Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεστ προσδοκιών για τις 1.500 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Σε ρυθμό τραπεζικών γενικών συνελεύσεων η εγχώρια αγορά θέτει υψηλότερους στόχους με βασική ατμομηχανή τις τέσσερις συστημικές. Επιλεκτικές ματιές και σε mid-small caps.

Τεστ προσδοκιών για τις 1.500 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Επέστρεψαν οι αγοραστές χθες το βράδυ στην Wall Street, με τους τρεις δείκτες να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές με θετικό πρόσημο (Dow +0,32%, S&P 500 +1,08%, Nasdaq +1,58%), με τον Τεχνολογικό κλάδο να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των traders, λόγω των πιέσεων που είχαν προηγηθεί, αλλά και λόγω πονταρισμάτων, εν αναμονή των σημερινών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου - α΄ εξαμήνου από Google και Tesla.

Οι δύο Εταιρείες, που ανήκουν στην ομάδα των "Magnificent 7", του κλάδου της Τεχνολογίας, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους για το τελευταίο τρίμηνο σήμερα, μετά το κλείσιμο της Αγοράς.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό.

Υπενθυμίζεται ότι είναι στην “ουρά” για να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην βδομάδα οι: Coca Cola, General Motors, Philip Morris, Spotify, Google, Tesla, Visa (σήμερα), Ford, IBM, AT&T (24/7) και 3M, Bristol Myers (26/7).

Στο μέτωπο των οικονομικών ανακοινώσεων, την Τετάρτη αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το δείκτη PMI της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση για την αύξηση του ΑΕΠ, κατά το δεύτερο τρίμηνο στις ΗΠΑ (την Πέμπτη) και τον πληθωρισμό (την Παρασκευή) θα ολοκληρώσουν την εβδομάδα, την ώρα που oι περισσότεροι επενδυτές περιμένουν μια πρώτη μείωση των Αμερικανικών επιτοκίων, κατά 25 μονάδες, από την Fed, τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, “η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το ‘πράσινο φως’ για τα πρώτα διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (exchange traded funds – ETFs) στο Ethereum στην Αμερικανική Αγορά. Ειδικότερα η SEC ενημέρωσε δύο από τις τουλάχιστον οκτώ Εταιρείες που έχουν καταθέσει αίτηση για διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια συνδεδεμένα με την τιμή του Ethereum ότι τα προϊόντα τους μπορούν να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται σήμερα Τρίτη”, όπως μετέδωσε το Reuters.

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι μεγάλες Αγορές Ασίας – Ειρηνικού, όπου ξεχωρίζει το -1,29% του CSI 300.

Από τα υψηλά διμήνου, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 21/5 (1496,35 μονάδες), θα ξεκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Την ίδια ώρα, ο “ταγός” της τελευταίας ανοδικής κίνηση, δηλαδή ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, θα ξεκινήσει τις σημερινές συναλλαγές από τα υψηλά 98 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο έχει σημειωθεί στις 25/11/2015 (1405,8 μονάδες), με ότι μπορεί να σημαίνουν τα παραπάνω για μία Τραπεζοκεντρική Αγορά, όπως το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Αξίζουν υπενθύμισης, σήμερα η γ.σ. της Eurobank, αύριο της Alpha Bank και στις 25 τρέχοντος της Εθνικής.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, η πρόσφατη – εύκολη ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1472 μονάδων, μπορεί να βάλει σε δοκιμασία την επόμενη αντίσταση στις ζώνη 1485 και σε απόσταση βολής το ψυχολογικό όριο των 1500 μονάδων (στις 1510 η επόμενη ουσιαστική αντίσταση).

Από εκεί και πέρα και υψηλότερα από τις 1500 – 1510 μονάδες, αναμένεται αύξηση της προσφοράς και οι αγοραστές θα κληθούν να απορροφήσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών.

Μένει να φανεί, αν στη σημερινή συνεδρίαση, θα συνεχιστεί το επιλεκτικό ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία ΕΝ.A. PLUS της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α. και στον κλάδο “Τεχνολογία” οι 5.130.000 (ΚΟ) μετοχές της “SOFTWeb - ADAPTIVE I.T. SOLUTIONS ΑΕ”, με κωδικό ΟΑΣΗΣ “SOFTWEB” και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης μετοχής €0,86. Για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής θα είναι ελεύθερο.

Επίσης, μετοχές της Μύλοι Κεπενού θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το ποσό €0,047 ανά μετοχή (καθαρό ποσό: €0,04465 ανά μετοχή).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v