Χρηματιστήριο: Οριακό προβάδισμα αγοραστών με μικρό τζίρο

Συναλλακτική νηνεμία στην εγχώρια αγορά, στο ξεκίνημα της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι θετικοί πρωταγωνιστές στο ταμπλό.

Χρηματιστήριο: Οριακό προβάδισμα αγοραστών με μικρό τζίρο

Επιμένουν σε μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ στο Χ.Α. και μετά τις αρχικές εναλλαγές προσήμων, οι αγοραστές δείχνουν να παίρνουν οριακό προβάδισμα, αλλά με τζίρο που μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό πως η συμπλήρωση των πρώτων τρεισήμισι ωρών συνεδρίασης βρήκε τη μικτή αξία συναλλαγών στα 29,6 εκατ., από τα οποία τα 2,5 εκατ. αφορούν «πακέτα» (ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡ).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα εύρος οριακά μεγαλύτερο των οκτώ μονάδων, με χαμηλό τις 1.430,06 (-0,18%) και υψηλό τις 1.438,87 μονάδες (+0,44%), αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης.

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι θετικοί πρωταγωνιστές από το ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ακόμα πιο επιφυλακτική δείχνει η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς είναι ελάχιστοι οι τίτλοι που συνδυάζουν αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Ξεκινώντας από τους «μεγάλους» του ταμπλό, με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται μόνο οι ΕΤΕ (-1,21%), ΒΙΟ (-1,17%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+1,45%), ΕΛΧΑ (+1,09%), ΜΠΕΛΑ (+1,15%) και ΟΤΕ (+2,05%), ενώ όλοι οι υπόλοιποι Δεικτοβαρείς τίτλοι «ταλαιπωρούνται» με κίνηση πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Τίποτα τα άξιο θετικής αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις πλην, ίσως, της κίνησης που σημειώνεται στον τίτλο της Intralot (+3,83%), ανακοίνωσε 3ετή επέκταση συμβολαίων σε Ολλανδία και Ιρλανδία, ενώ εισέρχεται και στον δείκτη Mid Cap, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου FTSE Russell), ακολουθούμενος και από τη μετοχή της Ιντρακόμ (+3,21%).

Συναλλακτική νηνεμία και στην Αγορά Παραγώγων, όπου έχουν διακινηθεί 310 συμβόλαια του FTSE25, λήξης 20/9. Παραμένουν με μηδενικές συναλλαγές τα συμβόλαια των ΔΤΡ και MSCI, ίδιας χρονικής λήξης.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, μένει να φανεί το τελικό πρόσημο και αν θα υπάρξει κάποια προσπάθεια σχετικής καλυτέρευσης της «μεγάλης εικόνας», καθώς θα απομένουν μόλις τέσσερις συνεδριάσεις για τη λήξη του χρηματιστηριακού μήνα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v