Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εορταστική ραστώνη στη Σοφοκλέους

Σε μία συνεδρίαση περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα θεωρείται ενθαρρυντικό ότι ο ΓΔ διαμορφώθηκε υψηλότερα των 5.100. Ορατές στο… ταμπλό οι πρώτες θετικές επιπτώσεις από την λύση κοινής συναίνεσης στον ΟΤΕ. Κέρδη για περίπου 145 μετοχές με το τζίρο να μην ξεπερνά τα 160 εκατ. €.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις 4 μονάδες πιο πάνω από το χαμηλό ημέρας των 5.104,6 μονάδων διαμορφώθηκε ο Γενικός Δείκτης.

Σε μια συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών καθώς αυτές δεν ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 56 εκατ. αφορούσαν ”γυρισμα” της Κατσέλης) και αφού αρχικά είχε καταγραφεί υψηλή τιμή προς τις 5.139,5 μονάδες.

Από τους βασικούς δείκτες ο FTSE έδωσε αρχικά υψηλές τιμές προς τις 2.744 μονάδες, διαμορφώθηκε τελικά στις 2.726,9 μονάδες, επιβεβαιώνοντας από τεχνική πλευράς την βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά.

Αυτό γιατί τόσο για τράπεζες (-0,06%) όσο και για τηλεπικοινωνίες (1,13%) οι εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο φαίνεται να συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Εθνικής μπορεί να μην ”κράτησε” τα 47 ευρώ, ενδοσυνεδριακά όμως έφτασε μέχρι τα 47,40 ευρώ, διαμορφώθηκε στα 46,9 ευρώ (με κατώτατη τα 46,72 ευρώ).

Στη μετοχή του ΟΤΕ που μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο με συναλλαγές πλέον των 6 εκατ. ευρώ, η τελική τιμή διαμορφώθηκε στο ανώτατο ημέρας των 24,58 ευρώ.

Είναι προφανές πως οι εξελίξεις στον Οργανισμό ευνοούν τις εμπλεκόμενες πλευρές, κάτι που σήμερα αποτυπώθηκε θετικά στο ταμπλό για τις μετοχές τις Marfin, με τη MIG στα 5,90 ευρώ (1,72%), όπως και στη Marfin Popular.

Από το σύνολο των μετοχών, ανοδικά διαμορφώθηκαν περί τις 146 και για 88 με απώλειες.

Στο υψηλό ημέρας του 1,78 ευρώ με συναλλαγές αξίας 365.000 ευρώ διαμορφώθηκε η μετοχή της Χ. Κ. Τεγόπουλος (9,88%). Η άνοδος αυτή αποδίδεται τόσο στην θέση ιδιωτικών επενδυτικών χαρτοφυλακίων όσο και στην προεξόφληση κινήσεων από την πλευρά της εισηγμένης.

Ακολούθησαν στα 0,50 ευρώ (υψηλό ημέρας) της Βιοσώλ, στα 0,75 ευρώ της Vivere, στα 2,37 ευρώ του Μουζάκη, στα 2,36 ευρώ της Πήγασος Εκδοτική, στα 3,52 ευρώ της Lavipharm.

Για τις μετοχές που αναφέρονται η άνοδος αποδίδεται είτε σε λόγους συγκυριακούς (Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, Βιοσώλ) είτε σε αναμενόμενες επιχειρηματικές κινήσεις (Lavipharm, Vivere).

Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών σημειώθηκε για τις Μινωικές Γραμμές προς τα 4,94 ευρώ, της ΕΤΕΜ προς τα 2,50 ευρώ, του Ζήνωνα στα 2,88 ευρώ, της Ασπίς Πρόνοια στα 1,01 ευρώ.

Σε λόγους διαμόρφωσης καλύτερης αποτίμησης θα πρέπει να αποδοθεί η αντίδραση του Αστέρα στα 6,54 ευρώ και του Νίκα στα 4,16 ευρώ.

Υψηλότερα διαμορφώθηκαν η μετοχή του Τηλέτυπου στα 4,48 ευρώ, της Καθημερινής στα 6,74 ευρώ, ενώ οι εξελίξεις στον χώρο της ακτοπλοΐας διαμόρφωσαν την μετοχή της ΑΝΕΚ στα υψηλά ημέρας των 2,27 ευρώ.

Για τις τελευταίες συνεδριάσεις της χρονιάς που απομένουν δεν αποκλείεται να υπάρξει συντήρηση της ”μόχλευσης” όπως και η προεξόφληση επιχειρηματικών κινήσεων που πιθανολογούνται σε διάφορους τομείς, από την αρχή της επόμενης χρονιάς.

Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, της μεταλλουργίας, μέχρι την ακτοπλοΐα και το εμπόριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v