ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τα «μυστήρια» των Εξαρχείων

Τα «μυστήρια» των Εξαρχείων

Ποιον εξυπηρετεί η συνέχιση της παρούσας κατάστασης στα Εξάρχεια; Μόνο ένα ιδιότυπο ακροαριστερό κοινό ή και άλλες «δυνάμεις»; Διότι πλέον τα πράγματα δεν αφορούν μόνον την επιβολή του νόμου…

Συνδικαλιστική απαξίωση

Συνδικαλιστική απαξίωση

Οι βιαιότητες στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, όσο καταδικαστέες κι αν είναι, αποτυπώνουν την κατάντια του ελληνικού συνδικαλισμού. Πρόκειται, δε, για μία παλιά… ιστορία.

Οι Πρέσπες και ο συναγερμός στην Αγκυρα

Οι Πρέσπες και ο συναγερμός στην Αγκυρα

Ευλόγως, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έτσι, η «πρεμούρα» που ήδη επιδεικνύει η Άγκυρα, ίσως είναι ενδεικτική των αποτελεσμάτων που παράγουν οι Πρέσπες.

Ο δρόμος που οδηγεί πραγματικά στα Σκόπια

Ο δρόμος που οδηγεί πραγματικά στα Σκόπια

Όπως τα πάντα, έτσι και η υπόθεση των Σκοπίων θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Τον δρόμο, δε, προς ένα θετικό αποτέλεσμα τον γνωρίζουμε τουλάχιστον εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα…

Ο λάθος δρόμος για την Τουρκία

Ο λάθος δρόμος για την Τουρκία

Εάν το ζητούμενο για την Τουρκία είναι περισσότερη δημοκρατία και ενίσχυση του κράτους δικαίου, ο τερματισμός της ευρωπαϊκής της προοπτικής οδηγεί στην αντίθετη κατεύθυνση…

Τα σκληρά μαθήματα του Brexit

Μέχρι στιγμής, συμφωνία «συντεταγμένης εξόδου» της Βρετανίας από την ΕΕ δεν υπάρχει. Εάν μείνουν, δε, έτσι τα πράγματα μέχρι τις 12 Απριλίου, τότε το… αδιανόητο ίσως γίνει πραγματικότητα.

Οι συνεπείς δανειολήπτες και τα ευχολόγια

Στους προεκλογικούς χρόνους που διανύουμε, πολλά λέγονται, καθιστώντας δυσδιάκριτο ποια συνιστούν ευχολόγιο και ποια θα μετουσιωθούν σε έργα. Υπάρχουν και οι… «καραμπινάτες» περιπτώσεις.

Το δίκιο του ισχυρού

Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί συμπεριφέρεται έτσι η Τουρκία;» είναι μάλλον απλή: γιατί μπορεί. Διαθέτει την ισχύ και αυτό το γεγονός της παρέχει τη δυνατότητα να αδιαφορεί για… άλλα τινά.

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

Ο θυμόσοφος λαός μας έχει περιγράψει καλά το φαινόμενο. Εάν βιαστείς… θα μπουρδουκλωθείς. Στην κυβέρνηση, κατά τα φαινόμενα, δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη.

Τουρισμός και… πάσης Ελλάδος

Ο κλάδος του τουρισμού και οι δραστηριότητες που συνδέονται με αυτόν (airbnb), γιατί να το κρύψουμε, γνωρίζουν άνθηση. Αν όμως γυρίσει το «κύμα», τι θα γίνει;

Ο νηφάλιος δρόμος

Πότε τα λόγια θα γίνουν πράξη;

Το πραγματικό στοίχημα Μητσοτάκη

Θεσμικό έγκλημα

Ντέρμπι σε λάθος γήπεδο

Ενας είναι ο εχθρός: ο λαϊκισμός

Το σύνταγμα, η αναθεώρηση και η… Παναγιώταινα

… και επί γης ειρήνη

Μαθαίνοντας από τα λάθη

Φωνή βοώντος…

v