Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέζονται (και σήμερα) οι τράπεζες

Αρνητική η βραχυπρόθεσμη συγκυρία για τον τραπεζικό κλάδο, που δείχνει να επιβαρύνεται μετά και τις χθεσινές φορορυθμίσεις. Πιέσεις οδηγούν μέχρι και 1,5% χαμηλότερα τον ΟΤΕ, ενώ σαφώς καλύτερη εικόνα διαμορφώνεται για αρκετές μετοχές επιμέρους εταιριών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται σε εύρος όχι μεγαλύτερο των 36 μονάδων, στην αγορά επικρατεί μάλλον ήρεμη διάθεση.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μέρος αυτής της διάθεσης ενδιαφέροντος αφορά και σε αρκετές μετοχές εταιριών από τον ευρύτερα εννοούμενο μεσαίο χώρο.

Εκτιμούμε πως σε μια περίοδο όπου βραχυπρόθεσμα ο τραπεζικός κλάδος δείχνει… επιρρεπής σε πιέσεις είναι χρήσιμη η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για μετοχές εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης.

Στις τράπεζες η Πειραιώς υποχωρεί προς τα 26,40 ευρώ (-2%), η Eurobank στα 23,40 ευρώ (-1,10%), ενώ υψηλότερα διαμορφώνεται η τιμή της Alpha Bank (24,66 ευρώ), της Εθνικής (44,98 ευρώ), της Marfin Popular Bank (9,02 ευρώ) και της Κύπρου (12,52 ευρώ).

Η μετοχή της ΔΕΗ κυμαίνεται στα 37 ευρώ, ενώ στον Μυτιληναίο οι αγοραστές έφτασαν μέχρι τα 35,72 ευρώ. Ο όμιλος προχωρά σε μια σειρά από κινήσεις (τόσο χρηματιστηριακού όσο και επιχειρηματικού χαρακτήρα), που δικαιολογούν μία αρχικά τεχνικής μορφής αντίδραση μετά την πίεση των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Από τον ευρύτερα εννοούμενο μεσαίο χώρο, στον ΟΛΠ συνεχίζονται οι τοποθετήσεις μέχρι τα 26,90 ευρώ, ενώ μικρότερης έκτασης κίνηση σημειώνεται στον ΟΛΘ μέχρι τα 32,26 ευρώ, η Lavipharm μετά τις ακραίες διακυμάνσεις των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων δείχνει να ισορροπεί στην περιοχή των 3,9 ευρώ, η Sprider στα 8,32 ευρώ, η Αττικάτ στο 1,71 ευρώ, η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες στα 4,76 ευρώ και ορισμένοι ακόμα τίτλοι αυτής της κατηγορίας.

Κλειδί για τη βραχυπρόθεσμη τάση θεωρείται η αδυναμία του FTSE 20 να κρατήσει τις 2.705 μονάδες, κάτι που ενδέχεται να επιβαρυνθεί στη συνέχεια εάν και εφόσον, πέραν των λογικών πιέσεων σε τραπεζικές μετοχές, φτάσουν ακόμη χαμηλότερα, προς τα 23,90 ευρώ, οι πωλητές στον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v