Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νωχελικές κινήσεις με μικρό τζίρο στο Χρηματιστήριο

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές για τα περισσότερα βαριά χαρτιά. Κινητικότητα καταγράφεται στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις. Το πρόσημο θα κριθεί στο τέλος των συναλλαγών.

Νωχελικές κινήσεις με μικρό τζίρο στο Χρηματιστήριο

Αργά αλλά σταθερά δείχνει να επιβαρύνεται η εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, ενώ στο Ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζονται οι εναλλαγές προσήμων, μέσα στο εύρος των 1.340-1.350 μονάδων, που κινείται ο Γενικός Δείκτης.

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 34 εκατ., από τα οποία τα 2,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, TITC).

Χαμηλού ενδιαφέροντος και η συνεδρίαση, όπως αυτή εξελίσσεται, στην Αγορά Παραγώγων, καθώς μετά την παρέλευση τριών ωρών, ο FTSE25 έχει διακινήσει 195 συμβόλαια λήξης Αυγούστου, ο ΔΤΡ 75 συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου, ενώ με μηδενικές συναλλαγές παραμένει το συμβόλαιο του MSCI, λήξης 18/8.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας ανάποδα και από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου και σήμερα καταγράφεται κινητικότητα, θετικά ξεχωρίζουν οι ΣΙΔΜΑ (+5,54%), ΒΙΟΣΚ (+3,92%), ΛΑΒΙ (+3,80%), REALCONS (+5,17%) και ΕΣΥΜΒ (+2,50%).

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές για τους περισσότερους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφεται μόνο από τους ΠΕΙΡ (-1,14%), ΑΡΑΙΓ (-1,20%), ΟΠΑΠ (-1,10%), ΟΤΟΕΛ (-1,29%), ΣΑΡ (-1,65%) και TITC (+1,17%).

Ασφαλώς και τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς πολλές φορές οι αγοραστές έχουν κάνει την έκπληξη κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών, όμως συνεχίζει να προβληματίζει έντονα η αργή διολίσθηση του τζίρου.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v