Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγωγή νέων μετοχών ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ

Την εισαγωγή των νέων μετοχών των εταιριών της Μυτιληναίος, ΕΛΤΕΧ, Υγεία, Εικόνα Ηχος, Νηρεύς, Marfin Popular Bank, S&B, Alpha Bank και Lannet, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εισαγωγή νέων μετοχών ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ
Την εισαγωγή των νέων μετοχών των εταιριών της Μυτιληναίος, ΕΛΤΕΧ, Υγεία, Εικόνα Ηχος, Νηρεύς, Marfin Popular Bank, S&B, Alpha Bank και Lannet, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Aναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

* των 68.190.531 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ”, που προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 2,55 σε € 1,07 (split μετοχών) με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία 14 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 18ης Δεκεμβρίου 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 28η Δεκεμβρίου 2007.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για σκοπούς στρογγυλοποίησης της νέας ονομαστικής αξίας της μετοχής.

* των 18.153.985 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εισηγμένης εταιρίας ”ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ”, με παράλληλη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 0,81 σε € 1,03 με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:

α) κάθε μέτοχος της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ” θα ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας € 0,81 με 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή ονομαστικής αξίας € 1,03



β) κάθε μέτοχος της εταιρίας ”ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ” ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας € 1,25 με 0,43129958 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας ονομαστικής αξίας € 1,03.

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ” θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν – 158.847.328 κοινές ονομαστικές μετοχές - με νέα ονομαστική αξία μετοχής € 1,03. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 20η Δεκεμβρίου 2007.

* των 61.430.910 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΥΓΕΙΑ” που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με εισφορά εις είδος. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 17η Δεκεμβρίου 2007.

* των 10.430.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ” που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 19η Δεκεμβρίου 2007.

* των 364.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΝΗΡΕΥΣ” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 20η Δεκεμβρίου 2007.

* των 8.385 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”MARFIN POPULAR BANK” που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων αγοράς μετοχών (warrants) από τους μετόχους της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 20η Δεκεμβρίου 2007.

* των 165.665 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”S & B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ” που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ανώτερα στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 19η Δεκεμβρίου 2007.

* των 188.265 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ” που προέκυψαν από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντικά στελέχη. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Δεκεμβρίου 2007.

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 16.065.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, της εταιρίας ”ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ”, που προέκυψαν από μετατροπή ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 19η Δεκεμβρίου 2007.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιου του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας ”COSMOTE” στην κατηγορία ”Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών”, από την 14η Δεκεμβρίου 2007, αφού έλαβε υπόψη ότι το ποσοστό της διασποράς της είναι μικρότερο από 10%.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποδέχθηκε την αίτηση της ”ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.” για την απόκτηση της ιδιότητας του Συμβούλου στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v