Χρηματιστήριο: Στοχευμένες κινήσεις με χαμηλό τζίρο

Ελαφρά υψηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες στην εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. Ποια blue chips βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Χρηματιστήριο: Στοχευμένες κινήσεις με χαμηλό τζίρο

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, επιβεβαιώνοντας τα πρωινά futures, όμως η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής, παρακολουθώντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις και περιμένοντας, μέσα στην εβδομάδα, την ανακοίνωση σημαντικών μάκρο αλλά και αποτελεσμάτων από τεχνολογικούς κολοσσούς.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και η αναθεωρημένη μέτρηση του αμερικανικού ΑΕΠ β' τριμήνου. Την Παρασκευή, θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό. Αυτή θα είναι η τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού, πριν τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, οι traders περιμένουν τα αποτελέσματα της Nvidia (ο τεχνολογικός κολοσσός που πρωταγωνιστεί στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά του αύριο Τετάρτη, μετά τη λήξη των συναλλαγών στο NYSE), ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται, μεταξύ άλλων, και τα τριμηνιαία αποτελέσματα των Dell, Salesforce, Dollar General και Gap.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικές διαθέσεις, καθώς ο Γενικός Δείκτης, μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας σημειώσει υψηλό ημέρας στις 1.447,64 μονάδες (+0,69%).

Στα ίδια επίπεδα των τελευταίων ημερών ο τζίρος, δεν αφήνει και μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι εντυπωσιακά καλύτερο, διαμορφώνεται στα 7 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν πέντε λεπτά συνεδρίασης για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρου, ενώ η συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, βρήκε τον τζίρο στα 4,6 εκατ.

Η συντριπτική πλειονότητα από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης «ταλαιπωρούνται» πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ενώ μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν μόνο οι Eurobank (+1,15%), Viohalco (+1,53%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,13%), ΕΕΕ (+2,59%, με μόλις 361 τεμ.), ΕΛΠΕ (+1,55%) και TITC (+1,37%).

Μάλλον είναι νωρίς για την αναζήτηση θετικών πρωταγωνιστών σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς οι «δυνάμεις» που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι του ταμπλό θέλουν τον χρόνο τους.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v