Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο

Ηπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 825 μονάδων. Στο επίκεντρο, τα στοιχεία για την οικονομία. Κέρδη υψηλότερα του 2% για τη Viohalco. Aνοδο καταγράφουν Coca Cola, Eurobank, Ελλάκτωρ. Πιέσεις σε Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Σε στάση αναμονής το Χρηματιστήριο

Διστακτικό το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου. Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε στάση αναμονής οι επενδυτές, ενδεικτικό το 0,38% του DAX στις 12.100 μονάδες νωρίτερα στη Φρανκφούρτη.

Σε ανάλογο κλίμα η αρχή και στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη στο στενό εύρος των 822,67-826,68 και το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος να εστιάζεται στον τραπεζικό κλάδο.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με τους traders να περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να επηρεάσει (βραχυπρόθεσμα) τις κινήσεις τους. Χρηματιστηριακοί κύκλοι σημείωναν πως εάν επιβεβαιωθούν οι ενθαρρυντικές ενδείξεις για τον ρυθμό ανάπτυξης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης αγορών σε μετοχές του δείκτη, με πιθανό αποτέλεσμα την κίνηση προς τις 830 μονάδες.

Στις 2.170 μονάδες ο FTSE25, με επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τις 2.170-2.180 μονάδες.

Σταδιακά η εικόνα για τις μετοχές του δείκτη βελτιώνεται, καθώς λίγο μετά τις 11:15 οι πωλητές είχαν περιοριστεί σε 8 μετοχές έναντι των 15, όπου υπερίσχυαν οι αγοραστές.

Από τις τραπεζικές μετοχές ο μεγαλύτερος τζίρος πραγματοποιείται στην Alpha Bank, όμως οι υψηλότερες τιμές σημειώνονται για τη Eurobank. Η ένταξη της μετοχής της Eurobank στον δείκτη Stoxx Eastern Europe 50 (από τις 18 του μηνός) δημιουργεί προϋποθέσεις μόχλευσης, με τις εντολές να δίνονται στα 0,907-0,918 ευρώ. Στον συγκεκριμένο δείκτη περιλαμβάνονται ήδη οι μετοχές άλλων 4 εισηγμένων, Εθνικής, Alpha, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Με πωλητές σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ -σταθερά στη μετοχή του δεύτερου από τα τελευταία υψηλά των 10 ευρώ.

Χαμηλότερα και των 8 ευρώ, στα 7,95, υποχώρησε νωρίτερα η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου, διορθώνοντας με 8 αρνητικές στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις (από τα 8,59 ευρώ).

Κινητικότητα από την πλευρά των αγοραστών -αυτή τη φορά- στη μετοχή της Viohalco, μετά την τελευταία απαραίτητη διόρθωση. Ανάλογα κινείται και η Cenergy από το 1,21 ευρώ αλλά και η Χαλκόρ από το 0,891 ευρώ.

Η κινητικότητα που παρατηρείται στις μετοχές του ομίλου θεωρείται ενθαρρυντική ένδειξη από τους long, καθώς τις τελευταίες δύο φορές η αντίδρασή τους λειτουργούσε ως... προπομπός ενός ευρύτερου μέρους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στις 11:25 είχαν γίνει συναλλαγές 3 εκατ. μετοχών -το 1,9 στην Εθνική-, με τζίρο 3,8 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v