Νέα αλλαγή σκηνικού στο Χρηματιστήριο

Μόνιμα στο κόκκινο ο Γενικός Δείκτης μετά τις 11.01. Απώλειες για ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Frigoglass. Κέρδη για Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή. Υπεραπόδοση για Λύκο. Σημαντικά μειωμένος ο τζίρος. Σε έξι τίτλους το 65% της αξίας συναλλαγών. Τι "αποκαλύπτει" η τεχνική ανάλυση.

Με τα ξένα χαρτοφυλάκια, στην συντριπτική τους πλειονότητα, απόντα, οι αυξομειώσεις του τζίρου και οι συχνές εναλλαγές στο τελικό πρόσημο του Δείκτη, δείχνουν σαν το επικρατέστερο σενάριο.

Ενώ χθες ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, σήμερα και μετά τις 11.01 "φόρεσε τα κόκκινα" και δεν τα έβγαλε μέχρι τέλους. Υποχώρησε μέχρι τις 1187,34 μονάδες (-1,11%), στις 17.00 βρέθηκε στις 1194,78 και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 1196,98 με απώλειες 0,30%.

Ο τζίρος σημαντικότατα μειωμένος προσγειώθηκε στα 61,5 εκατ. από τα οποία τα 4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΦΓΚΡΠ, ΠΕΙΡΤΠ, ΤΙΤΚ). Το 65% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών σε μόλις 6 τίτλους και πιο συγκεκριμένα σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΑΛΦΑΤΠ, ΔΕΗ και Folli Follie Group.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil και μόνιμα με αρνητικό οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Τιτάνας και Eurobank Properties. Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΟΤΕ και Motor Oil και στο χαμηλό οι ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Μέτκα και Τέρνα Ενεργειακή. ΄

Εξαιρετικά κακή η "μεγαλύτερη εικόνα" του ταμπλώ, καθώς ενδοσυνεδριακά η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών ξεπέρασε το ένα προς τρία και τερμάτισε την συνεδρίαση στο ένα προς 1,7, ενώ εννέα τίτλοι έκλεισαν με διψήφιο ποσοστό πτώσης (οι περισσότεροι με ελάχιστες συναλλαγές).

Το μόνο που δείχνει σχετικά σίγουρο, για τις συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι τα "γυρίσματα" που θα πραγματοποιηθούν από κερδοφόρα χαρτοφυλάκια, αν τελικά ισχύσει ο φόρος υπεραξίας, όπως και η εκτίμηση που θέλει τα χαρτοφυλάκια που παραμένουν με αυξημένη ρευστότητα και εκτός Αγοράς, να μην προβληματίζονται στην πιθανότητα επανατοποθετήσεων, όσο ο Γενικός Δείκτης αδυνατεί να δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1.235 μονάδων.

Αντίθετα, επιβεβαιωμένη υποχώρηση του Δείκτη χαμηλότερα των 1171 μονάδων, δεν αποκλείεται να πυκνώσει τις τάξεις των πωλητών στην λογική καταγραφής σημαντικών κερδών.

Μοναδικός "μπαλαντέρ" η είδηση - καταλύτης, ή οι νέες εισροές κεφαλαίων που θα τραβήξουν τις ήδη "απαιτητικές" αποτιμήσεις (στις περισσότερες εταιρείες του FTSE25), σε ακόμα ψηλότερα επίπεδα.

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και οι τελευταίες ειδήσεις - εξελίξεις, δεν επέδρασαν θετικά στην ψυχολογία των λίγων αγοραστών.

Στα 96 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το ποσό που θα εισπράξει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά την πρώτη περίοδο εξάσκησης των warrants της Alpha Bank η οποία ολοκληρώθηκε χθες με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α., σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, ενώ οι νέες μετοχές θα πιστωθούν την Παρασκευή 13 τρέχοντος. Αυτό σημαίνει ότι εξασκήθηκαν περίπου 29 εκατομμύρια warrants και θα πιστωθούν στους μετόχους από το ΤΧΣ περίπου 214 εκατ. μετοχές. Το ποσοστό της εξάσκησης ανέρχεται σε 2,34%, κάτι που δείχνει περιορισμένη ανταπόκριση από το επενδυτικό κοινό.

Σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς, η χαμηλή εξάσκηση των warrants της Alpha Bank κατέβασε σημαντικά τον πήχη των προσδοκιών, ενώ έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η Αγορά θα περιμένει τις εκλογές του Μαϊου προκειμένου να προχωρήσει σε ουσιαστικότερες κινήσεις.

Επόμενη είδηση που προβλημάτισε σημαντικά την Αγορά ήταν η υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης από την Αυστριακή εταιρεία "LYKOS AG" για την απόκτηση του υπολοίπου 46,21% της εισηγμένης στην τιμή των 1,50 ευρώ και με την προοπτική διαγραφής από το Χ.Α. αν το ποσοστό που θα συγκεντρωθεί ξεπεράσει το 95%. Κατά την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων κατείχε έμμεσα 11.069.300 μετοχές που ανήκουν στον κ. Νικόλαο Λύκο και αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 53,79% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, λόγω του ότι ο κ. Νικόλαος Λύκος είναι ιδρυτής και ο μοναδικός μέτοχος του Προτείνοντα και, συνεπώς, πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με αυτόν.

Δηλαδή, έχουμε δύο εν δυνάμει εταιρείες που ετοιμάζονται να βγουν από το Χ.Α. (Αστήρ, Λύκος) και άλλες επτά που θα αποφασίσουν το μέλλον τους στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ, στο διάστημα από 8 έως 10 Ιανουαρίου (θυγατρικές Βιοχάλκο).

Ασφαλώς και εδώ αξίζει υπενθύμισης, σύμφωνα με στοιχεία της Beta Sec., ότι η τελευταία εισαγωγή εταιρείας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, χρονολογείται τεσσερισήμισι χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα στις 23/7/2009 (MIG Real Estate).

Από την άλλη και σύμφωνα με στοιχεία του Χ.Α., κατά τα τελευταία τεσσερισήμισι χρόνια μόνο αποχωρήσεις εταιρειών καταγράφονται, ο αριθμός των οποίων είναι έως και εντυπωσιακός, ακόμα και αν αφαιρεθούν οι εταιρείες που διαγράφηκαν ενώ ήταν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, ή συγχωνεύτηκαν με άλλες εταιρείες.

Ας θυμηθούμε τις Crown Hellas Can, Elbisco, Eurodrip, Euroline ΑΕΕΧ, Altius ΑΕΕΧ, Informer, Olympic Catering, Rilken, S&B Βιομ. Ορυκτά, Sciens, Vivartia, Vivere, Imako, ΑΒ Βασιλόπουλος, Βάρδας, Γρηγόρης, Ζάμπα, Ιπποτούρ, Μπενρουμπή, Ρόκας, Ωμέγα ΑΕΕΧ και ίσως Βιοχάλκο.

Από εκεί και πέρα και βάσει της τεχνικής ανάλυσης, αν και η Αγορά αλλάζει διαθέσεις σχεδόν επί καθημερινής βάσεως, το "stop loss" για τους "long" είναι για τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα των 1171 μονάδων, για τον FTSE25 χαμηλότερα των 383 μονάδων και για τον Τραπεζικό δείκτη χαμηλότερα των 182 μονάδων.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι τελευταίες αλλαγές στις σταθμίσεις και στη βαρύτητα των τίτλων, που απαρτίζουν το Γενικό Δείκτη   έχουν δημιουργήσει μερική στρέβλωση στη τεχνική εικόνα  του Δείκτη καθιστώντας περισσότερο αινιγματική τη σωστή αξιολόγηση της Αγοράς, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κλείσιμο της 10ης Δεκεμβρίου, στις 1200 μονάδες, όπου εάν παρέμεναν οι  "βαρύτητες" του περασμένου μήνα ο Γενικός Δείκτης θα βρισκόταν στις 1177 μονάδες, περίπου.
 
Έτσι για να μπορέσουμε βραχυχρόνια να αδρανοποιήσουμε το φαινόμενο αυτό ανεβάσαμε τη ζώνη αντίστασης από τις 1180 με 1200 μονάδες στις 1215 με 1235 μονάδες "τεκμηριώνοντας έτσι ποιο επιτυχημένα" μια πιθανή ανοδική διαφυγή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1235 μονάδες.
 
Προς το παρόν όμως,  όσο   το στρατόπεδο των "Bulls" "δηλώνει αδυναμία διαπερατότητας" της  εν λόγω ζώνης  τόσο θα αυξάνεται η δύναμη των "Bears" "ανοίγοντας την όρεξή τους" για την πραγματοποίηση ενός  καθοδικού "retracement"  προς τη κάτω ζώνη στήριξης των 1140 με 1120 μονάδων.
 
"Χορηγούς" στην εκδήλωση ενός τέτοιου καθοδικού έργου βρίσκουμε και στους εβδομαδιαίους σχηματισμούς αρκετών Δεικτοβαρών τίτλων με τα  τελευταία αποτυπωμένα candlesticks να "αναδύουν ανοδική κόπωση" και απαρχή αναστροφής  της υπάρχουσας  τάσης.
 
Μετά τη  "fake" διάσπαση των 400 μονάδων, στις αρχές του μήνα, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκδήλωσε μια έντονη καθοδική κίνηση προς τις 383 μονάδες αποφεύγοντας όμως να έρθει σε αντιπαράθεση με τον απλό κινητό μέσο της μεσοπρόθεσμης τάσης των 50 ημερών, στις 380 μονάδες περίπου. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η "ποιότητα του καυσίμου", που διαθέτει ο εν λόγω δείκτης για την επιβεβαιωμένη, ή μη, ανοδική διάσπαση των 400 μονάδων, στοιχείο, που εκλείπει από τη μέχρι τώρα εικόνα, ενώ έντονη ανοδική δυσπραγία αρχίζουν και εμφανίζουν αρκετοί τεχνικοί δείκτες.
 
"Πάντως ισχυρό πτωτικό 'alert' θα λάβουμε  από την επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση του προαναφερόμενου μεσοπρόθεσμου κινητού μέσου, στις 383 με 380 μονάδες, γεγονός, που μπορεί να μετατρέψει  το ανοδικό κύμα του περασμένου καλοκαιριού  σε πλαγιοκαθοδικό βάζοντας ως αρχικό στόχο τις 355 μονάδες" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με αξιοπρόσεκτες απώλειες έκλεισαν οι μεγάλες Ασιατικές Αγορές, μετά την ανακοίνωση της Κινεζικής Κυβέρνησης ότι οι μεγαλύτερες Τράπεζες θα προχωρήσουν σε έκδοση διαπραγματεύσιμων πιστοποιητικών καταθέσεων συνολικού ύψους 19 δισ. γουάν ($3,13 δισ.), μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, καθώς επενδυτές και αναλυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις πιθανότητες η Fed να μεταβάλει την πολιτική της στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, επιφυλακτικά - πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street, παρά την συμφωνία Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων σε μια διακομματική γραμμή για τα βασικότερα σημεία της χρηματοδότησης για τη διετία 2014-2015.
 
Η συμφωνία προβλέπει την αδιάκοπη χρηματοδότηση της Αμερικανικής Κυβέρνησης για δύο χρόνια με μείωση του ελλείμματος κατά 23 δισ δολάρια για το 2014. Η συμφωνία πρόκειται να ψηφιστεί από το Κογκρέσο το επόμενο διάστημα, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να εκφράζουν την πεποίθησή τους για θετική έκβαση.
 
Ράλι 5% στην τιμή του χρυσού πριν το τέλος του 2013, προβλέπει η Compass Global Markets. Σύμφωνα με τον οίκο, ο στόχος μέχρι το τέλος του έτους είναι 1.320 δολ/ουγγιά και μεσοπρόθεσμος στόχος τα 1.450 δολ. Η άποψη βασίζεται αφ΄ ενός ότι μεγάλη μερίδα των αναλυτών δηλώνει "bearish" και αυτό είναι σημαντικός λόγος για τοποθετήσεις, ενώ άλλος σημαντικός παράγων μπορεί να αποδειχθεί η απόφαση της Fed να μην προχωρήσει στο "tapering" του προγράμματος ομολόγων το 2014, παρά τις αυξημένες προσδοκίες περί του αντιθέτου.
 
Με την ανάπτυξη στα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών στην Ευρώπη, να προβλέπεται να ξεπεράσει αυτήν των ΗΠΑ, το 2014 και με τα μεγαλύτερα περιθώρια για re-rating δεδομένων των σχετικών αποτιμήσεων, οι Ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν και το 2014 την υπεραπόδοσή τους έναντι τωνΑμερικανικών μετοχών, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι ροέςτων επενδυτικών κεφαλαίων άρχισαν να επιστρέφουν στην περιοχή, σημειώνειCitigroup. Οι αναλυτές της Αμερικανικής Τράπεζας αναμένουν τον Πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να αγγίξει τις 370 μονάδες στα τέλη του 2014.
 
Και η Credit Suisse "ψηφίζει" Ευρώπη το 2014, σημειώνοντας ότι τηρεί στάση "overweight" για τις Αγορές της Περιοχής, εκτός της Βρετανίας, για την οποία τηρεί στάση "benchmark", αλλά και τη Γαλλία, για την οποία υποβάθμισε τη στάση της σε "underweight". Η στάση της Ελβετικής Τράπεζας απέναντι στις ΗΠΑ, για το 2014, παραμένει σταθερή σε "underweight" έδαφος.
 
Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών έχουν καταλήξει στην βάση για μια συμφωνία για την εκκαθάριση Τραπεζών και για το πώς θα μοιραστεί το κόστος, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τον μαραθώνιο διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με μια διαδικασία "bail-in" τύπου Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας οι μεγαλοκαταθέτες προβληματικών Τραπεζών θα είναι αυτοί που θα καλούνται πρώτοι να στηρίξουν την Τράπεζα. Στη συνέχεια, εάν χρειαστεί περισσότερο ρευστό, θα χρησιμοποιηθούν πόροι από τα Εθνικά Ταμεία εκκαθάρισης και εάν απαιτηθούν και περαιτέρω πόροι, τότε αυτοί θα δοθούν από όλες της Χώρες της ευρωζώνης μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, θέτοντας τη βάση για ένα κοινό Ταμείο.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, νέα άνοδο εμφάνισε η ανεργία τον Σεπτέμβριο, με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να την φέρνουν στο 27,4%, έναντι του 27,3% τον Αύγουστο του 2013 και από 26% τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. 
 
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του Τιτάνα, στα 21 από 16,6 ευρώ δίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "hold" για τον τίτλο.
 
"Η Ελλάδα παραμένει επισφαλής και ο κίνδυνος του 'ατυχήματος' δεν έχει εξαλειφθεί", αναφέρει η Exotix. Το ρίσκο πρόωρων εκλογών αυξάνει με αβέβαιο αποτέλεσμα. Οι αυξήσεις των φόρων και οι μειώσεις των δαπανών θα εμποδίσουν την ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας την περίοδο 2014 – 2015. Όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων οι μεγάλες ζημιές έχουν τελειώσει, αλλά αυτά παραμένουν εξαιρετικά αδύναμα. Τα δύο stories τα οποία προσελκύουν την προσοχή είναι της ΔΕΗ που παρουσίασε ικανοποιητικά αποτελέσματα κι έχει μπροστά της την πώληση του ΑΔΜΗΕ και της “μικρής ΔΕΗ” και ο ΟΤΕ με σταθερά "cash flows" και αποτελεσματικό έλεγχο στο κόστος. Τα υπόλοιπα blue chips δεν προξενούν ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.
 
Όσον αφορά στις Ελληνικές Τράπεζες, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, οι μετοχές τους παρουσιάζουν ουδέτερο ενδιαφέρον, μακροπρόθεσμα όμως διατυπώνονται διάφορες απόψεις, κατά πόσον οι Ελληνικές Τράπεζες μετά τις επανακεφαλαιοποιήσεις θα προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η Eurobank φαίνεται ότι προσελκύει μια σειρά από επενδυτικά σχήματα ενόψει της αύξησης κεφαλαίου. Στο μεταξύ, η εκτίμηση είναι ότι η καλύτερη επενδυτική επιλογή είναι η Πειραιώς.
 
Επιφυλακτικοί παραμένουν οι περισσότεροι εγχώριοι παράγοντες της Αγοράς, εκτιμώντας ότι κυρίαρχα στοιχεία των επόμενων ημερών θα είναι η φιλολογία ενόψει της ψήφισης του φόρου ακίνητης περιουσίας αλλά και η αβεβαιότητα για τον τρόπο εφαρμογής του φόρου υπεραξίας, καθώς η εξάσκηση των warrants της Alpha Bankδεν άλλαξε ουσιωδώς τα δεδομένα.
 
Ξεκινώντας από τις μετοχές του FTSE25, για τρίτη φορά, στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, ο τίτλος του ΟΠΑΠ κλείνει στα 9,80 ευρώ, συνεχίζοντας τις "διερευνητικές βουτιές" σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα. Αν συνεχίσει να κινείται πλαγιοκαθοδικά η επόμενη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στα 8,90 ευρώ.
 
Μέσα στην ζώνη 10,80 - 10,70 ευρώ έκλεισε ο τίτλος της ΔΕΗ. Αν δώσει καθοδική διαφυγή, δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία την επόμενη στήριξη στα 10,20 ευρώ.
 
"Φλερτάρει" με το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 20,00 ευρώ η μετοχή της ΕΕΕ. Αν δώσει χαμηλότερα κλεισίματα, η αμέσως επόμενη στήριξη οριοθετείται στα 18,40 ευρώ.
 
Παραμένει μικρό το ενδιαφέρον στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, παρά τα σενάρια περί του αντιθέτου.
 
Έτσι, έχει ανεβάσει όγκους η AS Comapany, αλλά μόνο αυτό, έχει μόνιμο πωλητή ο Νηρέας, ενώ αρχίζουν και γίνονται ιδιαίτερα αξιοσημείωτες οι απώλειες για τον Καρέλια από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά.
 
Συνεχίζει ανοδικά η Forthnet, ενώ σημαντικά "πονταρίσματα" δέχεται και το ΦΟΡΘΔ, κρατάει τα ιστορικά υψηλά της η Κρι Κρι, ενώ η "ερώτηση του εκατομμυρίου" είναι "τι ξέρουν αυτοί που βγαίνουν επιθετικά πωλητές στον Αστέρα", μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (!)

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση χαμηλού ενδιαφέροντος και η σημερινή στην Αγορά Παραγώγων, ενώ υποχώρησαν σημαντικά οι συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του FTSE25, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (15.031 συμβόλαια).
 
Το συμβόλαιο του δείκτη ακολούθησε την κίνηση της spot Αγοράς κλείνοντας πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή.
 
Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.472 - 2.117 Δεκεμβρίου, 1.336 Ιανουαρίου, 5 Φεβρουαρίου και 14 για τον Μάρτιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 392,25) κινήθηκαν μεταξύ 390,25 και 394,75 μονάδων.
 
Δεν σημειώθηκε αξιοπρόσεκτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (813), ΔΕΗ (1.013), Alpha Bank(2.269), Εθνική (1.480), Πειραιώς (1.083), Μυτιληναίο (605), ΟΠΑΠ (483), MIG(623), Ελ. Πετρέλαια (229), Motor Oil (696), ΕΧΑΕ (143), ΓΕΚ (102), Eurobank(143), Τιτάνα (143), Τέρνα Ενεργειακή (1.416), Ελλάκτωρα (1.205), ΕΥΔΑΠ (127), Σωλ. Κορίνθου (825), Intralot (1.308).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE Large Cap μειώθηκε στο 35% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν πολύ περιορισμένος στα 99 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (50 δικαιώματα αγοράς και 49 δικαιώματα πώλησης).
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
 
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (27.209.641 τεμ.), Εθνική (4.183.195 τεμ.), Πειραιώς (1.797.308 τεμ.).
 
Ας σημειωθεί ότι 49.377 συμβόλαια του δείκτη, λήξεως Δεκεμβρίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.
 
 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v