Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με αργό βηματισμό στο Χρηματιστήριο

Στους ρυθμούς των προηγούμενων συνεδριάσεων κινείται η εγχώρια αγορά, με επιλεκτικές τοποθετήσεις κυρίως σε δεικτοβαρείς μετοχές. Υποτονικές διαθέσεις στην αγορά παραγώγων.

Ανοδος με αργό βηματισμό στο Χρηματιστήριο

Παρά το ήπια ανοδικό ξεκίνημα, σε μικρές απώλειες έχουν γυρίσει οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, επιβεβαιώνοντας τη στάση αναμονής που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι επενδυτές, περιμένοντας τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναλυτές, «παρόλο που θα υπάρξουν και άλλες μετρήσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή (Μαΐου) μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της FED (14 Ιουνίου), σίγουρα τα σημερινά μεγέθη θα βρεθούν στο επίκεντρο και δεν αποκλείεται να δείξουν την κατεύθυνση στις Διεθνείς Αγορές, μετά τη συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων, ειδικότερα αν οι αποκλίσεις από τις εκτιμήσεις είναι αυξημένες».

Τον αργό ανοδικό βηματισμό των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων δείχνει να έχει επιλέξει και σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό του Δείκτη να δοκιμάζει τιμές οριακά ψηλότερα των 1.125 μονάδων και τον ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις κινήσεις λίγων Δεικτοβαρών μετοχών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 1.122,6 (-0,05%) και 1.127,19 μονάδων (+0,36%), ενώ ο τζίρος παραμένει στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών και διαμορφώνεται στα 6,5 εκατ., από τα οποία τα 0,8 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΥΤΙΛ).

Με δεδομένο ότι και σήμερα και τουλάχιστον μέχρι στιγμής, το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων παραμένει υποτονικό, μοιραία οι κινήσεις των traders περιορίζονται στα στενά όρια της υψηλής κεφαλαιοποίησης και μάλιστα όχι σε όλους τους τίτλους που απαρτίζουν τον FTSE25.

Σε κάθε περίπτωση και μέχρι στιγμής, μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφεται σε ΑΡΑΙΓ (-1,02%), ΕΕΕ (+1,12%), ΕΛΠΕ (+1,39%) και ΜΟΗ (+1,39%). Οι υπόλοιποι τίτλοι του 25άρη κινούνται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Υποτονική η κίνηση και στην Αγορά Παραγώγων, όπου έχουν διακινηθεί μόλις 4 συμβόλαια του FTSE25, λήξης 19/5 και 9 συμβόλαια του MXGRR3 (Παράγωγο MSCI) λήξης 19/5 επίσης. Παραμένει με μηδενικές συναλλαγές το συμβόλαιο του ΔΤΡ, λήξης 16/6.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v