ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Λαϊκή εντολή αλλαγής

Λαϊκή εντολή αλλαγής

Μία καθαρή εντολή αλλαγής πορείας έδωσε χθες το εκλογικό σώμα της χώρας. Η εντολή ήταν ισχυρή, δόθηκε επί προγραμματικής βάσης και οφείλει να υλοποιηθεί πλήρως και δίχως εκπτώσεις. 

Το μεγάλο ψάρι… τρώει το μικρό;

Το μεγάλο ψάρι… τρώει το μικρό;

Ώρες προ της κάλπης και…φοβάται ο Γιάνης το θεριό και το θεριό τον…Γιάνη. Πάντα με ένα ν. Το πώς και το γιατί, ακολουθούν.

Δίχως περίοδο χάριτος

Δίχως περίοδο χάριτος

Ό,τι είδος καπνού κι αν βγει από την κάλπη της 7ης Ιουλίου, ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί. Δεδομένης της πορείας της οικονομίας αλλά και των αγορών, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Η... ολίγιστη Ευρώπη

Η... ολίγιστη Ευρώπη

Καταπατά τη λαϊκή ετυμηγορία, αγνοεί τις πλέον θεμελιώδεις των αξιών της και -σχεδόν- αδυνατεί να καταλήξει σε αποφάσεις. Αν όμως αυτή είναι η ΕΕ του σήμερα, τότε ποιο είναι το μέλλον της;

Το σωστό μήνυμα

Το σωστό μήνυμα

Από την πλευρά τους, θέλουν «καθαρούς λογαριασμούς» και ετοιμάζονται να μας στείλουν το κατάλληλο μήνυμα. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι η απάντησή μας.

Προγράμματα αντί... οργής;

Αν και -αυτή τη φορά- φαίνεται ότι ξεφύγαμε από την «πεπατημένη» της έντασης, δεν έχουμε κατορθώσει να κατακτήσουμε πλήρως την προγραμματική αντιπαράθεση. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.

Η δημοκρατία στο απόσπασμα

Ούτε η εξασφάλιση ισχυρών κυβερνήσεων είναι πανάκεια, ούτε η νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας είναι απαραίτητη για να κυβερνηθεί ο τόπος. Δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμη;

Τι 'χες, Γιάνη;

Τον κατηγορούν ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής με τις πολιτικές που πρέσβευε, όμως ο ίδιος δηλώνει εξακολουθητικά υπέρμαχος αυτών των ιδεών. Αν μη τι άλλο… συνεπές.

Το δίλημμα της περιπέτειας

Ενίοτε, όσο «αγαθοί» κι αν εμφανίζονται, οι «εκβιασμοί» τυγχάνουν της προσήκουσας απάντησης. Ούτως ή άλλως, οι περιπέτειες κατά κανόνα κοστίζουν.

Εκλογές στα.. μουγγά

Προφανώς πρόκειται περί ευτυχήματος -ενδεχομένως και ένδειξης ωριμότητας-, όμως είναι κάτι που, αν μη τι άλλο, δεν έχουμε συνηθίσει. Κάνουμε τις πρώτες… βουβές εκλογές.

Η ώρα της Ευρώπης

Τα δύο στοιχήματα της επόμενης κυβέρνησης

Στο ίδιο τραπέζι

Όσα δεν είπε ο Μητσοτάκης στον ΣΕΒ

Κάν' το όπως ο Τραμπ

Τα ελληνο-τουρκικά και ο… ξένος δάκτυλος

Οι καβγάδες και η ουσία

Είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ

Το στοίχημα ΣΥΡΙΖΑ με τη μεσαία τάξη

Το πραγματικό πρόβλημα

v