Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών στις 1.350 μονάδες

Η επιφυλακτικότητα που επικρατεί εκτός συνόρων προβληματίζει τους παίκτες στην εγχώρια αγορά. Κινήσεις σε στενό εύρος τιμών και σταθεροποίηση τζίρου. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών στις 1.350 μονάδες

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι δείκτες των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, με τον γαλλικό CAC 40 να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Συνεδρίαση αναγνωριστικού χαρακτήρα μέχρι στιγμής στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να αλλάζει πρόσημα στις παρυφές των 1.350 μονάδων και ευδιάκριτες τις αψιμαχίες μεταξύ αυτών που θέλουν να πάρουν θέσεις και αυτών που κατοχυρώνουν κέρδη, ψάχνοντας τις επόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα στενό εύρος μεταξύ 1.349,31 (+0,25%) και 1.344,26 μονάδων (-0,13%), ενώ ο τζίρος, στα επίπεδα των τελευταίων ημερών, ξεπερνά τα 10 εκατ., από τα οποία τα 0,8 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένη συναλλαγή της ΕΥΡΩΒ.

Συνεχίζεται η κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις όπου, μέχρι στιγμής, ξεχωρίζουν οι Realcons (+6,90%), Lavipharm (+6,14%), ΣΙΔΜΑ (+3,81%), Ευρωσύμβουλοι (+2,08%) και Unibios (+4,90%).

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται οι περισσότεροι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας ξεχωρίζουν μόνο οι ΕΛΧΑ (+1,08%) ΚΟΥΕΣ (+1,38%), ΟΠΑΠ (-1,28%), ΟΤΟΕΛ (-1,29%) και ΣΑΡ (-1,65%).

Ασφαλώς και τίποτα δεν έχει κριθεί, όσον αφορά το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, όμως αρκετοί παράγοντες της Αγοράς συνεχίζουν να δηλώνουν προβληματισμένοι για την επιφυλακτική εικόνα που διατηρούν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v