Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κόντρα στο ρεύμα έκανε το 4Χ4

Πώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με θετικό πρόσημο παρά το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό. Προβληματίζει η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών. Περιορισμένος ο τζίρος. Τα διλήμματα των επενδυτών και οι απαντήσεις που δίνει η τεχνική ανάλυση.

Σαν έκπληξη σημαντικού μεγέθους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η, σημερινή, δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με το Ελληνικό Χρηματιστήριο να ξεπερνά το αρνητικό διεθνές κλίμα και το έντονα πτωτικό ξεκίνημα.

Οι αγοραστές έκαναν το 4Χ4 για τον Γενικό Δείκτη, με αθροιστικά κέρδη 7,66%, παρά το γεγονός ότι και σήμερα δεν έλειψαν οι μικροεκπλήξεις από τις τελικές δημοπρασίες.

Στα αξιοσημείωτα και ταυτόχρονα αρνητικά της σημερινής συνεδρίασης, το γεγονός ότι έχουμε θετικό Δείκτη σε πτωτική Αγορά, καθώς οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο διατήρησαν την "υπεροπλία" από αρχής μέχρι τέλους, έστω και αν η τελική αναλογία ανοδικών (63) - πτωτικών μετοχών (72) είναι σαφώς βελτιωμένη, έναντι της ενδοσυνεδριακής.

Συμπερασματικά, αν η κίνηση των τελευταίων ημερών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν αποδειχθεί για πολλοστή φορά "fake", τότε πιθανότατα είναι "επί θύραις" κάποια "εσωτερική είδηση" και αυτοί που έχουν "αυξημένο επενδυτικό feeling" σπεύδουν να τοποθετηθούν.

Από την άλλη, αξίζει υπενθύμισης ότι παραδοσιακά το "January effect" ολοκληρώνεται μέχρι την δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όποτε θα πρέπει να αναζητηθούν "κολυμβητές" που θα "κολυμπήσουν στα βαθιά νερά" από το δεύτερο μισό του Φλεβάρη έως το τέλος Μαρτίου.

Εννοείται ότι και η πιο απαισιόδοξη σχολή σκέψης έχει τα επιχειρήματά της. Έτσι αν συνεχιστεί το αρνητικό διεθνές κλίμα, δεν μπορεί το Χ.Α. να διατηρείται σε "αποστειρωμένο" περιβάλλον, ότι προσδοκίες και αν υπάρχουν και ότι προσπάθεια και αν καταβάλλεται από αυτούς που διαμορφώνουν, εύκολα, κλίμα και διαθέσεις, προκειμένου να ανεβρεθούν πρόθυμοι αγοραστές και οι ίδιοι να μειώσουν θέσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, ή με ταυτόχρονη καταγραφή αξιοπρόσεκτων βραχυπρόθεσμων κερδών.

Α. Κόρδας: Τα μηνύματα της τεχνικής ανάλυσης

Σπάνια ο επενδυτής είχε να αντιμετωπίσει παρόμοια πρόκληση με την πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει τα τελευταία τρία χρόνια στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς η αβεβαιότητα φαίνεται τελικά πως δεν ήταν ένα φαινόμενο περαστικό, αλλά μάλλον πως ήρθε για να μείνει, επισημαίνει ο Ανδρέας Κόρδας.

Το τελευταίο διάστημα δε ακόμα περισσότερο, καθώς πλησιάζουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση, που μάλλον θα είναι ένα δείγμα ή και προετοιμασία αυτών που θα ακολουθήσουν στην πολιτική σκηνή της Χώρας, έχουμε "απαιτητικά" Τραπεζικά test, μικρά και μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα, ελπιδοφόρες επιχειρηματικές κινήσεις που γίνονται σε ένα εντελώς άγονο επιχειρηματικό περιβάλλον, συζητήσεις για ύπαρξη πετρελαίου σε ποσότητες που θα καταστήσουν την Ελλάδα ενεργειακή δύναμη στα Βαλκάνια και όλα αυτά και πολλά άλλα εν μέσω διφορούμενων μηνυμάτων προερχόμενων από το εσωτερικό και το εξωτερικό για το ποια θα είναι η τελική κατάληξη.

Άλλοι καταθέτουν "ψήφο εμπιστοσύνης" μέχρι και εύσημα για την γενναιότητα των πολιτικών αποφάσεων και την αντοχή των Ελλήνων πολιτών και άλλοι δηλώνουν χωρίς ενδοιασμούς την άποψη ότι δεν γλιτώνουμε νέο "κούρεμα", ή και έξοδο από το ευρώ.

Μέσα σε αυτό το τοπίο ο επενδυτής αναρωτιέται: "Και εγώ τι να κάνω με το Χ.Α.; Να πουλήσω για να σωθώ ή να αγοράσω για το μεγάλο ράλι που έρχεται; Είμαστε φτηνοί σαν Αγορά ή πανάκριβοι;"

H απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο βήμα - βήμα και μέρα - μέρα, με βοήθεια από την τεχνική ανάλυση. Οποιαδήποτε κίνηση, αν δεν συνοδευτεί από κανόνες προστασίας κεφαλαίου, που μπορεί να συνεπάγεται και αναθεώρηση της αρχικής απόφασης για την τοποθέτηση μας στο Χ.Α., μπορεί να οδηγήσει σε νέους εγκλωβισμούς.

Για πρέπει οι επενδυτές να βάζουνε όρια και μέγιστη επιτρεπόμενη απώλεια που μπορούν να αποδεχθούν σύμφωνα με το προφίλ τους, από μια επενδυτική απόφαση και να έχουν ευελιξία. Δηλαδή να αλλάζουν απόφαση με τον ίδιο ταχύ ρυθμό που αλλάζουν τα δεδομένα στην Ελλάδα.

Με αυτή την φιλοσοφία κατά νου, μελετάμε το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη, με τη βοήθεια της τεχνικής ανάλυσης, για να εντοπίσουμε αλλαγές στην ισορροπία μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Και στον μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και στον μεσοπρόθεσμο είμαστε και παραμένουμε σε ανοδικό momentum.

Το μεσοπρόθεσμο μας ανησύχησε τη βδομάδα που πέρασε, καθώς η τιμή διέσπασε πτωτικά το 1165 και το γεγονός αυτό, έστω και προσωρινά, μας καλεί να είμαστε σε επιφυλακή, διότι ενεργοποίησε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό μαζικές πωλήσεις.

Θέλουμε τώρα να δούμε, για να αναιρέσουμε την "κακή" συμπεριφορά, μια "καλή" συμπεριφορά. Αυτό θα ήταν η ανοδική διάσπαση των 1.236 μονάδων, σημείο κλειδί για την συνέχεια, εάν και εφόσον η Αγορά το προσεγγίσει και καταφέρει να το ξεπεράσει.

Σε τέτοια περίπτωση, αναιρούμε τις επιφυλάξεις μας και αγοράζουμε στις διορθώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, εκ νέου πτωτική διάσπαση του 1.165 θα είναι πολύ αρνητική και δείγμα για την υπεροχή των πωλητικών δυνάμεων.
Για τους πιο βραχυπρόθεσμους επενδυτές που θέλουν να εκμεταλλεύονται κινήσεις μικρότερου εύρους, το σημείο πάνω από το οποίο εφαρμόζουμε αγοραστικές στρατηγικές είναι οι 1.202 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.
Εφιστούμε την προσοχή σε αυτό το σημείο σε στρατηγικές που μπαίνουν "contrarian" στην τάση, διότι αν ο σχηματισμός που ξεκίνησε από την κορυφή στο 1306, κάνει χαμηλότερο υψηλό (και μάλιστα χαμηλότερο του 1236), σε συνδυασμό με νέα διάσπαση του 1165, μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός "πτωτικού κύματος 3".

Γνωρίζουμε ότι το κύμα αυτό φημίζεται για την ένταση του, κυρίως στη λήξη του. "Ναι λοιπόν, είμαστε ανοδικοί σε όλα τα χρονικά "time frame" και όσο αυτή η ισορροπία τηρείται παραμένουμε αισιόδοξοι με στόχους αρκετά υψηλότερα νούμερα για το 2014. Όμως ο έμπειρος επενδυτής αναθεωρεί ανά πασά στιγμή, με την βοήθεια της Τεχνικής Ανάλυσης, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθορίζοντας τεχνικά όρια αντιστροφής του κλίματος" αναφέρει ο διευθυντής τμήματος διεθνών Αγορών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ. 

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίεις

Διττή η εικόνα στις μεγάλες διεθνείς Αγορές, με τις Ασιατικές να κλείνουν στο "βαθύ κόκκινο" συμπαρασυρόμενες από τις σημαντικές χθεσινοβραδινές απώλειες της Wall Street, μικτή η εικόνα στην Ευρώπη, με DAX και FTSE100 (λόγω BP) και κινούνται με μικρές απώλειες και τις Μιλάνο και Μαδρίτη να εμφανίζουν τις καλύτερες διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, ενώ με διαθέσεις ελεγχόμενης αντίδρασης (μετά το σφυροκόπημα των τελευταίων ημερών) ξεκίνησε και η συνεδρίαση στο NYSE.

Ξεκινώντας από την Ασία, ο Nikkei σημείωσε τις χειρότερες ημερήσιες απώλειες από τις 13 Ιουνίου, οδηγώντας τη συνολική πτώση για φέτος στο 14%. Συγκεκριμένα, έκλεισε με πτώση 4,18% στις 14.008,47 μονάδες, καθώς το δολάριο έφτασε σε χαμηλό δύο μηνών έναντι του γεν.

Μεταφερόμενοι στην Ευρώπη και σύμφωνα με την Credit Suisse ο Euro Stoxx διατηρεί την ασταθή καθοδική του πορεία. Τα επόμενα σημεία στήριξης είναι στις 2949 - 2946 μονάδες και αμέσως μετά στις 2940 - 2937 μονάδες.

Κρίσιμο σημείο στήριξης είναι πάντα οι 2914 - 2910. Καθοδική διάσπαση θα ανοίξει τον δρόμο τουλάχιστον μέχρι τις 2879 - 2863 μονάδες. Σαν πρώτη αντίσταση εκτιμώνται οι 3022 - 3032 μονάδες και επόμενες οι 3046 και 3079 μονάδες.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να δώσει τέλος στην "αποστείρωση" των αγορών ομολόγων από την εποχή της κρίσης, εάν έχει την υποστήριξη της Bundesbank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται δυο αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η Ρωσία ακύρωσε δημοπρασία ομολόγων επί δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς το "ξεπούλημα" στις αναδυόμενες Αγορές ώθησε τα επιτόκια των ομολόγων Ιανουαρίου 2028 σε επίπεδα ρεκόρ. Η Κυβέρνηση έχει προγραμματίσει εκδόσεις 275 δισ. ρουβλίων (7,8 δισ. δολ.) σε έντοκα γραμμάτια κατά το τρέχον τρίμηνο, σύμφωνα με το πλάνο της.Το yield στο χρεόγραφο λήξης 2028 διαμορφώνεται στο 8,44% σήμερα, σε σύγκριση με το ιστορικό ρεκόρ του 8,58% στις 30 Ιανουαρίου.

Οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες έχουν δανείσει πάνω από 3 τρισ. δολάρια στις αναδυόμενες Αγορές, μέγεθος τετραπλάσιο σε σύγκριση με τα δάνεια των Αμερικανικών Τραπεζών, γεγονός που τις θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση κλιμάκωσης της αναταραχής σε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Τουρκία, η Βραζιλία, η Ινδία και η Ν. Αφρική.

Οι κίνδυνοι είναι ιδιαίτερα έντονοι για έξι Ευρωπαϊκές Τράπεζες, τις BBVA, Erste Bank, HSBC, Santander, Standard Chartered, και UniCredit, σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο τα ανοίγματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και στο σύνολο του κλάδου, που προσθέτως αντιμετωπίζει τους ελέγχους της ΕΚΤ για την κεφαλαιακή του επάρκεια.
Η έντονη μεταβλητότητα στις διεθνείς Αγορές δεν οφείλεται αποκλειστικά στο "tapering" της Fed, σύμφωνα με τον Marc Faber, ο οποίος αποδίδει την πτώση των τελευταίων ημερών και στην επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Αυτό με τη σειρά του ασκεί πιέσεις στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης στον Κόσμο, κατά την τελευταία πενταετία, έχει προέλθει από τις αναδυόμενες οικονομίες.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι επενδυτές, προβλέποντας μικρή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, θα συνεχίσουν να τραβούν χρήματα από ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες, κάτι για το οποίο το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως.

Από την άλλη, η αποτυχία των Κεντρικών Τραπεζών των αναδυόμενων Αγορών να ανακόψουν την φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ανησυχεί σφοδρά την επενδυτική κοινότητα που γνωρίζει το ράλι που έχει προηγηθεί στα περισσότερα από τα θεωρούμενα αναπτυγμένα Χρηματιστήρια, αλλά και τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες τα περσινά εταιρικά κέρδη δύσκολα θα επαναληφθούν στην τρέχουσα χρήση (!)

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 18 και 19 Μαρτίου.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα περισσότερο εγχώριου ενδιαφέροντος, το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,00% (από 4,10%) στην προηγούμενη δημοπρασία.

"Όλοι σχεδόν οι ειδικοί θεωρούν το 'κούρεμα' αναγκαίο διότι ένα χρέος στο 176% του ΑΕΠ δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο, ούτε διαφαίνεται στον ορίζοντα η πολυπόθητη ανάπτυξη που θα μπορούσε να μειώσει το τεράστιο χρέος. Το αργότερο μετά τις Ευρωεκλογές το ζήτημα του χρέους θα πρέπει να επανέλθει στην ατζέντα" αναφερόμενη για την Ελλάδα, παρατηρεί σε σχόλιό της η "Süddeutsche Zeitung".

Η Ελλάδα και η τρόικα έχουν σε μεγάλο βαθμό λύσει το θέμα του πιθανού δημοσιονομικού κενού του 2014, απομακρύνοντας ένα "αγκάθι" από τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, αναφέρουν πηγές του Reuters. Οι συζητήσεις Αθήνας και τρόικας επικεντρώνονται στους όρους των Τραπεζικών "stress tests", τις δομικές μεταρρυθμίσεις και στην επίπτωση από την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές σε ειδικά μισθολόγια. Η Ελλάδα αναμένεται να χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 10-20 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του 2014 και του 2015, σύμφωνα με πηγές στην Ε.Ε.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και για όσους παραμένουν εκτός Αγοράς, δύο είναι τα πλέον κρίσιμα σημεία.
Καθοδική διάσπαση των 385 μονάδων (για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης) θα επιτρέψει την επιστροφή του "ξηλώματος" των αποτιμήσεων, ενώ ανοδική διάσπαση των 404 μονάδων θα επαναφέρει το Χ.Α. σε ισχυρό, βραχυπρόθεσμο, ανοδικό momentum. Πάρα πολλά θα κριθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως η τελική συμφωνία Κυβέρνησης - τρόικας και η δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης έκθεσης της BlackRock για τις κεφαλαιακές ανάγκες των Τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μέχρι να αποκλιμακωθούν οι ταλαντώσεις και να μειωθεί το volatility στην Αγορά, "απαγορεύεται" η συμμετοχή όσων δεν διαθέτουν αυξημένα αντανακλαστικά.
Ξεκινώντας την ημερήσια αναφορά από τις μετοχές του FTSE25, όλοι οι τίτλοι που τον απαρτίζουν "είδαν" και τα δύο πρόσημα, πλην της Εθνικής που δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο, ενώ μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο τίτλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Επιφυλακτικότητα στο Τραπεζικό ταμπλώ και στα Τραπεζικά warrants, πλην του παραστατικού τίτλου της Εθνικής που τερμάτισε την συνεδρίαση με κέρδη 5,87%.

Από το σύνολο των μετοχών του 25αρη, μόνο δύο τίτλοι παραμένουν σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι και πιο συγκεκριμένα οι Jumbo (όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 11,65 ευρώ) και ΟΠΑΠ (όσο δεν κλείνει χαμηλότερα των 9,46 ευρώ).

Από τους υπόλοιπους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, Τιτάνας και Motor Oil έδωσαν την εντύπωση ότι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση, αλλά μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισαν σχετικά χαμηλότερα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Ο Τιτάνας αλλάζει την βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση με κλεισίματα υψηλότερα των 21,19 ευρώ (επόμενος στόχος τα 22,00 ευρώ) και η Motor Oil υψηλότερα των 8,87 - 8,90 ευρώ (επόμενη τεχνική αντίσταση στα 9,37 ευρώ).

Ο Γενικός Δείκτης, κατά την σημερινή συνεδρίαση, ξεκίνησε με έντονα πτωτικές διαθέσεις και πολύ γρήγορα "είδε" το χαμηλό ημέρας των 1188,9 μονάδων (-1,59%). Ακολούθησαν διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμων, όμως μετά τις 15.21 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 1225,13 μονάδες (+1,41%), στις 17.00 βρέθηκε στις 1218,97 (+0,90%) και μέσω των μικροεκπλήξεων από τις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στις 1212,6 μονάδες με κέρδη 0,37%.

Τα αλλοπρόσαλλα των τελικών δημοπρασιών ακολουθεί και ο τζίρος (σήμερα ο χαμηλότερος των τελευταίων 21 συνεδριάσεων. με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 3/1) που συρρικνώθηκε στα 72,5 εκατ., από τα οποία τα 4,9 εκατ. αφορούσαν "πακέτα" (ΕΦΤΖΙ, ΟΤΕ). Σε μόλις τρεις τίτλους (ΟΤΕ, ΠΕΙΡ, ΟΠΑΠ) το 45% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Ελάχιστα τα ενδιαφέροντα χαμηλότερα του 25αρη, όπως η τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Fourli και η δεύτερη συνεχόμενη ανοδική για Πλ. Θράκης, Βαρβαρέσο (κάτι αρχίζει να κινείται) και Forthnet.

--ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας, η δεύτερη της χρηματιστηριακής εβδομάδας, όμως το σημαντικό volatility δεν επέδρασε θετικά στον όγκο συναλλαγών.
 
Ο τελευταίος παρουσίασε μικρή μείωση στις συναλλαγές για το συμβόλαιο του δείκτη και σημαντικά μεγαλύτερη στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (16.497 συμβόλαια).
 
Επιφυλακτικότερα κινήθηκε το συμβόλαιο του FTSE25, με αποτέλεσμα η υπάρχουσα υπερτίμηση να μειωθεί στο 0,63%.
 
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 11.629 - 10.427 Φεβρουαρίου, 1.092 για τον Μάρτιο, 110 για τον Απρίλιο, 0 για τον Ιούνιο και 0 για τον Σεπτέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 397,5) κινήθηκε μεταξύ 388,5 και 400,25 μονάδων.
 
Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (6.800 Motor Oil, 15.100 ΔΕΗ, 8.400 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (2.119), ΔΕΗ (1.479), Alpha Bank (1.714), Εθνική (3.025), Πειραιώς (2.526), Μυτιληναίο (839), ΟΠΑΠ (767), MIG (2.097), ΕΧΑΕ (205), Ελλάκτωρα (489), ΓΕΚ (177), Ελ. Πετρέλαια (379).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, ιδιαίτερα περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των επενδυτών στην Αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE-25 καθώς σημειώθηκαν μόλις 271 τεμάχια (221 calls και 50 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα διατηρήθηκε στο 39%.
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
 
Επίσης δεν αναφέρθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (15.542.901 τεμ.), Εθνική (1.641.055 τεμ.).
 
 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v