Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδηγεί την ”κούρσα” ο ΟΤΕ

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση διαμορφώνει θετικό κλίμα και διαθέσεις και αυτό αντανακλάται στο ταμπλό όπου ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 5.100 μονάδες όσο και από τη διάθεση αρκετών τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης να καταγράψουν σημαντικά ημερήσια κέρδη. Kέρδη άνω του 3,5% (μέγιστη 26,02 ευρώ) σημειώνει η μετοχή του ΟΤΕ.

του Θ. Σταυρόπουλου

Ο Γενικός Δείκτης πέρασε τις 5.100 μονάδες έχοντας σημαντικές βοήθειες από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ σχετική διεύρυνση του ενδιαφέροντος καταγράφεται σε ένα σημαντικό κομμάτι του ταμπλό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών να ξεπερνά το 2,5 προς 1.

Είναι εμφανές ότι στην παρούσα φάση οι προσδοκίες για σημαντικές και γρήγορες αλλαγές περισσεύουν στο ΧΑ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι προχωρημένες συζητήσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες θα επανέλθουν στο προσκήνιο δίνοντας χώρο σε φήμες αλλά και εξελίξεις.

Η μέχρι στιγμής εικόνα μπορεί να κριθεί ικανοποιητική καθώς σταδιακά αυξάνεται και η διάθεση καταγραφής αξιοσημείωτων κερδών για αρκετούς τίτλους της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης. Κάτι που δεν αποκλείεται να συνεχιστεί εντονότερα αν σε αυτό βοηθήσουν η υψηλή κεφαλαιοποίηση και το διεθνές κλίμα.

Στη κούρσα της ανόδου ηγούνται οι μετοχές του ΟΤΕ, της 3Ε, της ΔΕΗ και της Εθνικής.

Τέλος τεχνικά αναφορικά το ΓΔ σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών θεωρείται εξαιρετικά θετικό η άνετη υπέρβαση της αντίστασης των 5.075 κάτι που θεωρητικά δίνει καύσιμο για κίνηση υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v