Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Συνεχίζει ανοδικά με οδηγό τις τράπεζες

Στις 690 μονάδες αναρριχάται ο Γενικός Δείκτης, με οδηγό την Alpha Bank και την Πειραιώς. Με κέρδη στο ξεκίνημα τα περισσότερα blue chips και με τους επενδυτές να περιμένουν λευκό καπνό από το Hilton. «Καλοκαιρινός» ο τζίρος στο ξεκίνημα.

Aνοδικό άνοιγμα στο ΧΑ, με αιχμή τις τράπεζες, ενίσχυση του κλαδικού δείκτη προς τις 300 μονάδες και ικανοποιητική ανταπόκριση από επιλεγμένα blue chips.

Εστιασμένες στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών οι πρώτες εντολές αγορών, με το που πέρασαν στο σύστημα συναλλαγών διαμόρφωσαν ανοδική αντίδραση έως 7,25% για τον τραπεζικό δείκτη, με συνέπεια την κίνηση του FT 25 πάνω από τις 205 και του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 690, με πρώτο στόχο τις 700 μονάδες.

Με βάση τις συναλλαγές των πρώτων λεπτών, τις κινήσεις κυρίως βραχυπρόθεσμων παικτών σε μετοχές, warrants και Συμβόλαια επί τραπεζικών τίτλων, φαίνεται πως ορισμένοι επιχειρούν να ποντάρουν στην προεξόφληση επίτευξης της συμφωνίας έως αύριο.

Η πληροφορία πως προχωρά γρήγορα η διαδικασία για τη δανειακή σύμβαση του ESM ύψους 50-52 δισ. ευρώ (αφορά στη συμμετοχή του στο συνολικό πακέτο των 80+ δισ. ευρώ) φαίνεται πως λειτουργεί υποστηρικτικά της αγοράς, ενισχύοντας την εκτίμηση πως οι διεργασίες θα τελεσφορήσουν.

Ετσι, μετά τις 10:45, η μετοχή της Εθνικής αντέδρασε έως το 0,635 ευρώ, της Alpha Bank έως το 0,137, της Πειραιώς έως το 0,16 και της Eurobank έως το 0,06 του ευρώ. Κινητικότητα και στα τρία warrants των ΕΤΕ, Alpha Bank και Πειραιώς, ενώ συναλλαγές/αγορές σε υψηλότερες τιμές/premium πραγματοποιούνται στο ΧΠΑ.

Από τις μετοχές του FT 25 ανοδικά συνεχίζουν ΤΙΤΑΝ, FF Group, OTE, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Jumbo, Μυτιληναίος κ.ά.

Στα μόλις 3,2 εκατ. ευρώ προ ολίγου η αξία των συναλλαγών, από τα οποία το 68% έχει αλλάξει χέρια στις τράπεζες.

Χωρίς πακέτα, μέχρι τις 10:50 η συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v