Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις σε στενό εύρος

Ελεγχόμενες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, με κινήσεις αποκόμισης κερδών στις τραπεζικές μετοχές. Ανοδική κίνηση για Aegean, Viohalco, πιέσεις για Αβαξ.

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικές κινήσεις σε στενό εύρος

Με αρνητικό βηματισμό αλλά απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες, έχουν ξεκινήσει τις σημερινές συναλλαγές οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές και περίπου την ίδια εικόνα παρουσιάζει και το εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Επιφυλακτικότητα, χαμηλός τζίρος και κίνηση του Γενικού Δείκτη σε ένα εύρος που δεν ξεπερνά τις έξι μονάδες, είναι τα χαρακτηριστικά που δίνει η Εγχώρια Αγορά κατά το πρώτο κομμάτι των συναλλαγών, προϊδεάζοντας ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο πλησιάζει στο “peak” των καλοκαιρινών διακοπών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη σημερινή συναλλακτική δραστηριότητα, αλλά και για τις συναλλαγές των επόμενων ημερών.

Σημαντικό ρόλο στην επιφυλακτικότητα των ενεργών επενδυτών παίζουν και τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο του τουρισμού, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που συνεχίζονται στη χώρα.

Δείχνει να διατηρείται η εικόνα κόπωσης στο βαρύδεικτο τραπεζικό ταμπλό, ενώ ελάχιστες είναι οι μετοχές, στον μη τραπεζικό 25άρη, όπου αγοραστές και πωλητές παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι τίτλοι να περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Έτσι, από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται μόνο οι ΑΛΦΑ (-1,04%), ΕΥΡΩΒ (-1,23%), ΠΕΙΡ (-1,61%), ΑΡΑΙΓ (+1,42%), ΒΙΟ (+1,60%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+1,19%), ΕΛΠΕ (-1,64%) και ΚΟΥΕΣ (+1,11%).

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 1341,1 (+0,14%) και 1335,02 μονάδων (-0,33%), ενώ ο τζίρος φθάνει στα 9 εκατ., από τα οποία τα 0,2 εκατ. αφορούν «πακέτα» (ΠΕΙΡ).

Με τα παραπάνω δεδομένα, μένει να φανεί αν θα επαληθευτούν οι πρωινές εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, που αναφέρονται στον ερχομό του «σκληρού πυρήνα» της καλοκαιρινής περιόδου με ταυτόχρονη υποχώρηση του τζίρου και συσσώρευση.

Ελάχιστα τα άξια αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου προσπάθεια ανοδικής διαφυγής καταγράφεται στην Κορδέλλου (+4,05%), ενώ υπό πίεση παραμένει η μετοχή της Άβαξ (-3,68%), μετά τα γεγονότα στη γέφυρα στην Πάτρα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v