Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σφυροκοπείται” η Σοφοκλέους

Παραμένουν μεγαλύτερες του 2% οι απώλειες του Γενικού Δείκτη στο Χ.Α. Σε πτωτική τροχιά Φρανκφούρτη και τα συμβόλαια του S&P 500. Μάλλον μέτριος ο καθαρός τζίρος και οι καθαρές πωλήσεις σε μετοχές του ”20άρη”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται η κατοχύρωση θέσεων από πλευράς κυρίως ξένων ”παικτών”. Κυρίως βραχυπρόθεσμων, όσων ακολουθούν την τάση, και αρκετών που είχαν τοποθετηθεί τις προηγούμενες ημέρες σε τίτλους του ”20άρη”.

Η τάση διαμορφώνεται συνολικότερα πτωτική, καθώς στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 1,6%, ενώ τα συμβόλαια για τον S&P 500 εμφανίζουν πτώση 0,66%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTSE 20 παραμένουν χαμηλότερα από βραχυπρόθεσμες στηρίξεις, με τον δεύτερο να υποχωρεί κατά 2,5% (2.613 μονάδες).

Οι συναλλαγές, εάν εξαιρεθεί η μεταβίβαση του 2% του ΟΤΕ (δες σχετικό θέμα), θεωρούνται μάλλον μέτριες για μία συνεδρίαση με τέτοιας έκτασης και έντασης υποχώρηση δεικτών και μετοχών.

Αυτό από τεχνικής πλευράς θα μπορούσε προς το τέλος της εβδομάδας να οδηγήσει σε μία καθαρά τεχνικής μορφής αντίδραση. Σε αυτήν την περίπτωση στόχος για τον FTSE 20 θεωρείται η περιοχή των 2.705 μονάδων.

Οι συναλλαγές επικεντρωμένες σε τραπεζικούς τίτλους (Εθνική, Πειραιώς, Marfin Popular, Alpha Bank και Eurobank) αλλά και σε τίτλους εταιριών όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola 3E, Υγεία, Μυτιληναίος, Alapis, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται στην ΕΧΑΕ, σε τιμές υψηλότερα των 23 ευρώ, στην Ελληνική Τεχνοδομική προς τα 9,74 ευρώ, στον ΟΛΠ στα 27,36 ευρώ, στην ΕΛΒΑΛ στα 3,32 ευρώ και στη Sprider στα 8,02 ευρώ.

Οι μετοχές που αναφέρονται είναι από τις ελάχιστες με αυξημένο τζίρο που κινούνται κόντρα στο ρεύμα.

Στις 14:15 για περίπου 25 μετοχές καταγραφόταν θετική τιμή, ενώ στην περίπτωση των εταιριών Βιοσώλ, Alsinco, ΟΛΘ και Μαξίμ πραγματοποιούνταν συναλλαγές περισσότερες των 1.000 τεμαχίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v