Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Marfin Popular Bank, Ξυλεμπορία και Κλωνατέξ πραγματοποιούν σήμερα έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Από σήμερα αρχίζει η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των νέων μετοχών της Alpha Bank, που προέκυψαν άσκηση stock options.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Αποκοπή προμερίσματος

* Από σήμερα, οι μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το προμέρισμα χρήσης 2007, ποσού Ευρώ 0,05 ανά μετοχή.

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 188.265 νέες (KO) μετοχές της ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Δ.Σ. και διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 15 άτομα, με τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 20,61. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της Τράπεζας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 410.976.652 (ΚΟ) μετοχές.

* Από σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 61.430.910 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε. που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 125.630.910 (ΚΟ) μετοχές.

Αύξηση κεφαλαίου

* Λήγει σήμερα 17 Δεκεμβρίου η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της PC Systems, που αφορά στο ποσό των 4.699.769,60 ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων με αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 1 παλαιά.

Γενικές συνελεύσεις

MARFIN POPULAR BANK: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Τράπεζας, στις 17:00, στο Ξενοδοχείο Hilton Cyprus, στη Λευκωσία, για εξέταση και, αν αποφασιστεί, ψήφιση των πιο κάτω Τακτικών Ψηφισμάτων, όπως αυτά προτείνονται ή με τις τροποποιήσεις που θα εγκρίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση και του πιο κάτω Ειδικού Ψηφίσματος, όπως αυτό προτείνεται:

1. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Όπως οι κανονισμοί 60 και 104 του Καταστατικού της Εταιρείας διαγραφούν και αντικατασταθούν με τους ακόλουθους νέους κανονισμούς: 60. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, αν υπάρχει, θα προεδρεύει σε κάθε γενική συνέλευση της Εταιρείας, και αν δεν υπάρχει ή αν αυτός δεν είναι παρών μέσα σε δεκαπέντε λεπτά από την ώρα που έχει οριστεί για τη συγκρότηση της συνέλευσης ή αν αυτός αρνηθεί να προεδρεύσει, τότε θα προεδρεύσει στη συνέλευση ο αρχαιότερος σε ηλικία εκ των δύο Αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου, ή ο εκ των Αντιπροέδρων που είναι παρών στη Συνέλευση.

Αν όμως δεν υπάρχει Αντιπρόεδρος ή Αντιπρόεδροι ή αν ούτε και αυτοί είναι παρόντες μέσα στην πιο πάνω για τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου καθορισμένη προθεσμία ή αν αρνηθούν να προεδρεύσουν, τότε οι παρόντες Σύμβουλοι, αν υπάρχουν παρόντες Σύμβουλοι, θα εκλέξουν έναν από αυτούς για να προεδρεύσει στη συνέλευση.

Στην περίπτωση που οι Σύμβουλοι αρνηθούν να προβούν σε μια τέτοια εκλογή, ή σε περίπτωση που κανένας παρών Σύμβουλος είναι διατεθειμένος να προεδρεύσει, ή σε περίπτωση που κανένας Σύμβουλος θα είναι παρών μέσα σε δεκαπέντε λεπτά από την ώρα που είχε ορισθεί για την συγκρότηση της συνέλευσης, τότε τα παρόντα μέλη θα εκλέξουν ένα από αυτά για να προεδρεύσει στη συνέλευση. 104. Οι Σύμβουλοι θα μπορούν να εκλέγουν μη εκτελεστικό Πρόεδρο και μέχρι δύο (2) Αντιπροέδρους, εκ των οποίων ο ένας θα είναι εκτελεστικός και ο έτερος μη εκτελεστικός, για τις συνεδριάσεις τους και να καθορίζουν το χρόνο που ο καθένας από αυτούς θα κατέχει το αξίωμα αυτό. Αν όμως δεν εκλεγεί Πρόεδρος ή εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ή επικουρικώς μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ή αν σε οποιαδήποτε συνεδρίαση των Συμβούλων ούτε ο Πρόεδρος ούτε οι Αντιπρόεδροι είναι παρόντες εντός δέκα λεπτών από την ώρα που καθορίστηκε για την συγκρότηση της συνεδρίασης, τότε οι παρόντες Σύμβουλοι θα μπορούν να επιλέγουν έναν από αυτούς για να ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου στη συνεδρίαση αυτή.

2. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Έγκριση πώλησης προς τη Dubai Financial Group LLC 53.532.184 μετοχών, ήτοι ποσοστού 6,45% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η Εταιρεία στην MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, στη τιμή των Ευρώ 7 ανά μετοχή. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας όπως προβεί σε κάθε ενέργεια απαραίτητη για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.

3. ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Όπως σε συμμόρφωση με τον περί Υιοθέτησης του Ευρώ Νόμο του 2007, από την 1 Ιανουαρίου 2008: (α) Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας μετατραπεί από Λίρες Κύπρου σε Ευρώ, (β) Η ονομαστική αξία της μετοχής της Εταιρείας μετατραπεί και αυξηθεί, μετά από στρογγυλοποίηση προς τα άνω από ΛΚ0,50 σε Ευρώ 0,86. (γ) Το ονομαστικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας μετατραπεί και αυξηθεί από ΛΚ475.000.000 (Ευρώ 811.585.684,65), διαιρούμενο σε 950.000.000 μετοχές ονομαστικής αξίας ΛΚ0,50 η κάθε μια, σε Ευρώ 817.000.000 διαιρούμενο σε 950.000.000 μετοχές ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,86 η κάθε μια. (δ) Το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας μετατραπεί και αυξηθεί, μετά από την στρογγυλοποίηση, από ΛΚ 398.341.382 (Ευρώ 680.606.659,44) σε Ευρώ 685.147.177,04 διαιρεμένο σε 796.682.764 μετοχές ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,86 η κάθε μια και η αύξηση αυτή πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Κάθε μέτοχος που δικαιούται να παραστεί και να ψηφίσει στην πιο πάνω Συνέλευση, δικαιούται να διορίσει αντιπρόσωπο για να παραστεί και να ψηφίσει εκ μέρους του. Δεν είναι αναγκαίο ο αντιπρόσωπος αυτός να είναι μέτοχος της Τράπεζας. Ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων για σκοπούς δικαιώματος ψήφου στη πιο πάνω Συνέλευση ορίζεται η 11 Δεκεμβρίου 2007. Επομένως, συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από τις 12 Δεκεμβρίου 2007 δε θα λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς δικαιώματος ψήφου.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων κατόχων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, στις 13:00, στην έδρα της Εταιρίας, στην Ελευσίνα, θέση Κοκκινόπυργος - Καλιμπάκι, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό 326.040 ευρώ που θα καλυφθεί αποκλειστικά με εισφορά σε είδος των 49.400 κοινών ονομαστικών μετοχών εκδόσεως της ”ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.” χωρίς ή άλλως με κατάργηση, του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων με την έκδοση 741.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, ονομαστικής αξίας 0,44 ευρώ εκάστης και τροποποίηση του άρθρου περί μετοχικού κεφαλαίου του καταστατικού της Εταιρίας (σήμερα άρθρο 6).

2. Λήψη εκ νέου απόφασης για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό 22.572,00 ευρώ με την ακύρωση 35.640 κοινών ονομαστικών και 15.660 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών που είχαν αποκτηθεί από την Εταιρία με σκοπό την στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής λόγω παρέλευσης της προβλεπόμενης από το νόμο τριετίας και επιβαλόμενης από το άρθρο 16 παρ. 12 του κ.ν. 2190/1920, όπως εφαρμόζεται, και τροποποίηση του άρθρου περί μετοχικού κεφαλαίου του καταστατικού (σήμερα άρθρο 6).

3. Λήψη απόφασης για την εκποίηση συνολικά 594 κοινών ονομαστικών μετοχών και 282 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, οι οποίες βρίσκονται στον μεταβατικό λογαριασμό της Εταιρίας και έχουν προκύψει από κλασματικά υπόλοιπα εταιρικών πράξεων.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί για οποιοδήποτε λόγο η απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία για οποιοδήποτε από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Διοικητικό Συμβούλιο την 28 Δεκεμβρίου 2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.30 σε Β’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση.

ΚΛΩΝΑΤΕΞ: Β’ επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 11.00. Tα θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μετοχών (reverse split), μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών με συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών.

2. Μετατροπή προνομιούχων μετοχών σε κοινές.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών Μετόχων με καταβολή μετρητών.

4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρίας.

5. Τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού, για την διάρκεια της εταιρίας.

6. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών Μετόχων.

Διάφορα

* Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, από σήμερα Δευτέρα 17/12 έως και την Τετάρτη 19/12.

* Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), εταίροι της Α.Σ. ”ΖΕΥΞΗ – ΚΠ Equal”, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: ”ΖΕΥΞΗ ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή” και ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΟΤΟΕ, Βησσαρίωνος 9, 4ος όροφος.

* Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) εγκαινιάζει το Δίκτυο Νέας Γενιάς ΕΔΕΤ3, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στις 18:00. H παρουσίαση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του ”Ψηφιακού Πλανηταρίου” του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, στο Παλαιό Φάληρο. O Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης,

θα απευθύνει χαιρετισμό.

* Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας διοργανώνει το επίσημο κλείσιμο του ”2007 Ευρωπαϊκού Έτους Ίσων Ευκαιριών για Όλους”, στο ξενοδοχείο Ledra Marriot, Λεωφ. Συγγρού 115.

* Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις αλλαγές στη φορολογία μεταβίβασης (αγοράς πρώτης κατοικίας, κληρονομιών και δωρεών), αντικειμενικών αξιών και ενιαίου τέλους ακινήτων, παραθέτει η ΠΟΜΙΔΑ στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της Σοφοκλέους 15 και Αιόλου, στις 11:00.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ισοζύγιο τρεχουσων συναλλαγών γ’ τρίμηνο.

- Δείκτης μεταποίησης Empire State Δεκέμβριος 2007.

- Καθαρές εισροές επενδύσεων χαρτοφυλακίου Οκτώβριος.

- Δείκτης αγοράς κατοικιών NAHB Δεκέμβριος 2007.

- Ομιλία Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών κ. Paulson.

Ευρωζώνη

- Δείκτης βιομηχανίας PMI Δεκέμβριος 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v