Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια για το 5 στα 5 με χαμηλό τζίρο

Κίνηση πάνω από τις 1.110 μονάδες για τον ΓΔ. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, υπεραποδίδει η ΔΕΗ, πτώση μετά τα ιστορικά υψηλά για Jumbo. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα mid-small caps.

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια για το 5 στα 5 με χαμηλό τζίρο

Με ήπια θετικές διαθέσεις ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους λίγους αγοραστές να δείχνουν διαθέσεις να προσπαθήσουν για το ανοδικό «πενταρέ» του Γενικού Δείκτη και με τον τζίρο να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Βήμα σημειωτόν και για τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, με την αργία στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου να επηρεάζει αρκετούς από τους ενεργούς traders.

Προσπάθεια αντίδρασης από τα Εμπορεύματα, με το Πετρέλαιο να προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα, μετά το σφυροκόπημα των τελευταίων ημερών, ενώ κινήσεις κατοχύρωσης κερδών επικρατούν στην Αγορά των Crypto, με το Bitcoin να υποχωρεί οριακά χαμηλότερα των $28.000.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., η συμπλήρωση των πρώτων τριάντα λεπτών της συνεδρίασης βρίσκει τον Γενικό Δείκτη να έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας, μέχρι στιγμής, υψηλό ημέρας τις 1.116,92 μονάδες (+0,51%), ενώ ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος κινείται οριακά υψηλότερα των 5,3 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 0,6 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ).

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις θεωρούμενες Δεικτοβαρείς μετοχές κινούνται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, ενώ μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδες καταγράφουν οι ΑΛΦΑ (+1,55%), ΔΕΗ (+2,53%) και ΜΠΕΛΑ (-1,27%, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης Παρασκευής).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, που και σήμερα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν δείχνουν διαθέσεις να προσελκύσουν μεγαλύτερο επενδυτικός ενδιαφέρον, ξεχωρίζουν οι Unibios (+6,55%), Profile (+5,42%), Ιντεάλ (+3,51%) και ΑΔΜΗΕ (+2,80%).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα, η Alpha Bank παίρνει την σκυτάλη ανακοινώνοντας αποτελέσματα α’ τριμήνου, τα οποία θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.





Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v