Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ταλαιπωρία για ΓΔ με χαμηλό τζίρο

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρεί η αγορά, με περιορισμένες συναλλαγές, πιέσεις για τις τράπεζες και «βαρίδι» την πτώση της Coca Cola 3Ε. Κινητικότητα σε mid - small caps.

Χρηματιστήριο: Ταλαιπωρία για ΓΔ με χαμηλό τζίρο

Με μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, με τους ενεργούς επενδυτές να αναζητούν τον επόμενο καταλύτη, που θα καθορίσει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Εναλλαγές προσήμων, ενδείξεις κόπωσης και σχετικά υποτονικό ενδιαφέρον, είναι τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης που ξεκίνησε στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και μένει να φανεί αν οι αγοραστές θα πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες στη συνέχεια.

Η επιφυλακτική εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν δείχνει να προβληματίζει αριθμό μετοχών από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, που δείχνουν διαθέσεις να διεκδικήσουν υψηλότερα επίπεδα τιμών, όπως Δομική Κρήτης (+7,01%), Logismos (+5,51%), Ίλυδα (+1,99%), ΕΥΑΘ (+1,58%) και Κρι Κρι (+1,18%).

Σαφώς λιγότερες είναι οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου οι αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών - πωλητών δημιουργούν μεταβολές μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας και πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώς (-1,36%), Αεροπορία Αιγαίου (-1,08%), ΕΕΕ (-1,40%), ΕΛΧΑ (-1,72%), ΕΥΔΑΠ (+1,92%) και Σαράντης (-1,02%).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος μεταξύ 1.346,18 (+0,04%) και 1.339,99 μονάδων (-0,42%), ενώ η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών βρήκε τον τζίρο στα 10,5 εκατ., από τα οποία το 1,3 εκατ. αφορά «πακέτα» (ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ).

Στο υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα φανεί αν ο Γενικός Δείκτης θα επιχειρήσει την υπέρβαση ή θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται στο γνωστό εύρος των 1.340 - 1.350 μονάδων, με το ενδιαφέρον να εξαντλείται στις κινήσεις επιμέρους μετοχών. Προσοχή, κλείσιμο χαμηλότερα από την εν λόγω ζώνη ίσως σηματοδοτήσει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v