ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Κατώτεροι των περιστάσεων

Κατώτεροι των περιστάσεων

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δεν αποτέλεσε μόνο ακόμη μία χαμένη ευκαιρία προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κυριότερων κομμάτων. Σημαντικότερα, οδήγησε σε νέα βάθη τον πολιτικό διάλογο…

Η πραγματική ατζέντα

Η πραγματική ατζέντα

Η επιχείρηση αλλαγής ατζέντας, που τέθηκε χθες σε κίνηση από την κυβέρνηση, δυνητικά μπορεί να της προσφέρει πολιτικά οφέλη. Κατά πόσον τούτο μπορεί να λεχθεί και για τον τόπο, θα κριθεί στην πορεία.

Αιρετοί για κλάματα

Αιρετοί για κλάματα

Κατώτεροι των περιστάσεων. Τους προσφέρεται -δωρεάν- γνώση που θα μπορούσε να σώσει ζωές και αυτοί γυρνούν την πλάτη. Ας το θυμόμαστε καθώς θα προσεγγίζουμε την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο εξ Ανατολών κίνδυνος

Ο εξ Ανατολών κίνδυνος

Η ποιοτική αναβάθμιση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία, στην οποία οδηγούν οι γεωτρήσεις του «Φατίχ» στην κυπριακή ΑΟΖ, καταδεικνύουν για ακόμη μία φορά τον εξ Ανατολών κίνδυνο αλλά και την ανάγκη αποφασιστικότητας στην αντιμετώπισή του.

Η χαμένη τιμή των πολιτικών

Η χαμένη τιμή των πολιτικών

Η ανάληψη ευθύνης αντικατοπτρίζει την ύπαρξη μέτρου και αρχών. Η απουσία της, ευλόγως, το αντίστροφο. Η πρώτη σπανίζει. Η δεύτερη βρίσκεται σε πληθώρα. Αυτή είναι όμως η εικόνα.

Το λάθος μήνυμα

Η οδός του υπερθεματισμού, που ακολουθούν τα κυριότερα πολιτικά κόμματα στην υπόθεση του αφορολογήτου, είναι ιδιαίτερα ολισθηρή. Θυμίζει, δε, πού οφείλονται πολλά από τα σημερινά δεινά μας.

Γροθιά στο μαχαίρι

Εάν αιμορραγείς, οφείλεις να αναζητήσεις θεραπεία και επούλωση των τραυμάτων σου. Εάν δεν το πράξεις, τότε η αιμορραγία ενδέχεται να καταστεί ακατάσχετη και πιθανώς… θανατηφόρα.

Σωστή κίνηση, λάθος συνταγή

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, όντως, χρειάζεται η πατρίδα μας. Ας είναι, όμως, ένα συμβούλιο πραγματικά εθνικό και όχι απλώς μία «υπηρεσία» στη διάθεση του εκάστοτε πρωθυπουργού…

Δουλειές του ποδαριού!

Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, ορισμένα όμως πράγματα οφείλουν να εμφανίζουν -τουλάχιστον- μία σχετική σταθερότητα. Μεταξύ αυτών και οι κανόνες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Όχι;

Οι ευρωεκλογές και το κρίσιμο λάθος

Εξ ορισμού, από την ευρωκάλπη μπορούν να εξαχθούν και ευρύτερα πολιτικά συμπεράσματα. Θα ήταν λάθος, όμως, να την εξισώσουμε με εκείνην των εθνικών εκλογών.

Το δίκοπο μαχαίρι

Μαχαίρι στο κόκαλο

Το δεύτερο λάθος

Η σφραγίδα ποτέ δεν πεθαίνει

Συντάξεις: Το κρίσιμο λάθος και οι βαριές ευθύνες

Σαράντα χρόνια «φαγούρα»

Να που έμεινε και κάτι!

Το γκουβέρνο ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο

Η «κουλτούρα πληρωμών» και η άλλη όψη

Στη βάσανο της κάλπης

v