Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθολική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Κοντά στα υψηλά ημέρας έκλεισε ο ΓΔ με ισχυρά κέρδη 2.94% και κλείσιμο πάνω από το στόχο των 915-920 μονάδων. Ικανοποιητική απόδοση από μετοχές - σηματωρούς της αγοράς. Πάνω από τα 3 ευρώ η Εθνική, πάνω από το €1 ο τίτλος της Πειραιώς.

Επιτέλους και μία συνεδρίαση με καθαρά τεχνική αντίδραση των δεικτών και ενεργότερη συμμετοχή αρκετών «ισχυρών χεριών».

Συνεδρίαση, που από την αρχή της μέχρι το κλείσιμο της, δείκτες και μετοχές σηματωροί βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση σε θετικό έδαφος, με ανοδική φορά και στοχευμένες αγορές.

Ο εξ΄αρχής στόχος αναλυτών και παικτών, που προϋπέθετε υπέρβαση των 915-920 μονάδων επιτεύχθηκε. Με τον ΓΔ στις 924,47 (και υψηλό ημέρας τις 927,47 μονάδες).

Ενθαρρυντικό το κλείσιμο του Ftse Large Cap κατά 2,97% υψηλότερα στις 316,10 μονάδες.

Δείκτης-σηματωρός για ακόμη μία φορά ο Ft Mid ενισχύθηκε, αντέδρασε και διαμορφώθηκε 1.032,69 μονάδες και αυτός πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας.

Η συνεδρίαση παρ΄ ότι δεν ξεκίνησε με ενεργούς τους παίκτες, είχε μέτριες συναλλαγές και χλιαρές διακυμάνσεις μέχρι τις 11.20-11.30 ανέβασε σταδιακά στροφές μετά τις 11.40 για να συνεχιστεί απόλυτα αρμονικά μέχρι το τέλος.

Το διάγραμμα των βασικών δεικτών παραπέμπει εμφανώς σε «χτίσιμο» ανόδου, τεχνικά εναρμονισμένη κίνηση των δύο βασικότερων δεικτών (των Ftse Large Cap και Ft Mid ) που θα πρέπει να παραδεχτούμε, ότι δικαιώνει φίλους και παίκτες της στήλης. Χρήσιμη από την αρχή της συνεδρίασης και η «ανάρτηση» του σχετικού διαγράμματος των δύο αυτών δεικτών (από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket).

Συνεδρίαση με μέτριες συναλλαγές αλλά σε καίριες μετοχές/εισηγμένες που μετά από καιρό έδειξαν διάθεση μόχλευσης. Είναι ενδεικτικό, πως ενώ ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 36,5 εκατ. ευρώ με 32,6 εκατ. τεμάχια είχε δέκα μετοχές του 25άρη με συναλλαγές περισσότερες του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Και 3-4 καλές περιπτώσεις σε τίτλους του Ft Mid.

Υψηλότερη αξία συναλλαγών για την Πειραιώς με 5,2 εκατ. ευρώ- που κέρδισε το στοίχημα με το ένα ευρώ. Στα 3,8 εκατ. ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, που υπερέβη τον στόχο των 3 ευρώ, που είχε τεθεί από αρκετούς. Περί τα 3,5 εκατ. ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και 3 εκατ. ευρώ για τον τίτλο της Alpha Bank που άνετα έπιασε τον δικο της στόχο 9τα 0,50 ευρώ).

Τέσσερις μετοχές με βαρύτητα και συνολικό τζίρο σχεδόν 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 40% του συνολικού.

Πρακτικά αυτό παραπέμπει σε ενεργό δραστηριοποίηση ισχυρών χεριών, αποτελεί προοίμιο περαιτέρω αντίδρασης.

Συναλλαγές πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στις μετοχές των ΟΤΕ, της Jumbo, της Motor Oil, των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, της CCHBC και της ΔΕΗ με 1,8 εκατ. ευρώ.

Αυξημένος τζίρος και για τις μετοχές του Ft Mid όπως Eurobank, Attica Bank και ΓΕΚ/Τέρνα, τρεις τίτλοι που συνήθως προηγούνται της κίνησης των υπόλοιπων του δείκτη, είτε ανοδικά είτε πτωτικά.

Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η κινητικότητα και ο τζίρος από χαμηλότερες τιμές στα warrants της Alpha Bank, της Εθνικής και της Πειραιώς. Μόχλευση στα warrants, που όπως ανάφερε ενδοσυνεδριακά το euro2day, συγχρονιζόταν με αυτή των μετοχών στη υποκείμενη αγορά. Ένδειξη συνέχισης της ανοδικής κίνησης.

Όπως επίσης τα αρκετά πακέτα, που άλλαξαν χέρια σε μετοχές των Motor Oil, Jumbo, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

Πρακτικά με την επίτευξη του στόχου των 915-920 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη βλέπουμε σαφώς πιο αναθαρρημένοι την βραχυπρόθεσμη κίνηση. Με πρώτο και σημαντικό στόχο τις 950 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v