Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Δύο τα σενάρια βραχυχρόνια για τον Γ.Δ.

Δύο σενάρια εντοπίζει βραχυχρόνια για την πορεία του Γενικού Δείκτη το τμήμα ανάλυσης της Διεύθυνσης Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας. Τα επίπεδα στήριξης διαμορφώνονται στις 4.760 - 4.695 - 4.600 – 4.485 μονάδες, ενώ τα επίπεδα αντίστασης στις 4.925 - 4.967 - 5.030 μονάδες.

Εμπορική: Δύο τα σενάρια βραχυχρόνια για τον Γ.Δ.
Δύο σενάρια εντοπίζει βραχυχρόνια για την πορεία του Γενικού Δείκτη το τμήμα ανάλυσης της Διεύθυνσης Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το αισιόδοξο επεκτείνεται άμεσα η άνοδος μέχρι τις αντιστάσεις των 4.967 - 5.030 μ. Θα θεωρηθεί όμως θετική έκπληξη η υπέρβασή τους χωρίς να υπάρξει ένα δεύτερο πτωτικό κύμα ή έστω μια συσσώρευση τιμών. Μεσοπρόθεσμα θεωρούμε -αναφέρει- ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το τεστ αντοχής των περιοχών στήριξης και επιβάλλεται ”αμυντική” επενδυτική στρατηγική.

Ειδικότερα, εντοπίζονται οι εξής παρατηρήσεις:

• Στην προηγούμενή μας ανάλυση (9/8/07 με Γ.Δ. στις 4.836 μ.) αναφέραμε ότι ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των 4.800 μ. θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για αυτοτροφοδότηση της πτωτικής τάσης, τουλάχιστον προς τις 4.600 - 4.540 μ. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε, καθώς ο Γ.Δ. σημείωσε στο μεσοδιάστημα χαμηλότερη τιμή στις 4.476 μ.

Από το σημείο αυτό ξεκίνησε ανοδική αντίδραση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναζητείται το σημείο βραχυχρόνιας κορύφωσής της.

• Στις 4.890 - 4.925 μ. εντοπίζεται η επόμενη ζώνη αντίστασης (η πρώτη στις 4.850 μ. μάλλον θα διασπαστεί) και πιθανώς αποτελέσει τοπική κορυφή, σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ακολουθεί άμεσα ένα νέο πτωτικό κύμα, η έκταση του οποίου θα είναι σε άμεση συνάρτηση του όγκου των συναλλαγών. Σε υποχώρηση χωρίς όγκους, αυξάνονται οι πιθανότητες εκτόνωσης των πιέσεων υψηλότερα των 4.600 μ. Αντίθετα, ενδεχόμενη υποχώρηση με αυξημένους όγκους μάλλον θα οδηγήσει τον Γ.Δ. προς την ισχυρή ζώνη στήριξης των 4.350 - 4.250 μ. (χαμηλά έτους που διαμορφώθηκαν στις αρχές Μαρτίου).

• Το χάσμα τιμών ανάμεσα στις 4.945 μ. - 4.967 μ. και οι 5.030 μ. είναι οι επόμενες αντιστάσεις και αποτελούν (βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον) το αισιόδοξο σενάριο, καθώς θεωρούμε ότι η ευρεία ”διανομή” τίτλων που συντελέστηκε την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου αποτελεί ισχυρό ανασταλτικό παράγοντα σημαντικής επιτάχυνσης της ανοδικής κίνησης σε υψηλότερα επίπεδα. Για τις προσεχείς εβδομάδες αναμένουμε παλινδρόμηση του Γ.Δ. σε ένα εύρος 200 περίπου μονάδων, με άξονα τις 4.800 μ.

• Η τεχνική εικόνα των διεθνών κεφαλαιαγορών δείχνει ότι οι αγορές από τη φάση αυξημένων ρευστοποιήσεων έχουν περιέλθει τις τελευταίες εβδομάδες σε φάση σταθεροποίησης, ”φλερτάροντας” με τη διάσπαση αντιστάσεων, αλλά προς το παρόν οι ανοδικές αντιδράσεις είναι βραχύβιες και οι χρημ/κοί δείκτες δεν έχουν κατορθώσει να διαμορφώσουν ξεκάθαρη ανοδική τάση.

• Επίπεδα στήριξης: 4.760 - 4.695 - 4.600 – 4.485 μ.

• Επίπεδα αντίστασης: 4.925 - 4.967 - 5.030 μ.



• Ενδείξεις ταλαντωτών - τεχνικών δεικτών στο ημερήσιο γράφημα τιμών: Ο Macd διατηρεί το σήμα αγορών. Ο Momentum 14 ημερών κινείται σε θετική περιοχή τιμών. Ο Relative Strength 14 ημ. απομακρύνθηκε από τη ζώνη υπερτίμησης όπως και ο Williams 14 ημ. καθώς και ο Fast Stochastic.



• Ενδείξεις τεχνικών δεικτών στο εβδομαδιαίο γράφημα τιμών: Ο Macd διατηρεί το σήμα πώλησης, ο Momentum εξακολουθεί να κινείται σε αρνητική περιοχή τιμών και η πλειοψηφία των ταλαντωτών εμφανίζει αρνητικές αποκλίσεις, οι οποίες για να ”αναιρεθούν” θα πρέπει να σημειωθούν διασπάσεις σημαντικών αντιστάσεων, ειδάλλως αντιμετωπίζονται ως σήματα σταδιακής μείωσης θέσεων στις ενδεχόμενες ανοδικές αντιδράσεις του Γ.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v