%).

Αγορές από “insiders” στην ΦΟΥΝΤΛ (-5,71%). Σήμερα ο υψηλότερος όγκος του τελευταίου διμήνου.

Η ΙΝΤΚΑ (-3,52%) συνεχίζει να αγοράζει ΙΝΛΟΤ (-0,93%).

Κρατάει επαφή με τα υψηλά 3,5 μηνών η Προοδευτική (-0,79%). Προσοχή αν ξαφνικά ανεβάσει όγκους, καθώς ακούγονται φήμες για πιθανές μετοχικές ανακατατάξεις, με είσοδο κεφαλαίων από “καυτή ζώνη” του εξωτερικού.

Η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών

Ο Γενικός Δείκτης με ημερήσιο αγοραστικό σήμα, το οποίο αναιρείται με επιστροφή και κλείσιμο χαμηλότερα των 1408 μονάδων. Η πρώτη στήριξη στις 1421 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) και η επόμενη στις 1398 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών). Οι αντιστάσεις στις 1474 - 1479, 1485, 1500 - 1510, 1539 και 1602 μονάδες.

Με ημερήσιο αγοραστικό σήμα και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, που ακυρώνεται με επιστροφή και κλείσιμο χαμηλότερα των 3413 μονάδων. Η πρώτη στήριξη στις 3450 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) και οι επόμενες στις 3404 και 3396 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών). Οι σημαντικότερες αντιστάσεις στις 3609, 3672 και 3730 μονάδες.

Μια βόλτα στις Διεθνείς Αγορές

Με μικτά πρόσημα, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας – Ειρηνικού.

Ελεγχόμενη υποχώρηση στην Ευρώπη, η ίδια εικόνα και για τους δείκτες στην Wall Street.

Με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων το Πετρέλαιο, στο 1,080 το Ευρώ έναντι του Δολαρίου.

Πιθανή νίκη Τραμπ τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτελέσει κακό οιωνό για το Ευρώ, ειδικά εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κυριαρχήσουν κατά κράτος στο Καπιτώλιο. Αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν ότι το Ευρώ ενδέχεται να βουτήξει έως και 10% σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ, ως νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, επιβάλει εκτεταμένους δασμούς και μειώσει τη φορολογία στη Χώρα.

Πάνω από τα $2750 και προς νέα ιστορικά υψηλά ο Χρυσός (συμβόλαιο Δεκεμβρίου), προς τα $34,85 ανηφορίζει το Ασήμι.

Λίγο πάνω από τα $67000 ισορροπεί το Bitcoin, προς τα $2620 διορθώνει το Ethereum.

Στην έκδοση ομολόγων 7ετους και 30ετους διάρκειας προχωρά η Ιταλία, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών της Χώρας επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει την αναβάθμιση των προοπτικών της Ιταλικής Οικονομίας από τον Οίκο Fitch Ratings την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές στρατηγικής της Commerzbank AG υπολογίζουν ότι η επταετής έκδοση θα συγκεντρώσει 6 δισ. ευρώ, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας έχει θέσει στόχο τα 3 δισ. ευρώ για την έκδοση των 30 ετών. Τα βιβλία προσφορών θα "τρέξουν” οι Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc, IMI-Intesa Sanpaolo, JP Morgan Chase & Co, Morgan Stanley και Nomura Holdings Inc.

“Στη Ζώνη του Ευρώ ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ μειώθηκε από 89,5% στο τέλος του 2022, σε 87,4% στο τέλος του 2023 και στην ΕΕ από 82,5%, σε 80,8%. Στο 163,9% του ΑΕΠ μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Χώρας μας στα τέλη του 2023”, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

“Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης κινείται χαμηλότερα και μπορεί να υποχωρήσει στο 2% πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν προηγουμένως”, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε εκδήλωση του Bloomberg.

“O S&P 500 θα προσφέρει πολύ μικρές αποδόσεις την επόμενη δεκαετία, οι οποίες θα είναι πολύ χαμηλότερες από τα μεγάλα κέρδη της περασμένης δεκαετίας. Ο εν λόγω δείκτης θα περιοριστεί σε ετήσια απόδοση μόλις 3% τα επόμενα δέκα έτη. Κατά την τελευταία δεκαετία, ο δείκτης έχει αποδώσει 13% ετησίως, πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο του 11%, ενώ έχει αποφέρει συνολική ετήσια απόδοση 27% τα τελευταία δύο χρόνια, στηριζόμενος στο εκρηκτικό ράλι ελάχιστων μετοχών, των λεγόμενων ‘Magnificent Seven”, αναφέρουν oι αναλυτές της Goldman Sachs.

“Η έκθεση των επενδυτών στον μεγάλο δείκτη της Αμερικανικής Αγοράς, S&P 500, έχει φτάσει σε επίπεδα που κατά το παρελθόν ακολούθησε βουτιά 10%. Ειδικότερα, οι θέσεις ‘long’ στα futures του S&P 500 βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα του 2023 και χαρακτηρίζονται ‘ιδιαίτερα εκτεταμένες” επισημαίνουν οι αναλυτές της Citigroup.

Οι αναλυτές της Citi υπογραμμίζουν ότι “δεν προτείνουμε στους επενδυτές να αρχίσουν να μειώνουν τις θέσεις τους, αλλά οι κίνδυνοι αυξάνονται όταν οι τοποθετήσεις σε Αγορές επεκτείνονται σε αυτό τον βαθμό”.

Από την άλλη, “τo αποτέλεσμα των επερχόμενων Αμερικανικών εκλογών δεν έχει σημασία για τις Χρηματοοικονομικές Αγορές”, σύμφωνα με τον CEO της BlackRock, Λάρι Φινκ.

Τo Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Βρετανίας το 2024, αλλά υποβάθμισε αυτές για την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ευρωζώνη. Στο νέο World Economic Outlook, το ΔΝΤ άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Παγκόσμιας Οικονομίας το 2024, στο 3,2%. Η Παγκόσμια Οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με 3,2% και το 2025, έναντι 3,3% που προέβλεπε το ΔΝΤ τον Ιούλιο.

“Υπάρχει μια ανησυχητική αποσύνδεση μεταξύ υψηλού γεωπολιτικού κινδύνου και των Αγορών. Συσσωρεύονται τρωτά σημεία στο Χρηματοοικονομικό Σύστημα, καθώς οι Αγορές ενδέχεται να υποτιμούν τους κινδύνους από τις πολεμικές συγκρούσεις και τις επερχόμενες εκλογές”, σύμφωνα με το νέο World Economic Outlook του ΔΝΤ.

Επιστροφή στο Χ.Α.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha Trust, η σημερινή συνεδρίαση αφαίρεσε από τη συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. 2,2 δισ., στα 110,2 δισ. ευρώ (προσαρμοσμένες τιμές αν ολοκληρωθεί η Α.Μ.Κ. στην Τρ. Αττικής).

“Η Ελληνική Οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με την Ευρωζώνη, τόσο εφέτος όσο και το 2025”, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις προοπτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, το πραγματικό ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί 2,3% εφέτος και 2% το 2025, έναντι αύξησης 0,8% και 1,2%, αντίστοιχα, για την Ευρωζώνη.

Για το 2024 η ετήσια ανάπτυξη του Ελληνικού ΑΕΠ αναμένεται στο 2,3%, παρόμοια με το 2023, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την Ελληνική Οικονομία. Για το 2025, το ΙΟΒΕ εκτιμά ετήσια ανάπτυξη, της τάξης του 2,4%.

Νέα τιμή - στόχο για τη μετοχή της Autohellas στα 18,2 ευρώ δίνει η Euroxx Sec. σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “overweight”. Όπως επισημαίνει, “αν και αναπροσάρμοσε χαμηλότερα τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2024 - 2026 (λόγω των προκλήσεων στον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων), η Αutohellas αποτελεί ένα ελκυστικό ‘story’, υπεραποδίδοντας έναντι των τάσεων της Αγοράς, σε σύγκριση με μεγάλους Παίκτες του τομέα”.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΠΕΙΡ. ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, TITC. Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε η ΕΥΔΑΠ και στο χαμηλό οι Viohalco, Cenergy, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ και Σαράντης.

Κακή η τελική εικόνα, με 25 ανοδικούς τίτλους, έναντι 107 πτωτικών, ενώ 18 τίτλοι ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 3%.

---ΧΠΑ

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να σημειώνουν αύξηση στο συμβόλαιο του FTSE25 και ακόμα μεγαλύτερη στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (27.864 συμβόλαια).

Στα 3.867 συμβόλαια του FTSE25 οι ανοιχτές θέσεις (από 3.837 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Νοέμβριος).

Στα 1.655 συμβόλαια του ΔΤΡ οι ανοιχτές θέσεις (από 1.665 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος).

Στα 10 συμβόλαια του MSCI οι ανοιχτές θέσεις (από 10 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Νοέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης – μονάδα διαπραγμάτευσης: 1 μονάδα δείκτη Χ 2 ευρώ, χρηματικός διακανονισμός - (συνολικά 1.225, 1.153 για τον Νοέμβριο και 72 για τον Δεκέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 3.426,25), κινήθηκε μεταξύ 3.423 και 3.490 μονάδων.

Το συμβόλαιο του ΔΤΡ – μονάδα διαπραγμάτευσης: 1 μονάδα δείκτη Χ 15 ευρώ, χρηματικός διακανονισμός – (συνολικά 25, 25 για τον Δεκέμβριο και 0 για τον Μάρτιο τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.207), κινήθηκε μεταξύ 1.207 και 1.219 μονάδων.

Το συμβόλαιο του MSCI – μονάδα διαπραγμάτευσης: 1 μονάδα δείκτη Χ 2 ευρώ, χρηματικός διακανονισμός - (συνολικά 1, 1 για τον Νοέμβριο και 0 για τον Δεκέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 5.390), κινήθηκε μεταξύ 5.390 και 5.390 μονάδων.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα ΣΜ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.098), Πειραιώς (8.418), Εθνική (1.412), Alpha Bank (11.397), ΔΕΗ (751), Ιντρακάτ (210), Μυτιληναίο (168), ΓΕΚ (446), Motor Oil (273), ΑΔΜΗΕ (1.075), Lamda Development (231), Cenergy (358), Viohalco (140), Ελλάκτωρα (192), ΕΛΧΑ (148), Ιντρακόμ (248).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Χρεόγραφα, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, με πάνω από 10.000 κομμάτια, σε: Alpha Bank 182.181, Πειραιώς 86.611, ΑΔΜΗΕ 28.924, ΔΕΗ 21.333, Eurobank 18.359, Εθνική 20.764, ΓΕΚ 11.558, Τέρνα Ενεργειακή 16.627.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*) είναι: Alpha Bank 64.481.289 τεμ., (από 64.569.398 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), ΔΕΗ 1.469.484 τεμ. (1.469.484), Eurobank 52.182.782 τεμ. (51.376.403), ΟΠΑΠ 1.670.613 τεμ. (1.672.791), Εθνική 13.338.946 τεμ. (13.256.080), ΟΤΕ 1.974.192 τεμ. (1.992.441), Πειραιώς 13.323.927 τεμ. (13.443.927), Ελ. Πετρέλαια 1.329.474 τεμ. (1.335.867), Intralot 1.146.148 τεμ. (1.123.661), Motor Oil 1.468.528 τεμ. (1.476.980), Cenergy 1.133.890 τεμ. (1.392.474).

(*) Τα στοιχεία συναλλαγές δανεισμού τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους Χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ, έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v