Πτώση με τραπεζικό βαρίδι στο Χρηματιστήριο

Στα όρια των 1.430 μονάδων υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης. Σηματωρός η Εθνική, πιέσεις στον ΟΤΕ, τζίρος στη ΔΕΗ. Αναστολή διαπραγμάτευσης για Attica Bank, μετά την εκτίναξη με ελάχιστα κομμάτια.

Πτώση με τραπεζικό βαρίδι στο Χρηματιστήριο

Υποτονικό κλίμα, μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, με το «γύρισμα» των futures του S&P500 στη Wall Street να επηρεάζει τους traders σε Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Επιφυλακτικό ξεκίνημα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέτρια η ροή εντολών, με συγκεκριμένες μετοχές να είναι στο επίκεντρο πωλητών-αγοραστών.

Σε εύρος μόλις 2,5 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, ενδεικτική της συγκρατημένης διάθεσης των δύο πλευρών να ενεργήσουν επιθετικότερα.

Οι πωλητές στη μετοχή του ΟΤΕ, η μικτή τάση στον τίτλο της ΔΕΗ, τα κατ' αρχάς κύρια σημεία αναφοράς στα πρώτα 45' της συνεδρίασης.

Εκ προοιμίου γνωστό πως οι εξελίξεις στη Ρουμανία θα επιβάρυναν στην περίπτωση του Οργανισμού, καθώς σε διαστήματα εβδομάδας/μηνός και 3μήνου υπήρχε περιθώριο για μερική κατοχύρωση θέσεων, με θετικό πρόσημο. Από τα 15,87 έως τα 16 ευρώ οι εντολές, με διακριτή την αγοραστική διάθεση παρά το πρόστιμο (33,5 εκατ.) στην Telekom Mobile Romania. Και λόγω αυξημένης βαρύτητας στη στάθμιση διαμόρφωσης των δεικτών, ο τίτλος του ΟΤΕ ήταν εξαρχής από τους σηματωρούς της ημέρας.

Λίγο πριν την έναρξη (10:25) η γνωστοποίηση πως η διοίκηση της ΔΕΗ «βγαίνει» στις αγορές με ομόλογο για 500 εκατ. ευρώ, το mandate έχει δοθεί, η έκδοση θεωρείται εκ προοιμίου κλεισμένη. Στα 12,03-12,14 ευρώ η μετοχή, με πωλητές-αγοραστές σε στενά εύρη διακύμανσης.

Παραμένει κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με την Εθνική ρυθμιστή της βραχυπρόθεσμης τάσης. Στα 7,438-7,50 ευρώ οι εντολές, θυμίζοντας πως την Παρασκευή είχαν γίνει έως τα 7,61 ευρώ. Απορροφάται μεν η προσφορά, διακριτή ωστόσο η υπερβάλλουσα για ακόμη μία ημέρα. Ζητούμενη η διαμόρφωση των 7,55 ευρώ ως σημείο ισορροπίας για το επόμενο διάστημα.

Αυξημένες συναλλαγές στην ΕΤΕ αλλά και την Πειραιώς, για συνεχόμενη συνεδρίαση από την πλευρά των αγοραστών στη δεύτερη, έως τα 3,886 ευρώ. Σταθερά τα 4 ευρώ το ζητούμενο σημείο αναφοράς για τους επενδυτές.

Αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Performance -τρίτη στη σχετική κατάταξη (στις 11:15)- σε συνέχεια αγορών που είχαν γίνει την Παρασκευή σε υψηλές τιμές των 6,09 ευρώ.

Ικανοποιητική ροή εντολών σε τίτλους των Cenergy Holdings -με τους αγοραστές να «πατούν» στα 9 ευρώ της αμκ, Metlen έως τα 33,96 ευρώ, Coca Cola HBC στα 34 ευρώ, HelleniQ Energy στα 7,125 ευρώ, ΟΠΑΠ στα 16 ευρώ.

Θετικό γύρισμα για τη ΔΕΗ, μετά τις 11:10, στα 12,20 (0,41%), χαρτί με long τάση, μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια των αγοραστών για προσέγγιση των 1.450 μονάδων.

 

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης μπήκε η μετοχή της Attica Bank λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία μπήκαν σε διαπραγμάτευση οι τίτλοι που προέκυψαν από το reverse split.

Προηγουμένως, η μετοχή από τα 0,7 ευρώ στο άνοιγμα εκτινάχθηκε έως τα 20 ευρώ, που αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση 32,3 δισ. ευρώ με συναλλαγές μόλις 8,2 χιλιάδων ευρώ.

Στα 4,69 εκατ. η αξία μέσω προσυμφωνημένων εντολών και οι 3 στη μετοχή της Εθνικής στα 7,482 και 7,487 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v