Eπιταχύνoνται τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ υψηλότερα παρασύρεται και το Χ.Α., με ανοδικό «γύρισμα» του τραπεζικού κλάδου και επιλεκτικές κινήσεις σε ΟΤΕ, Coca Cola και 3-5 blue chips.Σε αποπληθωρισμό η Ελλάδα για 36(!) μήνες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ενα σερί που τα λέει σχεδόν όλα (και) για την εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Μείωση χρέους, πάταξη φοροδιαφυγής ζητά ο ΟΟΣΑ, με τον Οργανισμό να βλέπει ενίσχυση της ανάπτυξης από το 2017.
Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά περίπου 2% στις 565 μονάδες. Θυμίζοντας το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 573,35 μονάδων της Τρίτης 8 Μαρτίου, έχουμε την πλέον ευδιάκριτη περιοχή, που μέχρι νεωτέρας λειτουργεί ως αντίσταση για τον Γ.Δ. Οι 546,20 μονάδες, χαμηλό τη Δευτέρα, είναι -προσώρας- η στήριξή μας.
Μετά τη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, ο τζίρος ανεβάζει ταχύτητες. Το μεγαλύτερο μέρος πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο και δη σε μετοχές των Πειραιώς και Εθνικής, όπου έχει αλλάξει χέρια το σχεδόμ 40% του συνόλου.
Με βάση τα τεχνικά σημάδια, θα λέγαμε πως καλό είναι το Χ.Α. να διατηρείται όσο το δυνατόν εγγύτερα γίνεται προς την «τοπική κορυφή» των 573 μονάδων.
Σε αναμονή και η Wall Street, με ενδεικτική την προ ολίγου εικόνα των futures, που για τον S&P «άνοιγαν» 0,28% υψηλότερα στις 1.994 μονάδες.
Στις 148,72-155 μονάδες ο FT 25, με τον δείκτη να μην πείθει πως μπορεί να υπερβεί άμεσα τις 157,27 αλλά και να μην κινδυνεύει να χάσει τις 145 μονάδες. Σε αυτό το εύρος, μέχρι νεωτέρας, οι παίκτες «βολεύονται» να κινούνται εκ περιτροπής-κυκλικά σε μετοχές κυρίως του FT 25 και δευτερευόντως του Mid Cap.
Να σημειωθεί πως παρά το ανοδικό 9άρι για μόλις 5 από τις μετοχές του FT 25 και για 5 από τις 20 του Mid Cap καταγράφεται θετική απόδοση από την αρχή του έτους. Συνολικά 10 σε σύνολο 45 μετοχών, δηλαδή στην ομάδα που καθημερινά πραγματοποιείται πάνω από το 95% του τζίρου. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η κατάσταση στην αγορά, με την πλειονότητα των παικτών να έχει προεξοφλήσει τη δρομολόγηση της επίτευξης συμφωνίας όσον αφορά στην αξιολόγηση, με οροφή την περιοχή των 570-575 μονάδων.
Σε αυτή τη συγκυρία και μόλις μία εβδομάδα πριν από το triple witching και το rebalancing, λίγοι είναι αυτοί που διατίθενται να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο σε ένα ρευστό περιβάλλον.
Το ανοδικό «γύρισμα» του ΔΤΡ από τις 36,90 προς τις 39,10 μονάδες, με υπεραπόδοση για Πειραιώς, Εθνική και εδώ και λίγη ώρα για Eurobank, Alpha Bank, φαίνεται να «λύνει» ορισμένους παίκτες, οι οποίοι εντείνουν τις κινήσεις τους και σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Grivalia, Μυτιληναίο, ΟΛΠ κ.ά.
Κινητικότητα στις μετοχές του FT Mid Cap, ειδικότερα σε MIG, Fourlis, MLS.