Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρητικές κινήσεις και μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο

Εως τις 1.128 μονάδες η άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, εν μέσω σταθεροποιητικής κίνησης για τους δείκτες στην Ευρώπη. Υπεραποδίδει η Coca Cola και η Alpha Bank από το τραπεζικό ταμπλό.

Συντηρητικές κινήσεις και μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικά και με ελεγχόμενες απώλειες κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς οι ενεργοί επενδυτές περιμένουν τα αυριανά μηνύματα από τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ, ενώ θέλουν να δουν αν θα ψηφιστεί και η αύξηση δανεισμού του Ομοσπονδιακού Κράτους των ΗΠΑ, με την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν να διαπιστώνει «τεράστια απόσταση ανάμεσα στη θέση του Προέδρου και αυτή των Ρεπουμπλικάνων».

Με θετικές διαθέσεις ξεκίνησε και σήμερα η συνεδρίαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει σε θετικό έδαφος, με ήπια κέρδη ενώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν διαφαίνονται διαθέσεις αλλαγής, όσον αφορά τις συναλλακτικές επιδόσεις των εμπλεκομένων.

Πιο συγκεκριμένα, η συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας συναλλαγών βρήκε τον Γενικό Δείκτη στα «πράσινα», να έχει αναρριχηθεί μέχρι τις 1128,26 μονάδες (+0,57%), για να υποχωρήσει σχετικά στη συνέχεια, ενώ ο τζίρος πλησιάζει στα 5,5 εκατ.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν θετικά οι Alpha Bank (+1,08%) και ΕΕΕ (+1,73%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται σε ΑΡΑΙΓ (-1,26%), ΒΙΟ (-1,11%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1,63%) και ΣΑΡ (-2,48% και λόγω σημερινής αποκοπής καθαρού μερίσματος €0,142037806 ανά μετοχή).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζουν θετικά οι ΑΒΑΞ (+2,20%), ΕΝΤΕΡ (+2,75% και λόγω νέας εξαγοράς) και ΕΠΣΙΛ (+2,58%).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της ΜΙΓ (-4,67%), καθώς από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία reverse split, οπότε πάει σε προσωρινή αναστολή. Μία νέα για κάθε 30 παλιές είναι η σχέση ανταλλαγής, με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από €0,10 σε €3,00. Θα επιστρέψει στο ταμπλό στις 15 Μαΐου, με τελική νέα ονομαστική αξία εκάστης μετοχής το €0,40, λόγω διαγραφής συσσωρευμένων ζημιών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v