Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά ο Γενικός Δείκτης πέριξ των 1.120 μονάδων με χαμηλό τζίρο. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, άνοδος για Coca Cola, Motor Oil, μεγαλύτερες πιέσεις σε Viohalco, Σαράντη.

Κίνηση σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Λίγο χαμηλότερα έχουν μεταφερθεί οι «αψιμαχίες» μεταξύ αγοραστών - πωλητών, για τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ την ίδια ώρα ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχει απωλέσει τα μικρά αρχικά του κέρδη και αναλώνεται σε περιστροφική κίνηση, πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Όλα τα παραπάνω, μέσα σε ιδιαίτερα στενή κίνηση που δεν ξεπερνά τις οκτώ μονάδες, με μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας στις 1.128,26 (+0,57%) και χαμηλό τις 1.119,46 μονάδες (-0,22%).

Με χαμηλές επιδόσεις ο τζίρος περιορίζεται στα 28 εκατ., από τα οποία τα 6,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΕΝΕΡΓ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ).

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν απόλυτα αναμενόμενη τη σημερινή εικόνα της Εγχώριας Αγοράς, επισημαίνοντας ότι η προσέγγιση των υψηλών τρέχοντος έτους ήταν επόμενο να φέρει ενδείξεις κόπωσης, αν συνυπολογιστεί ότι πλησιάζει και η πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Εξαιρετικά υποτονική η εικόνα και στην Αγορά Παραγώγων, όπου έχουν διακινηθεί 182 συμβόλαια του FTSE25, λήξης 19/5 και 19 συμβόλαια του ΔΤΡ, λήξης 16/6.

Ξεκινώντας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΜΥΤΙΛ απασχολούν περισσότερο από το 60% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, οι περισσότεροι τίτλοι ταλαιπωρούνται με εναλλαγές προσήμων, ενώ μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφεται από τους ΑΡΑΙΓ (-1,64%), ΒΙΟ (-1,61%), ΕΕΕ (+1,13%), ΕΛΠΕ (+1,69%), ΜΟΗ (+2,36%) και ΣΑΡ (-2,75%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με ανοδικές διαθέσεις και σχετικά ανεκτές συναλλαγές οι ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+1,27%), ΓΚΜΕΖΖ (+3,68%), ΕΛΣΤΡ (+2,66%), ΣΑΝΜΕΖΖ (+3,53%), ΕΝΤΕΡ (+2,75%), ΑΒΑΞ (+2,10%), ΙΝΤΚΑ (+1,20%, έκλεισε η πώληση του 90,91% της Intracom Defense, στους Ισραηλινούς της Israel Aerospace Industries, έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ) και ΦΒΜΕΖΖ (+1,02%).

Με τόσο χαμηλές τις συναλλαγές, κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, όμως η μέχρι τώρα μεγάλη εικόνα της Αγοράς (41 ανοδικοί τίτλοι, έναντι 59 πτωτικών) δίνει οριακό προβάδισμα στους sellers.   

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v