XA: Τρίτη αναμέτρηση με τον τοίχο των 700 μονάδων

Αντιστροφή πορείας στην εγχώρια αγορά με ταυτόχρονη αποκλιμάκωση των αποδόσεων στο 10ετες ομόλογο. Εθνική, Τιτάν, Σαράντης και ΟΠΑΠ στους κερδισμένους της συνεδρίασης. Πώς διαμορφώνονται τα τεχνικά δεδομένα.

XA: Τρίτη αναμέτρηση με τον τοίχο των 700 μονάδων

Αλλαγή σκηνικού και επιλεκτική επιστροφή των αγοραστών, είχε το "μενού" της δεύτερης συνεδρίασης της χρηματιστηριακής εβδομάδας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο να κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, αλλά και να έχει διαφορετικό, τελικό, πρόσημο, κατά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι την ψυχολογία των λίγων αγοραστών τόνωσαν, τα μικρά κέρδη των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, το θετικό ξεκίνημα της Wall Street, αλλά και η αξιοπρόσεκτη αποκλιμάκωση των αποδόσεων για τα Ιταλικά και Ελληνικά ομόλογα (στο 2,88% η απόδοση του 10ετους Ιταλικού τίτλου, στο 4,01% η απόδοση του Ελληνικού), την ώρα που απόδοση του Αμερικανικού 10ετους ομολόγου, επαναπροσεγγίζει το 3,10% (στο 3,09% την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Ασφαλώς υπάρχει και η πιο "υποψιασμένη" σχολή σκέψης, σύμφωνα με την οποία η σημερινή "επιχείρηση αντίδρασης" είχε σαν στόχο την βραχύβια βελτίωση του κλίματος, καθώς ξεκίνησε σήμερα το Roadshow της Bank of America Merrill Lynch και οι Έλληνες τραπεζίτες θα βρίσκονται και πάλι στο Λονδίνο.

Αν αυτή ήταν η αιτία της ανοδικής αντίδρασης, αυτή θα έχει μικρή διάρκεια και οι πιέσεις θα επιστρέψουν δριμύτερες στο Τραπεζικό ταμπλώ.

Επειδή όλα τα παραπάνω είναι σενάρια, τα οποία το εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ θα επαληθεύσει, ή θα τα διαψεύσει, εκείνο που είναι σίγουρο, όπως έδειξαν οι τελευταίες δύο συνεδριάσεις, είναι η επιστροφή του τζίρου στα γνωστά άθλια επίπεδα, αλλά και το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης, παρά την κίνησή του μόνιμα στο "πράσινο", δεν "τόλμησε" να διεκδικήσει κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων, παρά τις σημαντικές βοήθειες από τις τελικές δημοπρασίες, συμπληρώνοντας και ενδέκατη συνεδρίαση με κλείσιμο κάτω από το 700 (!)

Ο Τραπεζικός δείκτης, αν και ξεκίνησε επιφυλακτικά υποχωρώντας μέχρι τις 564,73 μονάδες (-0,10%), η ενεργοποίηση των αγοραστών τον "έσπρωξε" μέχρι τις 597,36 (+3,91%), για να ακολουθήσει αισθητή υποχώρηση στην συνέχεια, με τον τίτλο της Eurobank (-1,10%) να είναι ο πρώτος που επέστρεψε σε αρνητικό πρόσημο (χωρίς επαφή με το "κόκκινο" οι Alpha Bank +2,67% και Εθνική +5,05%).

Στις 17.00 ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών είχε υποχωρήσει στις 577,02 (+2,08%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 578,11 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,27%.

Για τον Τραπεζικό δείκτη και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, όσο αυτός επιμένει σε κλεισίματα χαμηλότερα της ζώνης 614 - 624, κάθε ανοδική αντίδραση, μόνο σαν ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε σχετικά καλύτερες τιμές, θα πρέπει να εκλαμβάνεται. Σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής, οι επόμενες αντιστάσεις στις 698 και 739 μονάδες. Επιστροφή των πιέσεων με κλείσιμο χαμηλότερα των 547 μονάδων, θα "ανοίξει την καταπακτή" για κίνηση προς τις 509 - 502 και 458 μονάδες.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, "το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, είναι ένα σημάδι της ανθεκτικότητας του Λαού της", αναφέρει ο Κάλιν Άνεβ Γιάνσε, γενικός γραμματέας του ESM, στο τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμά του προς τους Επενδυτές υπογραμμίζοντας πως "τώρα η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των Επενδυτών σε μόνιμη βάση, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την Οικονομία της".

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχασε μια ακόμη ευκαιρία να ξεπεράσει τις 700 μονάδες, ενόσω οι Διεθνείς Αγορές κινούνταν ανοδικά. Τώρα, το σκηνικό αυξημένων αβεβαιοτήτων στο εσωτερικό, συνοδεύεται και από την υποχώρηση των Διεθνών Αγορών. Διαμορφώνονται επομένως αυξημένες προϋποθέσεις για νέο κύκλο υποτιμητικής κερδοσκοπίας, με πλαγιοκαθοδική κίνηση του Δείκτη, που μπορεί να τον οδηγήσει προς τα επίπεδα στήριξης που επισημαίνει η τεχνική ανάλυση στις επόμενες ημέρες, δηλαδή την περιοχή των 660 μονάδων" ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος οδηγεί σε μία περίοδο χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος για το Χ.Α., όπου ενδέχεται να παγιωθεί ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και η κατεύθυνση θα επιβάλλεται, εν πολλοίς, από το εξωτερικό. Η Αγορά ζητά προσήλωση στις απαραίτητες ενέργειες και χρονοδιάγραμμα για έξοδο στις Αγορές" τόνιζε η Merit Sec.

"Η απουσία εγχώριου καταλύτη στην Ελληνική Αγορά, είναι αναμενόμενο να την κρατήσει συνδεδεμένη με τη διεθνή τάση. Η απουσία όγκου συναλλαγών ίσως κρατήσει τη μεταβλητότητα σε περιορισμένα επίπεδα, ενώ ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε επίπεδα στήριξης. Η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης και η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές για την πορεία των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο του Χ.Α." ήταν οι επισημάνσεις της Beta Sec.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες οι τελευταίες συνεδριάσεις, πλην αυτής της Παρασκευής, απλά επιβεβαιώνουν την απόλυτη απουσία των Ξένων χαρτοφυλακίων από τις τάξεις των αγοραστών, κάτι που επιβεβαιώνεται και στον ημερήσιο τζίρο, ενώ αν συνυπολογιστεί και η έλλειψη ειδήσεων - καταλυτών που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις, σε συνδυασμό με την "αδυναμία" του Τραπεζικού κλάδου, εξηγείται ο εγκλωβισμός του Δείκτη χαμηλότερα των 700 μονάδων, με κίνδυνο την χειροτέρευση της τεχνικής εικόνας, αν προχωρήσουν σε σημαντική διόρθωση οι Διεθνείς Αγορές.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, συμπλήρωσε 15 συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 8,00 ευρώ, ο τίτλος της Αεροπορίας Αιγαίου (0%), ο οποίος υποχώρησε αισθητά από το υψηλό ημέρας των 7,97 ευρώ (+2,18%). Στα 7,87 ευρώ έχει κατέβει το ημερήσιο "stop short", με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 8,25 και 8,60 ευρώ. Θεωρητικά ισχυροποιημένη η στήριξη στα 7,52 ευρώ.

Χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, κινήθηκε σήμερα ο τίτλος της Viohalco (+3,18%), που συμπλήρωσε και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Η μετοχή έχει γυρίσει σε ημερήσιο "long" με "stop" στα 2,88 ευρώ και αμέσως επόμενη στήριξη στα 2,80 ευρώ. Επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 3,07 ευρώ, μπορεί να δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τα 3,28 και 3,52 ευρώ.

"Κατηφορίζοντας" σε κεφαλαιοποιήσεις, μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα έδωσε "διακριτική" ανοδική αντίδραση η Ελινόιλ (+2,33%) και μετά από τρεις πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες τέσσερις, σήμερα αντέδρασε η Centric (+4,09%).

Θέλει να κάνει το δικό της "fan club" η Foodlink (+3,94%), νέα ιστορικά υψηλά για την Κρι Κρι (+4,04%), ενώ επέστρεψαν οι αγοραστές σε Intralot (+3,74%), ΕΚΤΕΡ (+1,85%) και ΟΛΘ (+2,51%).

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΛΧΑ (+2,94%), τρίτη συνεχόμενη ανοδική για την Cenergy (+3,84%), προσπαθεί πλαγιοανοδικά και λόγω αποτελεσμάτων εξαμήνου ο Περσέας (+1,89%), τρεις ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες τέσσερις για τον Κέκροπα (+4,84%), ενώ εμφανίστηκε πωλητής στην Attica Group (-4,08%).

Τεχνικά, όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, για τον Γενικό Δείκτη παραμένει πρώτο ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 710 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 715 μονάδων (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων). Σε μία τέτοια περίπτωση, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 742, 762 και 785 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 689 μονάδων, θα επαναφέρει τα σενάρια για υποχώρηση προς τις 660 και 647 μονάδες και βάζοντας σαν επόμενους στόχους τις 600 - 580 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,40%), το σημερινό κλείσιμο υψηλότερα των 1830 μονάδων, αν αυτό επιβεβαιωθεί στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, αφήνει "παράθυρο αισιοδοξίας" για κίνηση προς τις 1850 και 1870 μονάδες. Επιστροφή του εν λόγω δείκτη με κλείσιμο χαμηλότερα των 1817 μονάδων, αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα για υποχώρηση προς τις 1755 και 1675 μονάδες.

Προσοχή ! Το πτωτικό σενάριο αναβάλλεται με κλείσιμο του εν λόγω δείκτη υψηλότερα των 1877 μονάδων και ακυρώνεται με κλείσιμο υψηλότερα των 1992 μονάδων (!)

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"H ολοκλήρωση του διεκπεραιωτικού χαρακτήρα Road Show στο Λονδίνο, σε συνδυασμό με τo rebalancing των δεικτών του FTSE της Παρασκευής, αλλά και τη μεθοδευμένη 'σιγή' της Moody’s για το Ελληνικό αξιόχρεο, είχαν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία μονιμότερης βελτίωσης του όγκου των συναλλαγών, με εξαίρεση τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής" επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Η εξήγηση για τα παραπάνω δεν είναι δύσκολο να δοθεί: Η συμμόρφωση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις δεσμεύσεις παραμένει υπό αίρεση, καθώς μέχρι το Eurogroup του Δεκεμβρίου διατηρούνται προσδοκίες για το κρίσιμο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων.

Η έξοδος στις Αγορές δεν διαφαίνεται ότι μπορεί να συντελεστεί στο εγγύς μέλλον, διατηρώντας τις αποδόσεις των 10ετων ομολόγων στη ζώνη του 4%.

Η δυσπιστία για τον Τραπεζικό κλάδο παραμένει, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών στο 50% εκείνης του Δεκεμβρίου 2015 και στο 20% εκείνης του τέλους Σεπτεμβρίου 2014!

Έτσι, ο Τραπεζικός κλάδος αποτελεί και πάλι το μεγάλο "βαρίδ" της Χρηματιστηριακής Αγοράς, καθώς για ακόμη μια φορά, σε συνέχεια των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων της περιόδου 2013 -2015, προδίδει την εμπιστοσύνη όσων πίστεψαν στο σενάριο των εφεξής θετικών προοπτικών του κλάδου, συνεχίζοντας να αποτελεί οιωνεί "Πίθο Δαναΐδων" για τους συμμετέχοντες σε αυτόν Επενδυτές.

Ωστόσο, τα στοιχεία του 1ου εξαμήνου για τις λοιπές εταιρείες, η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδος, καταδεικνύει τον απόλυτο "διχασμό" του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς η αναδιάρθρωση που έχουν πραγματοποιήσει οι περισσότερες εταιρείες έχει θεαματικά αποτελέσματα:

Η καθαρή κερδοφορία αυξάνεται κατά 36%, τα λειτουργικά κέρδη αλλά και ο κύκλος εργασιών κατά 8%, για την πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών, με τον κλάδο των Πετρελαιοειδών να αποτελεί το αδιαμφισβήτητο "βαρύ πυροβολικό" της Αγοράς.

Η εικόνα αυτή διατηρεί τη συντήρηση του επιλεκτικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, επιτρέποντας την εκτροφή προσδοκιών για επιτυχή υπέρβαση των 700 μονάδων και καθώς η επικοινωνία με τους Επενδυτικούς Οίκους συνεχίζεται σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη, με τη συμμετοχή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο, τα πλαγιοκαθοδικά σενάρια για πτωτική κίνηση του Δείκτη παραμένουν πιθανά, στο βαθμό που η τυχόν ανοδική κίνηση δεν έχει πειστικά χαρακτηριστικά, με αυξημένες δηλαδή συναλλαγές και υπέρβαση των 740 μονάδων.

Στο διεθνές περιβάλλον, τα "γκρίζα σύννεφα" συνεχίζουν να πυκνώνουν. Το ενδεχόμενο για ένα "άτακτο" "Brexit" γίνεται πλέον ορατή απειλή, καθώς η Ε.Ε. απορρίπτει το σχέδιο της Τερέζα Μέι, αφού επιδιώκει να μεταφέρει το μήνυμα ότι η έξοδος από την Ε.Ε. έχει κόστος για Όποιον το επιδιώξει.

Ο Εμπορικός πόλεμος κλιμακώνεται και η επισήμανση της επιβράδυνσης της Παγκόσμια Οικονομίας εξαιτίας του, γίνεται από ολοένα περισσότερους αναλυτές.

Επί του παρόντος, τα βλέμματα στρέφονται προς την Federal Reserve που, εκτός απροόπτου, θα προβεί αύριο σε μια ακόμη αναπροσαρμογή των παρεμβατικών επιτοκίων της. Γίνεται ωστόσο αντιληπτό ότι το "οπλοστάσιο" των Κεντρικών Τραπεζών έχει εξαντληθεί, σε σχέση με τη δυνατότητα παρεμβατικών ενεργειών σε περίπτωση νέας κρίσης.

"Ενδεχόμενο που όλοι απευχόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, εκτίμηση στην οποία συνέκλιναν άλλωστε όλοι όσοι σχολίασαν το ενδεχόμενο να επαναληφθεί μια νέα Lehman Brothers στο εγγύς μέλλον" αναφέρει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα, ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Κλειστές λόγω αργίας οι Αγορές στο Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα.

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και με μικρές μεταβολές, κινούνται οι δείκτες στην Wall Street.

Μεγαλύτερα κέρδη για το Πετρέλαιο, μικρότερα για Χρυσό και Ευρώ.

Υποχώρησε η εμπιστοσύνη των Γάλλων βιοτεχνών τον Σεπτέμβριο. Το επιχειρηματικό κλίμα στον τομέα της Μεταποίησης υποχώρησε στις 107 μονάδες, χαμηλότερα από την πρόβλεψη αναλυτών για ανάγνωση 109 μονάδων. Το νούμερο ήταν επίσης χαμηλότερο από το αυτό του Αυγούστου (110 μονάδες).

Ανάπτυξη 2% προβλέπει για την Γερμανική Οικονομία φέτος, από 2,25% που εκτιμούσε ότι θα είναι προηγουμένως, η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).

Αναμένει ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 3,5% σε πραγματικούς όρους, χαμηλότερα από την εκτίμηση για ενίσχυση 5%.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη S&P Case-Shiller. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ενισχύθηκε 6% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 6,2% τον Ιούνιο. Ο δείκτης που καταγράφει τις μεταβολές σε 20 μεγάλες Πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκε, μηνιαία 5,9%, έναντι ανόδου 6,4% τον Ιούνιο.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο η Motor Oil δεν ήλθε σε επαφή με το "πράσινο".

Δεν "κοκκίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΒΙΟ, ΓΡΙΒ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι ΔΕΗ και Fourlis και στο υψηλό οι Εθνική, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης και Τιτάν.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 699,72 μονάδες (+1,41%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 697,61 (+1,11%), αλλά μέσω των τελικών δημοπρασιών σημείωσε νέα υψηλά στις 700,02 (+1,46%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 699,89 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,44%.

Ο τζίρος στα 36 εκατ., από τα οποία τα 1,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ, ΣΑΡ, ΕΥΡΩΒ), ενώ ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ απέσπασαν το 45% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η τελική εικόνα με 59 ανοδικές μετοχές, έναντι 33 πτωτικών, ενώ 14 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

----ΧΠΑ

Αλλαγή σκηνικού με θετικό, τελικό, πρόσημο και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ σχετική αύξηση παρουσίασαν οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη και σημαντική, περαιτέρω, μείωση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (29.581 συμβόλαια).

Στα 7.468 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 7.540 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Οκτώβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.323, 1.146 για τον Οκτώβριο και 177 για τον Νοέμβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.829) κινήθηκε μεταξύ 1.810 και 1.835,75 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, γύρισε σε υποτίμηση 0,3%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (10.000 ΟΠΑΠ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.074), Alpha Bank (3.726), Πειραιώς (1.791), MIG (817), Μυτιληναίος (209), ΔΕΗ (441), ΟΠΑΠ (255), ΟΤΕ (310), Intralot (134), ΑΔΜΗΕ (211), Εθνική (16.102), Ελλάκτωρα (239), Cenergy (287), Viohalco (300), Lamda Development (148).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 53.489, Eurobank 42.225, Alpha Bank 40.906, Εθνική 249.354, ΔΕΗ 12.092, Πειραιώς 16.084.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

         Position Holder                                Name of Issuer                NSP       Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,51%

2018-09-3

 

 

 

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,62%

2018-08-13

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,90%

2018-07-31

Oceanwood Capital ManagementLLP

 

NATIONAL BANK OF GREECE SA

 

0,70%

 

2018-01-10

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,40%

 

2018-08-30

 

Oceanwood Capital Management LLP

 

ALPHA BANK SA

 

1,00%

 

2018-08-17

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

 

Oceanwood Capital Management LTD

 

EUROBANK ERGASIAS S.A.

.

 

0,57%

 

2018-07-11

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 22.193.391 τεμ., (από 22.463.513 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.373.284 τεμ. (22.734.892), ΔΕΗ 6.169.623 τεμ. (6.169.623), Eurobank 26.188.721 τεμ. (21.719.918), Εθνική 11.027.511 τεμ. (11.027.511) Folli Follie Group 1.364.604 τεμ. (1.364.604).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v