Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον αστερισμό της... μόχλευσης το Χρηματιστήριο

Με προσεκτικές κινήσεις, κλείδωμα κερδών και μετακύλιση σε νέους πρωταγωνιστές, τα νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη. Οι τράπεζες στο προσκήνιο, μετά και το σήμα από Eurobank.

Στον αστερισμό της... μόχλευσης το Χρηματιστήριο

Eνατη μέρα ανόδου για τον Dow Jones, Netflix και Tesla γκρέμισαν τον Nasdaq.

Στον ρυθμό των οικονομικών αποτελεσμάτων οι επενδυτές στη Wall Street, ξεκάθαρη η διαφοροποίηση μεταξύ κλάδων, εισηγμένων που αποτυπώνεται και επενδυτικά. Στις 4.534 με απώλειες 0,7% ο S&P500.

Επιφυλακτικές κινήσεις νωρίτερα στις αγορές της Ασίας, από οριακά υψηλότερα 0,10% τα futures του S&P500, από τις 16.204 (0,59%) ο DAX.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στάση για «ανάσες» καθώς οι επενδυτές ενεργούν συνδυαστικά, κατοχυρώνοντας μέρος των σημαντικά κερδοφόρων θέσεών τους, μετακυλίοντας άλλες, σταθμίζοντας την τάση στην αγορά Παραγώγων.

Σήμερα λήγει η σειρά μηνός Ιουλίου, με μέτριο premium οι μάλλον λίγες θέσεις (στα 729 τα ΣΜΕ τρέχουσας σειράς, στα 581 της επόμενης), με την όποια κινητικότητα στο ΧΠΑ να αναμένεται από τις 14:00 και μετά, αν και η συγκεκριμένη αγορά έχει πάψει, εδώ και καιρό, να έχει ουσιαστικό βάθος, να προσφέρεται για εκτίμηση τάσης.

Από τις 1.338,03 (0,48%) ο Γενικός Δείκτης, με προσεκτικά νέα υψηλά, με την αξία συναλλαγών να μειώνεται και πάλι -στα 78,7 εκατ.- μετά από ένα 2ήμερο σημαντικών εισροών, με τζίρο μεγαλύτερο του μέσου όρου προηγούμενης εβδομάδας.

Σε Mytilineos, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ το κύριο μέρος των αγορών αλλά η έκπληξη να έρχεται από τον ΑΔΜΗΕ με το 6,61% στα 2,42 ευρώ, με θεαματικά αυξημένες συναλλαγές. Κατά κύριο λόγο αγοραστές και εχθές τα «ισχυρά χέρια» όπως έδειξαν και σε Motor Oil, Cenergy Holdings, ΔΕΗ, Jumbo, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ.α., επιβεβαιώνοντας το γενικότερα θετικό κλίμα που συνεχίζεται στο χρηματιστήριο.

Από τις 3.251,94 (0,57%) ο FTSE25, από τις 1.101,73 (0,59%) ο ΔΤΡ και από τις 2.206,16 (1,31%) ο FTMidCap.

Στο επίκεντρο ο τραπεζικός, μετά τη χθεσινή γ.σ. της Eurobank και τα μηνύματα Καραβία και σε αναμονή ανακοίνωσης μεγεθών 6μήνου.

Στο συν 43,91% η αγορά -ΓΔ-, με 72% για τον ΔΤΡ και 44,43% για τον FTSE25, με την αποτίμηση των εισηγμένων στα, συνολικά, περίπου 90 δισ.

Ερχονται πακέτα και placements, σημείωνε νωρίτερα ο Στέφανος Κοτζαμάνης, ο οποίος αναφέρεται ενδεικτικά σε περιπτώσεις των Helleniq Energy, Cenergy Holdings, AustriaCard, Prodea, Trastor κ.α., με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το... άνοιγμα του παιχνιδιού σε ευρύτερο μέρος της επενδυτικής κοινότητας.

Μόχλευσης συνέχεια και σε συγκεκριμένα mid caps, καθώς πέραν του ΑΔΜΗΕ ξεχώρισαν Entersoft, Τεχνική Ολυμπιακή, Epsilon Net, Ideal Holdings, Intracom, ενώ θεαματικό μάζεμα από τα 2,92 έγινε στην Intrakat, που μάλιστα «έκλεισε» στα 3,09 ευρώ -υψηλό ημέρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v