Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με Coca Cola πάνω από τις 570 μονάδες

Σε υψηλότερα επίπεδα συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης, με τον τίτλο της Coca Cola να ξεχωρίζει με κέρδη ως 6% και αυξημένο τζίρο μετά τα αποτελέσματα εξάμηνου. Διορθώνουν οι τραπεζικές μετοχές πλην Eurobank. Ανοδικά και ο τίτλος του ΟΤΕ.

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαικά χρηματιστήρια, πάνω από τις 570 μονάδες το ΧΑ.

Με Coca Cola, που ενισχύεται έως 5 % και ΟΤΕ που κερδίζει 0,46% οι βασικοί δείκτες συνεχίζουν υψηλότερα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Παρά τις ήπιες απώλειες 0,57% του τραπεζικού κλάδου, η υπεραπόδοση της δεικτοβαρούς Coca Cola υπερκαλύπτει τις όποιες πιέσεις και οδηγεί τον Γενικό Δείκτη ξεπερνώντας μετά τις 11.30΄ τις 570 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο ισχυρών ομίλων, με την Coca Cola να κάνει την διαφορά στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ανακοινώνοντας κέρδη 140 εκατ. ευρώ στο 6μηνο, αυξημένα κατά 11,8% (στα καθαρά κέρδη).

Αποτέλεσμα που αρέσει στην αγορά και τους traders κάτι που αποτυπώνεται από την αρχή της συνεδρίασης τόσο συναλλακτικά όσο στην απόδοση της μετοχής. Στις 11.20΄ είχαν αλλάξει χέρια περί τις 13 χιλιάδες μετοχές, αξίας 250 χιλιάδων ευρώ. Τόσο οι συναλλαγές όσο ο τζίρος στη μετοχή της εισηγμένης είναι σαφώς περισσότερα απ΄ ότι τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, σε αυτό το διάστημα.

Με την δεικτοβαρή Coca Cola προς τα 19,36 ευρώ και δευτερευόντως με την περαιτέρω ενίσχυση της μετοχής του ΟΤΕ ο FTSE25 υπερβαίνει και πάλι το όριο των 1.500 μονάδων, σημειωτέον χωρίς βοήθειες από τον τραπεζικό κλάδο.

Καθαρά κέρδη 33,6 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο για τον ΟΤΕ, με τη μετοχή στα 8,73 ευρώ με συναλλαγές στο εύρος των 8,70-8,78 ευρώ.

Εμφανής η διαφορά στο ταμπλό εξ΄αιτίας αυτών των δύο μετοχών (κυρίως της Coca Cola), την ώρα που στις περισσότερες μετοχές του δείκτη υπερισχύουν ελαφρώς οι short με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις.

Ενδεικτικό, πως το όριο των 2 εκατ. ευρώ τζίρου ξεπεράστηκε λίγο μετά τις 11.20΄ με τον περισσότερο να πραγματοποιείται και σήμερα στην Alpha Bank- για τον τραπεζικό κλάδο- για ΟΤΕ και Coca Cola που εύλογα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και μετά σε Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, FF Group, ΔΕΗ κ.α.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από συναλλαγές/τζίρο χαμηλότερα της χθεσινής συνεδρίασης, εστίαση σε Coca Cola, OTE και επιλεκτικές κινήσεις σε λιγότερα blue chips απ΄ ότι εχθές.

Η υπέρβαση και των 570 μονάδων στις 11.27΄ ενεργοποίησε κάπως τους long σε 2-4 μετοχές με προεξάρχουσα την Coca Cola που έφθασε να ενισχύεται έως 4,98% στα 19,38 ευρώ.

Ακολούθησαν εντολές σε ΟΤΕ και μία ομάδα μη τραπεζικών του δείκτη από Μυτιληναίο, FF Group μέχρι Jumbo, Lamda Development, Αεροπορία Αιγαίου κ.α.

Ενθαρρυντικό το ότι στη συνεδρίαση "ανεβαίνουν" σταδιακά στροφές, επιταχύνεται η ροή συναλλαγών μετά τις 11.30΄με την πλειονότητα των μετοχών να "γυρίζει" θετικά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v