Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Ο Kim έβαλε ξανά δύσκολα στην Ουάσινγκτον

Ο Kim έβαλε ξανά δύσκολα στην Ουάσινγκτον

Η κίνηση του ηγέτη της Βορείου Κορέας να ζητήσει διάλογο για αποπυρηνικοποίηση αναγκάζει τις ΗΠΑ να κινηθούν. Τα μαθήματα από τα ανοίγματα του παρελθόντος, η διεθνής σκακιέρα και το μεγάλο δίλημμα για τον Ντ. Τραμπ.

TAGS STRATFOR

Pimco: Τα τρία σενάρια για τις ιταλικές εκλογές και οι κίνδυνοι

Pimco: Τα τρία σενάρια για τις ιταλικές εκλογές και οι κίνδυνοι

Η Pimco εξετάζει τρία πιθανά σενάρια από τις σημερινές κάλπες στην Ιταλία αλλά και τον κίνδυνο «βραχυπρόθεσμου ατυχήματος» για τους επενδυτές. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι πολιτικές φατρίες και τα ιταλικά ομόλογα.

Κυβερνοασφάλεια, χρηματαγορές και ο ρόλος των... χάκερ

Κυβερνοασφάλεια, χρηματαγορές και ο ρόλος των... χάκερ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η... μετεξέλιξη των χάκερ. Εξι απλές συμβουλές που μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους απλούς πολίτες. Γράφει η Αναστασία Κούκη.

Χωρίζουν οι δρόμοι ΗΠΑ-Τουρκίας

Χωρίζουν οι δρόμοι ΗΠΑ-Τουρκίας

Μετά από δεκαετίες, η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας έχει φτάσει σε σημείο κρίσης. Τα αποκλίνοντα συμφέροντα στη Συρία, οι κινήσεις Ερντογάν μετά το πραξικόπημα και γιατί η διπλωματία δεν φαίνεται να αποτελεί πλέον βιώσιμη επιλογή.

TAGS STRATFOR

Η Τουρκία μπορεί να εντείνει τις προκλήσεις στην Κύπρο

Η Τουρκία μπορεί να εντείνει τις προκλήσεις στην Κύπρο

Ως επεκτατικές ενέργειες χαρακτηρίζει το Stratfor τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας πως η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας μπορεί να ενταθεί. «Κλειδί» τα κοιτάσματα.

TAGS STRATFOR

Η Τουρκία, το Ιράν και ο κίνδυνος μετωπικής σύγκρουσης

Οι πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία στα συριακά εδάφη τη φέρνουν «αντιμέτωπη» και με το Ιράν, τονίζει το Stratfor. Oι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών και οι επιδιώξεις τους. Πώς περιπλέκουν οι ισορροπίες.

Το επόμενο δύσκολο βήμα της Τουρκίας μετά την Αφρίν

Η Άγκυρα συνεχίζει την επιχείρηση κατά των Κούρδων αλλά ήδη σκέφτεται την επόμενη κίνηση στη Συρία. Γιατί μια επίθεση κατά της Μάνμπιτζ μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τις ΗΠΑ και να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

TAGS STRATFOR

Το επικίνδυνο παιχνίδι της «στριμωγμένης» Τουρκίας στη Συρία

Αυξάνει η πιθανότητα τουρκικού χτυπήματος κατά των Κούρδων. Η στήριξη του YPG από ΗΠΑ και Ρωσία και οι λεπτές διαπραγματεύσεις για την επόμενη ημέρα. Το λάθος της Αγκυρας, που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

TAGS STRATFOR

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια και οι εστίες έντασης στη Μέση Ανατολή

ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Ισραήλ εντείνουν τις πιέσεις κατά του Ιράν, το οποίο θα στραφεί για στήριξη σε Ρωσία και ΕΕ. Μικρές οι ελπίδες για τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία, καθώς τα αποκλίνοντα συμφέροντα εμποδίζουν την πρόοδο.

TAGS STRATFOR

Οι προκλήσεις για τη Δημοκρατία

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η ανισότητα και η τεχνολογία θέτουν νέα ερωτήματα. Η αναζήτηση νέας ισορροπίας και η θέση της Ελλάδας. Αφιέρωμα του Euro2day.gr με τους NYT. Γράφουν Αλ. Τσίπρας, Κυρ. Μητσοτάκης, Ευ. Μυτιληναίος, Χρ. Πισσαρίδης, Μιχ. Μπλέτσας και 12 διεθνείς προσωπικότητες.

Το Ιράν και η... ανεπαρκής επανάσταση

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση

Τι φέρνει το 2018 για Ευρώπη και Ελλάδα

Οι 33 θέσεις για τη Μεταρρύθμιση των Οικονομικών

Η διχασμένη Καταλονία ψάχνει διέξοδο στις κάλπες

Η μεσαία τάξη θυσιάζεται για το πλουσιότερο 1%

Το μπρα ντε φερ Βερολίνου-Παρισίου και η ενότητα της ΕΕ

Οι δέκα ακραίες προβλέψεις της Saxo Bank για το 2018

Ο Τραμπ βάζει σε κίνδυνο λεπτές ισορροπίες στη Μ. Ανατολή

Γενόσημα: Οι τιμές, οι στρεβλώσεις και οι συγκρίσεις με την Ευρώπη

v