Συντηρείται η αβεβαιότητα στο ΧΑ, με τους traders ιδιαίτερα επιφυλακτικούς και την προσοχή τους στραμμένη στις εξελίξεις από το "μέτωπο της δεύτερης αξιολόγησης".
Εμφανής η προσπάθεια καταρχήν για την ανάσχεση της απαξίωσης που επέφερε η βίαιη βραχύβια διόρθωση και όπου είναι δυνατόν, η αντίδραση προς υψηλότερα επίπεδα τιμών.
Σε στενό εύρος 4-5 μονάδων η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, με ενθαρρυντική την επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων όπως έχουν διαμορφωθεί για τον ΓΔ, με τον κλάδο-κλειδί, τον τραπεζικό, να διασώζεται στην περιοχή των 735 μονάδων, μετά από σωρευτικές απώλειες 7,21% σε διάστημα εβδομάδας.
Επταήμερο διαβουλεύσεων περιμένοντας το ΔΝΤ, σημείωνε νωρίτερα η Μαρίνα Μάνη, σε μία στιγμή που κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προειδοποιούσαν πως από τη συμμετοχή του Ταμείου θα εξαρτηθεί η επόμενη δόση.
Εκ των πραγμάτων, η συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας (δ.σ. του ΔΝΤ) έχει αποκτήσει τη σημασία της, καθώς δεν αποκλείεται να αποσαφηνιστεί περαιτέρω η στάση του αλλά και η τακτική που θα ακολουθήσει η πλευρά Τραμπ.
Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με το 56% στον τραπεζικό κλάδο και με συγκριτικά σημαντικό μερίδιο σε ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Αστήρ, ΤΙΤΑΝ, Coca Cola κ.α.
Εκτός από τον τραπεζικό κλάδο, όπου επικρατούν μεικτές τάσεις, κινητικότητα παρατηρείται σε μετοχές εταιρειών-σηματωρών και blue chips, όπου ισχυρά ξένα χέρια και επενδυτικοί κύκλοι με αυξημένη συμμετοχή (υπο)στηρίζουν τις συμμετοχές τους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για τη βραχυπρόθεσμη τάση.
Αλλωστε η διαφοροποίηση συγκεκριμένων μετοχών σε απόκλιση με τον τραπεζικό κλάδο αλλά και άλλων ομοειδών καταδεικνύει την... κατηγοριοποίηση της "μεγάλης κεφαλαιοποίησης".
Οπως σημείωνε χρηματιστηριακός παράγων, μετοχές με περιορισμένη και ελεγχόμενη διασπορά επιδεικνύουν και το τελευταίο διάστημα συμπεριφορά καλύτερη από τον τραπεζικό κλάδο ή άλλα χαρτιά ευρύτερης διασποράς.
Στο συν οι 11 από τις 25 μετοχές του δείκτη, με επιθετικότερες κινήσεις σε τίτλους των Μυτιληναίου, Motor Oil, Coca Cola κ.α.
Λίγο μετά τις 14:00 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 40+ εκατ. μετοχών, με 23 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.
Τζίρος 20+ εκατ. ευρώ, με το 56% στον τραπεζικό κλάδο.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να ξεπερνά το 8% και του 2ετούς να «σπάει» το όριο του 9%.