Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Εκανε την υπέρβαση χωρίς τραπεζική βοήθεια

Με χαμηλό όγκο συναλλαγών έγινε η ανατροπή και η υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 700 μονάδων. Ποιες μετοχές σήκωσαν στην πλάτη τους την αγορά. Συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση του ελληνικού 10ετους ομολόγου.

XA: Εκανε την υπέρβαση χωρίς τραπεζική βοήθεια

Χρειάστηκαν δώδεκα συνεδριάσεις, προκειμένου ο Γενικός Δείκτης να επιστρέψει, με κλείσιμο, υψηλότερα των 700 μονάδων και μένει να φανεί αν η εν εξελίξει κίνηση είναι αποτέλεσμα "καλλωπισμού" των αποτιμήσεων, καθώς απομένουν μόλις δύο συνεδριάσεις για την λήξη του χρηματιστηριακού εννεαμήνου, ή εάν η "ανακωχή" πωλήσεων θα συνεχιστεί και θα επιτρέψει την αναρρίχηση των βασικών δεικτών, σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για εμφατική επιστροφή των αγοραστών, καθώς ο τζίρος παραμένει στα γνωστά επίπεδα απελπισίας, όπως και η αδύναμη εικόνα στον Τραπεζικό κλάδο.

Από την άλλη στη σημερινή συνεδρίαση, όπου η έντονη μεταβλητότητα δεν βοήθησε στην αύξηση της καθαρής αξίας συναλλαγών, το Χ.Α. διατήρησε σχετικές αποστάσεις από την επιφυλακτική εικόνα των Ευρωπαϊκών Αγορών (περιμένουν τους απογευματινούς "χρησμούς" της Fed, για τα Αμερικανικά επιτόκια), αλλά και τα ουδέτερα μηνύματα από τις Αγορές ομολόγων (στο 3,08% η απόδοση του Αμερικανικού 10ετους τίτλου, στο 2,82% του Ιταλικού και στο 4,00% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους ομολόγου).

Θα μπορούσε, εύκολα, να υποστηριχθεί ότι η σημερινή "απόδραση" του Δείκτη, με κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων, ήταν, κατά κύριο λόγο, αποτέλεσμα των επιλεκτικών κινήσεων των αγοραστών, σε μη Τραπεζικά blue chips, όπου τις σημαντικότερες βοήθειες έδωσε ο τίτλος της ΕΕΕ (+1,99%).

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο κλαδικός του δείκτης, όσο και οι επιμέρους Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, "είδαν" και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η σημαντική "ανάδυση" ΔΤΡ και επιμέρους Τραπεζικών μετοχών από τα χαμηλά ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραπεζικός δείκτης μπορεί να ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις, αναρριχόμενος μέχρι τις 582,08 μονάδες (+0,69%), όμως από εκεί και πέρα ο έλεγχος της τάσης πέρασε στους πωλητές και ο ΔΤΡ βρέθηκε να καταβαραθρώνεται μέχρι τις 556,34 μονάδες (-3,77%). Νέα προσπάθεια αντίδρασης από τα χαμηλά ημέρας, είχε σαν αποτέλεσμα στις 17.00 ο εν λόγω δείκτης να έχει αναρριχηθεί στις 573,39 (-0,82%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στις 571,7 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,11%.

Στα αξιοσημείωτα, η αντίδραση του κλάδου από τα χαμηλά ημέρας, όμως όσο ο εν λόγω δείκτης αδυνατεί να δώσει κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 614 - 624, τα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια, καλό θα ήταν να παραμείνουν σε ρόλο θεατή και με αυξημένη ρευστότητα.

Από την άλλη, ευλόγως τίθεται το ερώτημα σύμφωνα με το οποίο "πόσο ψηλότερα μπορούν να κινηθούν οι βασικοί δείκτες του Χ.Α., με μοναδικό 'καύσιμο' το 'window dressing' και χωρίς βοήθειες από το Τραπεζικό ταμπλώ;".

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "τα 'κόκκινα' δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχαν χθες, κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού συνεδρίου της Merrill Lynch/BofA, στο Λονδίνο, τα Τραπεζικά Στελέχη με τους Εκπροσώπους των Ξένων Επενδυτών. Για μία ακόμη φορά, μετά το Roadshow της ΕΧΑΕ, οι Ξένοι fund managers ασχολήθηκαν με το κατά πόσο οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) για την τριετία 2019 - 2021 είναι εφικτοί και κατ’ επέκταση αν θα υπάρξει, ή όχι ανάγκη αυξήσεων κεφαλαίου. Στο μεταξύ στα Τραπεζικά Επιτελεία προσθέτουν τις τελευταίες 'πινελιές' στα πλάνα με τους στόχους μείωσης των NPEs, η κατάθεση των οποίων στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου".

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Στη σημερινή και τις επόμενες συνεδριάσεις, είναι αναγκαία η συνέχιση της ανοδικής κίνησης και ένα κλείσιμο αισθητά πάνω από τις 700 μονάδες, ώστε να εδραιωθεί η πεποίθηση ότι η υποτιμητική κερδοσκοπία δύσκολα θα ευδοκιμήσει και πάλι. Τα υφιστάμενα δεδομένα ωστόσο δεν συνηγορούν, επί του παρόντος, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με την αυξημένη μεταβλητότητα για τη σημερινή συνεδρίαση να είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο" ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Τα υπερπουλημένα επίπεδα του Τραπεζικού δείκτη, αλλά και το γεγονός ότι αρκετές Βαρύδεικτες μετοχές δικαιολογούν καλύτερες αποτιμήσεις, ενδέχεται να στηρίξουν την εν εξελίξει βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση που πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης. Σήμερα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση επιτοκίων από την Fed κατά 0,25%, στο 2,25%. Ήτοι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα μηνύματα της Κεντρικής Τράπεζας και στην κατεύθυνση των Διεθνών μετοχικών δεικτών" τόνιζε η Merit Sec.

"Ο Γενικός Δείκτης, ουσιαστικά, συσσωρεύει μεταξύ 675 - 700 μονάδων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Η περιοχή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία ανοδικής αντίδρασης με πρώτο στόχο την περιοχή των 725 - 730 μονάδων που κινείται ο ΚΜΟ-60. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί βέβαια η ανοδική διάσπαση των 700 μονάδων, όπου ο Δείκτης συναντά ισχυρή αντίσταση τις τελευταίες εβδομάδες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, τόσο η κύρια τάση όσο και η βραχυχρόνια παραμένουν πτωτικές. Και ο δείκτης Τραπεζών πραγματοποιεί συσσώρευση τις τελευταίες δυο εβδομάδες μεταξύ 560 - 610 μονάδων. Για την δημιουργία ουσιαστικής αντίδρασης θα μιλήσουμε σε περίπτωση ανοδικής διάσπασης των 625 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, τα περιθώρια της ανοδικής κίνησης είναι σημαντικά μεγαλύτερα, καθώς το πτωτικό κύμα είναι πολύ έντονο αλλά είναι νωρίς ακόμα" ανέφερε στις δικές της εκτιμήσεις η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στον μη Τραπεζικό 25αρη, η αναφορά δεν μπορεί να μη ξεκινήσει από την ΕΕΕ, όχι μόνο γιατί έδωσε σημαντικές βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., αλλά και γιατί ήταν ο μοναδικός τίτλος του FTSE25, που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος της ΕΕΕ έχει συμμετοχή στον Γενικό Δείκτη 10,66% και σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη του Χ.Α. βρίσκεται στην δεύτερη θέση πίσω από τον ΟΤΕ (συμμετοχή στον Δείκτη 11,7%).

Η μετοχή της ΕΕΕ επέστρεψε υψηλότερα των 29,00 ευρώ, με το ημερήσιο "stop short" να εντοπίζεται στα 29,46 ευρώ. Σε περίπτωση επανεμφάνισης των πωλητών, οι πρώτες στηρίξεις στα 28,39 και 28,20 ευρώ.

Έστω και με τις βοήθειες των τελικών δημοπρασιών, ο τίτλος των Ελ. Πετρελαίων (+0,38%) εξασφάλισε και την έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, όμως θα χρειαστεί περαιτέρω "καύσιμα" για να υπερκεράσει με την πρώτη προσπάθεια την αντίσταση στα 8,08 ευρώ. Σε περίπτωση πισωγυρίσματος, οι πρώτες στηρίξεις στα 7,65 και 7,20 ευρώ και το ημερήσιο "stop long" στα 7,12 ευρώ. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 2,4 δισ. ευρώ.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, επιμένει πλαγιοκαθοδικά η Τεχν. Ολυμπιακή (-0,87%), τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Ελλάκτωρα (-1,38%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η ΕΛΧΑ (+0,71%) και τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές η Cenergy (+1,13%).

Συνεχίζει την αναρρίχησή του ο Κέκροπας (+11,54%) που σήμερα ανέβασε συναλλαγές, επιστροφή αγοραστών σε Νηρέα (+4,24%) και Πλ. Θράκης (+0,95%), κάτι κινήθηκε στην Forthnet (+6,93%), ενώ "ντουμπλάρισαν" τις ανοδικές συνεδριάσεις οι ΕΚΤΕΡ (+2,73%), Intralot (+4,21%) και Ιντρακάτ (+4,40%).

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, παραμένει ζητούμενο η επιστροφή με κλείσιμο υψηλότερα των 710 - 715 μονάδων, προκειμένου να ελπίζει σε minimum κίνηση προς τις 742 μονάδες. Επιστροφή με κλείσιμο χαμηλότερα των 689 μονάδων, επαναφέρει τον έλεγχο της τάσης στους εν δυνάμει πωλητές.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,52%), θετική ένδειξη το δεύτερο κλείσιμο υψηλότερα των 1830 μονάδων, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στις 1850 μονάδες. "Pullback" με κλείσιμο χαμηλότερα των 1817 μονάδων, επαναφέρει στο προσκήνιο όλα τα αρνητικά σενάρια.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Παρά την πτωτική εκκίνηση της εβδομάδας, μετά την αναβολή δημοσιοποίησης της αξιολόγησης του Ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο Moody’s, οι αγοραστές φάνηκε να είχαν και πάλι τον πρώτο λόγο στη συνεδρίαση της Τρίτης. Στην σημερινή συνεδρίαση, παρά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει ταμειακό έλλειμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της Ασιατικής θυγατρικής της Folli Follie, η Αγορά κατάφερε να κρατήσει το βραχυπρόθεσμο σήμα που περιγράφεται παρακάτω" αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Η δημιουργία βάσης στις 680 μονάδες του Γενικού Δείκτη και η ακύρωση του βραχυπρόθεσμου σήματος πώλησης, φαίνεται να απομακρύνουν προς το παρόν τον άμεσο κίνδυνο συνέχισης της πτώσης. Βέβαια, η όποια ανοδική κίνηση θα θεωρηθεί αντίδραση στην πτώση, καθώς η τάση είναι και θα παραμένει πτωτική, όσο ο Γενικός Δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 743 μονάδων.

Σε πρώτη φάση η Αγορά “κοιτάει” τις 707 μονάδες, όπου και βρίσκονται ο απλός και εκθετικός ΚΜΟ των 30 ημερών, αλλά και το πρόσφατο υψηλό στις 10 Σεπτέμβρη. Ψηλότερα, πριν από τις κρίσιμες 743 μονάδες, εντοπίζουμε σημαντικές αντιστάσεις στις 723 μονάδες του Γενικού Δείκτη.

Όσον αφορά τον Τραπεζικό δείκτη, παραμένει “πουλημένος”, ενώ μόνο με την κατοχύρωση των 590 μονάδων θα καταφέρει να εξουδετερώσει το βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης.

Για να επιτευχθεί βέβαια το σενάριο αντίδρασης της Αγοράς, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η συμμετοχή από τον συνθλιμμένο Τραπεζικό κλάδο.

Συμπερασματικά, όσο δεν απειλείται η περιοχή των 680 μονάδων, η Αγορά μπορεί να δώσει κάποιου είδους τεχνική αντίδραση εντός του πτωτικού καναλιού στο οποίο ταλαντεύεται.

"Όσο όμως ο Γενικός Δείκτης δεν ξεπερνά τις 743 μονάδες, η πτωτικότητα της τάσης, αλλά και του σχηματισμού συνεχίζει να διατηρείται, με μεσοπρόθεσμο στόχο τις 657 μονάδες" τονίζει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο ο Ινδικός δείκτης Sensex (-0,30%), υστέρησε από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Οι Αγορές στη Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, με μικρά κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Μικρές απώλειες για Πετρέλαιο, Χρυσό και Ευρώ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με την Αρμόδια Στατιστική Αρχή "INSEE". Τον Σεπτέμβριο έφτασε τις 94 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση κατά δύο μονάδες από τον Αύγουστο. Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2016. Δημοσκόπηση του Reuters έκανε λόγο για 97 μονάδες.

Η Deutsche Bank απέρριψε ως "μυθοπλασίες" τις εικασίες ότι ίσως επιδιώξει μια συγχώνευση με την Ελβετική UBS, ή τη Γερμανική Commerzbank.

"Η Αμερικανική Οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά περίπου 2% την πρώτη χρονιά της Εμπορικής διαμάχης με τον υπόλοιπο Κόσμο, ενώ η Κίνα και άλλες Οικονομίες θα μπορούσαν να έχουν κέρδη", σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι οικονομολόγοι της Τράπεζας μοντελοποίησαν ένα σενάριο στο οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τους δασμούς σε όλες τις εισαγωγές τους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και οι Εμπορικοί Εταίροι τους ανταποδίδουν με ίδιες αυξήσεις στους δασμούς στις Αμερικανικές εισαγωγές. Οι υπόλοιπες Χώρες δεν κάνουν αντίποινα μεταξύ τους.

Επιστροφή στο ΧΑ

Η Moody’s προβλέπει ότι η Ελληνική Οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2% το 2018, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται να ανεβάσει ελαφρώς ταχύτητα το 2019, σε αντίθεση με την ευρύτερη τάση στην Ευρωζώνη όπου η ανάπτυξη προβλέπεται να επιβραδυνθεί.

Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 12,5, από 11,5 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" για τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης αναρριχόμενος μέχρι τις 700,96 μονάδες (+0,15%), για να ακολουθήσει υποχώρηση μέχρι τις 691,19 (-1,24%). Νέα κινητοποίηση των αγοραστών είχε σαν αποτέλεσμα στις 17.00 ο Δείκτης να βρεθεί στο υψηλό ημέρας των 703,13 μονάδων (+0,46%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στις 701,89 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,29%.

Ο τζίρος στα 44 εκατ., όμως από αυτά τα 8,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ, ΠΛΑΙΣ, ΜΟΗ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ), ενώ ΕΥΡΩΒ και ΜΟΗ απέσπασαν το 36% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΕΕ και ΛΑΜΔΑ. Δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΜΟΗ και ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε ο ΟΛΠ και στο υψηλό ημέρας οι ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 60 ανοδικές μετοχές, έναντι 43 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

-----ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια στην Αγορά Παραγώγων, ενώ μείωση παρουσίασαν οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη και σημαντική αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (47.735 συμβόλαια).

Στα 7.501 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.468 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Οκτώβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.106, 1.082 για τον Οκτώβριο και 24 για τον Νοέμβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.846) κινήθηκε μεταξύ 1.812 και 1.847 μονάδων και γύρισε σε υπερτίμηση 0,15%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (26.000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (11.541), Alpha Bank (6.985), Πειραιώς (5.858), MIG (1.413), Μυτιληναίος (501), ΔΕΗ (319), ΟΠΑΠ (105), ΟΤΕ (294), Intralot (236), ΑΔΜΗΕ (435), Εθνική (18.188), Ελλάκτωρα (498), Cenergy (302), Ιντρακόμ (340), Ελ. Πετρέλαια (215).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 53.774, Eurobank 47.368, Alpha Bank 41.977, Εθνική 251.940, ΔΕΗ 12.153, Πειραιώς 16.329.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                                 Name of Issuer               NSP        Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,51%

2018-09-3

 

 

 

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,62%

2018-08-13

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,90%

2018-07-31

Oceanwood Capital ManagementLLP

 

NATIONAL BANK OF GREECE SA

 

0,70%

 

2018-01-10

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,40%

 

2018-08-30

 

Oceanwood Capital Management LLP

 

ALPHA BANK SA

 

1,00%

 

2018-08-17

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

 

Oceanwood Capital Management LTD

 

EUROBANK ERGASIAS S.A.

.

 

0,57%

 

2018-07-11

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 21.996.933 τεμ., (από 22.193.391 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.373.999 τεμ. (22.373.284), ΔΕΗ 6.167.823 τεμ. (6.169.623), Eurobank 25.327.127 τεμ. (26.188.721), Εθνική 11.028.842 τεμ. (11.027.511) Folli Follie Group 1.364.604 τεμ. (1.364.604).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v