Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κίνηση υψηλότερα με τράπεζες

Δοκιμάζει τιμές πάνω από τις 1.347 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Τσιμπάει ο τζίρος, υπεραποδίδουν οι τραπεζικές. Προς νέα ιστορικά υψηλά Aegean και Cenergy. Κινητικότητα σε mid-small caps.

Χρηματιστήριο: Κίνηση υψηλότερα με τράπεζες

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές και με τους επενδυτές να δείχνουν αποφασισμένοι να τηρήσουν τη στάση αναμονής, περιμένοντας τις κινήσεις - ανακοινώσεις των Κεντρικών Τραπεζών, αρχής γενομένης αύριο από τη Fed.

Με θετική διάθεση ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε θετικό έδαφος, δοκιμάζοντας τιμές υψηλότερα των 1.347 μονάδων και τον τζίρο να δείχνει τάση μικρής βελτίωσης.

Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο ημίωρο της χθεσινής συνεδρίασης ο τζίρος έφθασε τα 6 εκατ., ενώ σήμερα και στο ίδιο διάστημα, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν στα 7,8 εκατ.

Με θετική μεταβολή η πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου υποαποδίδουν μόνο οι ΕΕΕ (-0,36%), ΕΛΠΕ (-0,51%), ΜΠΕΛΑ (-0,21%) και ΣΑΡ (-1,41%).

Από τους τίτλους που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΑΛΦΑ (+2%), ΕΤΕ (+1,74%), ΠΕΙΡ (+1,62%), ΒΙΟ (+1,24%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,41%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+1,37%), ΕΛΧΑ (+1,97%), ΚΟΥΕΣ (+1,69%), ΑΡΑΙΓ (+4%) και CENER (+1,62%), με τους τελευταίους δύο τίτλους να κινούνται προς νέα ιστορικά υψηλά.

Συνεχίζεται η κινητικότητα και στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό, όπου ξεχωρίζουν ΔΟΜΙΚ (+6,47%), ΕΒΡΟΦ (+3,85%), ΙΝΚΑΤ (+5,16%), ΙΝΤΚΑ (+1,89%), ΑΛΜΥ (+2,33%) και ΑΔΜΗΕ (+3,13%, σε λίγο η γενική συνέλευση της εισηγμένης, όπου με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις - ανακοινώσεις για το WACC).

Ασφαλώς και είναι νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων, όμως η πρώτη εντύπωση που αφήνει η σημερινή συνεδρίαση δείχνει επιστροφή των αγοραστών και μένει να φανεί αν θα επιχειρηθεί αναμέτρηση του Γενικού Δείκτη με τις 1.350 μονάδες.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v