Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Ελλειψη πρωτοβουλιών από αγοραστές-πωλητές στην εγχώρια αγορά. Ηπια κέρδη για τον Γενικό Δείκτη. Μεικτά πρόσημα σε δεικτοβαρείς τίτλους. Ανοδικά ΔΕΗ και Motor Oil.

Κινήσεις σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, επιβεβαιώνοντας την τάση που έδειχναν τα πρωινά futures.

Περίπου η ίδια εικόνα και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη μέσα σε ένα εύρος μικρότερο των πέντε μονάδων και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 1.481,96 (-0,03%) και 1.486,67 μονάδων (+0,29%), ενώ η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών βρήκε τον τζίρο στα 12,6 εκατ., από τα οποία τα 3,8 εκατ. αφορούν «πακέτα» (ΠΕΙΡ).

Ενδεικτικό της έλλειψης πρωτοβουλιών από αγοραστές - πωλητές, το γεγονός ότι από το ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ελάχιστες είναι οι μετοχές που καταγράφουν μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας και πιο συγκεκριμένα οι ΔΕΗ (+1,91%), ΜΟΗ (+1,10%) και ΟΤΟΕΛ (+1,03%), ενώ όλοι οι άλλοι Δεικτοβαρείς τίτλοι περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, με μικτά πρόσημα.

Δεν είναι εντυπωσιακά διαφορετική η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς οι «δυνάμεις» που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι του ταμπλό περιμένουν να δουν σαφέστερα δείγματα γραφής από τους «μεγάλους» του ταμπλό.

Η προσοχή και στην «ντεμπιτάντ» Softweb, η οποία, μέχρι στιγμής, έχει διακινήσει 700 τεμ. και βρίσκεται στο 0,90 ευρώ (+4,65%). Οι αγοραστές έχουν βγει και ψηλότερα, αλλά δεν υπάρχουν πωλητές, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ασφαλώς και το υπόλοιπο της συνεδρίασης δεν θα εξαντληθεί σε αυτό το στενό εύρος κίνησης, οπότε μένει να φανούν οι πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι αντισυμβαλλόμενοι στην εξέλιξη της συνεδρίασης.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v