Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Aχ. Μακρής: Ο

Aχ. Μακρής: Ο "χρυσός" Έλληνας της JP Morgan

Ο Αχιλλέας Μακρής ως επικεφαλής της διεύθυνσης επενδύσεων της JP Morgan διαχειρίζεται τεράστια κεφάλαια και πήρε σημαντικά στοιχήματα στις αγορές ομολόγων. Αποκόμισε κέρδη 5 δισ. δολαρίων σε ένα χρόνο.

Ισπανία: Οι τράπεζες έγιναν «ζόμπι»!

Ισπανία: Οι τράπεζες έγιναν «ζόμπι»!

Πώς βλέπουν το πρόβλημα της Ισπανίας Goldman Sachs, Credit Suisse και Carmel Asset Management. Ποιοι είναι φόβοι για το χρέος, γιατί ανεβαίνουν τα spreads και ποιο είναι το στοίχημα-όφελος.

Stratfor: Σε κατάσταση ομηρίας ο κέλτικος τίγρης

Stratfor: Σε κατάσταση ομηρίας ο κέλτικος τίγρης

Η Ιρλανδία έχει συμμορφωθεί με όλους τους όρους του προγράμματος διάσωσης, όμως αυτό ίσως δεν είναι αρκετό. Κατά το Stratfor, πολλά θα εξαρτηθούν από την οικονομική κατάσταση των εμπορικών της εταίρων.

Ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Καμπανάκι για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα. Αγριεύουν οι τράπεζες. Ο ρόλος των distress funds. Γιατί η κρίση οδηγεί κράτος-εταιρίες σε αλλαγή νοοτροπίας και σε αναγκαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης.

Stratfor:To Monti effect & τα αγκάθια της Ιταλίας

Stratfor:To Monti effect & τα αγκάθια της Ιταλίας

Μετά από ένα ταραχώδες 2011, η Ιταλία ανέκτησε κάποια οικονομική σταθερότητα όταν ανέλαβε την εξουσία η τεχνοκρατική κυβέρνηση Monti. Το πρόβλημα της ανεργίας, οι εκλογές και η σύγκριση με την Ελλάδα.

Stratfor: Τα διλήμματα του Βερολίνου

Η γερμανική πολιτική λιτότητας. Γιατί η χώρα χρειάζεται την υπόλοιπη Ευρώπη ως εξαγωγική αγορά. Η στρατηγική της Merkel για τα Ταμεία διάσωσης και τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Η αντίδραση στην ευρύτερη Ευρώπη.

Stratfor: Τα χρέη βουλιάζουν την Ισπανία

Η οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ισπανίας είναι εύθραυστη, τονίζει το Stratfor. Πώς σχολιάζει την κυβέρνηση Rajoy, τις βίαιες κοινωνικές αναταραχές και τις προοπτικές για το 2012. Η σύγκριση με την Ελλάδα.

Stratfor: Η Πορτογαλία μαθαίνει... ελληνικά

Η οικονομία της Πορτογαλίας είναι κλονισμένη, όμως σε κοινωνικό επίπεδο η χώρα εμφανίζει μικρότερη αστάθεια σε σχέση με την Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση του Stratfor. Τα "εύσημα" της τρόικας και οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια.

Probank:Αντιδράσεις για ΑΜΚ, ΜΟΔ και διοίκηση!

Αντιδράσεις για τις «εδώ και τώρα» κεφαλαιακές εκδόσεις, πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα. Δυσφορία για τις μαζικές αγορές ομολόγων, τις επιλογές αλλά και τις υπέρογκες αμοιβές των διοικούντων.

Η ηθική χρεοκοπία της Goldman Sachs

Σάλος από την επιστολή του Greg Smith, υψηλόβαθμου στελέχους της GS. «Σήμερα, αν βγάζεις αρκετά χρήματα για την εταιρεία (και δεν είσαι σχιζοφρενής δολοφόνος) θα προαχθείς σε μια θέση επιρροής». Η επιστολή.

Stratfor: Η περίπτωση της Ελλάδας

Μουρμούρας: Χρειάζονται αναπτυξιακές δράσεις

Υπόγειος πόλεμος στον Ανδρέα Ηλιάδη

Το μυστικό δάνειο της Goldman Sachs στην Ελλάδα

Ψάρια:Νέο «επεισόδιο» στο σίριαλ του μεγάλου deal

Άρθρο 99: Ακόμη δεν είδαμε τίποτε…

Οι εκλογές που ανατρέπουν τα δεδομένα

Stratfor: Η Ευρώπη ανακτά την ισορροπία της

Stratfor: Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η Ρωσία

MAIK: Μια ανακεφαλαιοποίηση… «μοντέλο»

v