Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Blue chips τραβάνε το κάρο με Coca Cola

Με συντηρητικό βηματισμό η εγχώρια αγορά, αναμένει το τελευταίο τμήμα των σχετικά χαμηλών συναλλαγών και τις τελικές δημοπρασίες. Συνεχίζεται η μάχη των κεφαλαιοποιήσεων ΟΠΑΠ-ΟΤΕ.

Χρηματιστήριο: Blue chips τραβάνε το κάρο με Coca Cola

Διατηρείται η εικόνα ελεγχόμενων απωλειών για τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ με τις βοήθειες λίγων Δεικτοβαρών μετοχών επιμένει σε θετικό βηματισμό και μικρά κέρδη ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ο τίτλος της ΕΕΕ (+1,23%) είναι αυτός που «τραβάει το κάρο», ενώ με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας συμπαρίστανται στην ανοδική προσπάθεια οι ΔΕΗ (+1,41%), ΕΛΠΕ (+1,25%), ΟΠΑΠ (+1,88%) και TITC (+1,44%).

Από τους τίτλους που δείχνουν διαθέσεις ελεγχόμενης διόρθωσης, μόνο αυτός της ΠΕΙΡ (-1,02%) και της ΛΑΜΔΑ (-1,05%) καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν την μία ποσοστιαία μονάδα.

Ενδιαφέρον δείχνει να έχει και η ιδιότυπη μονομαχία για τη δεύτερη θέση στις κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α., μιας και η πρώτη θέση έχει καπαρωθεί από την ΕΕΕ (10,7 δισ. ευρώ), μεταξύ ΟΠΑΠ (5,9 δισ. ευρώ) και ΟΤΕ (5,8 δισ. ευρώ), με τη μετοχή του Οργανισμού Προγνωστικών να προηγείται με βραχεία κεφαλή.

Εξαιρετικά επιφυλακτική η κίνηση του Γενικού Δείκτη, που έχει περιοριστεί σε ένα εύρος λίγο μεγαλύτερο των επτά μονάδων, με χαμηλό ημέρας τις 1.122,60 (-0,05%) και υψηλό τις 1.129,91 μονάδες (+0,60%) και μένει να φανεί αν θα αναληφθούν κάποιες περισσότερες πρωτοβουλίες από τους αγοραστές, στο τελευταίο κομμάτι των συναλλαγών και στις τελικές δημοπρασίες, κίνηση που έχει επαναληφθεί στις περισσότερες από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Με τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να διεκδικεί την έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, προς έκπληξη όλων όσοι παραμένουν πεισματικά εκτός Αγοράς, το μόνο που δεν δείχνει διαθέσεις αλλαγής είναι ο τζίρος που πλησιάζει τα 30 εκατ., από τα οποία τα 7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, ΜΠΕΛΑ, ΕΤΕ).

Ελάχιστα τα άξια θετικής αναφοράς από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν θετικά οι ΓΚΜΕΖΖ (+4,22%), ΣΑΝΜΕΖΖ (+2,96%), ΛΑΒΙ (+4,04%) και ΙΝΚΑΤ (+2,79%).

Χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα στην Αγορά Παραγώγων, όπου έχουν διακινηθεί 181 συμβόλαια του FTSE25, λήξης 19/5, 4 συμβόλαια του ΔΤΡ, λήξης 16/6 και 9 συμβόλαια του MSCI, λήξης 19/5.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v