Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιείται η ανοδική τάση

Ισχυροποιήθηκε σταδιακά μετά τις 14:00 η ανοδική φορά του FTSE-20 και του Γ.Δ. Πέρα από την υπεραπόδοση τραπεζικών μετοχών, ξεχωρίζουν σήμερα Μotor Oil, Folli Follie, Βιοχάλκο. Συντηρείται, με αυξημένες συναλλαγές, η μόχλευση για ένα μεγάλο μέρος του μικρομεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρουσα δείχνει η εξέλιξη της συνεδρίασης, καθώς τα τελευταία 20 - 30 λεπτά ισχυροποιείται η τάση βασικών μετοχών του FTSE-20.

Είναι ενδεικτικό πως μετά τις 14:05 ο συγκεκριμένος δείκτης περνούσε υψηλότερα των 2.610 μονάδων (1,1%), οδηγώντας τον Γ.Δ. προς τις 4.890 μονάδες.

Το ενδιαφέρον είναι πως αυτή η μεταβολή συντελείται με αύξηση συναλλαγών, καθώς ενδεικτικά αναφέρεται πως μέσα σε 10 - 15 λεπτά είχαμε μεγαλύτερο αριθμό ”χτυπημάτων” ανά μετοχή και συναλλαγών.

Το συγκεκριμένο διάστημα ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 8 με 9 εκατ. ευρώ, με μεγάλο μέρος αυτής της ρευστότητας να στοχεύει στις μετοχές των Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, Σιδενόρ και Marfin Popular.

Βραχυπρόθεσμα, ενδοσυνεδριακά η τάση ισχυροποιείται με αιχμή τραπεζικούς τίτλους και μετοχές του FTSE-20.

Ανοδικά μέχρι και 4,9% αντιδρά η μετοχή της ΜΟΗ, μετά το χθεσινό… περίεργο της διαμόρφωσης της τιμής στη δημοπρασία, της Folli Follie επίσης μέχρι 4,9% (29,86 ευρώ), ενώ κατά 3,7% προς τα 10,66 ευρώ αντιδρά και η μετοχή της Βιοχάλκο.

Στις 14:15 θετική τιμή διαμορφωνόταν για 150 τίτλους και αρνητική για 80.

Ξεχώριζαν Ιμάκο στα 4,94 ευρώ, Βαράγκης στο 1,58 ευρώ, Παντεχνική στα 4,02 ευρώ, Αεροπορία Αιγαίου (μετά την κάλυψή της από τη Citigroup που δίνει τιμή-στόχο τα 8,8 ευρώ) αλλά και Χαλκόρ, Ιμπέριο, ΕΛΓΕΚΑ, Ζήνων, S&B Bιομηχανικά Ορυκτά και αρκετές ακόμη μετοχές εταιριών από τον ευρύτερο μικρομεσαίο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v