ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ενα ιστορικό λάθος

Ενα ιστορικό λάθος

Η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να παραμείνει ανοικτή για την Αλβανία και τη Β. Μακεδονία. Το πρόσφατο «βέτο» Μακρόν ήταν λάθος και ενδεχομένως να οδηγήσει άπαντες -της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης- σε ζημία.

Το μαχαίρι στον λαιμό

Το μαχαίρι στον λαιμό

Κάποτε αυτή η ιστορία πρέπει, όντως, να τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, καθώς έχουν ήδη κυλήσει τρία και πλέον χρόνια από την απόφαση των Βρετανών για Brexit. Ακόμη και με έναν εκβιασμό.

Το μεγάλο λάθος με τα ελληνικά νησιά

Το μεγάλο λάθος με τα ελληνικά νησιά

Κατά κανόνα, οι «μισές αλήθειες» είναι χειρότερες από τα ψέματα. Έτσι, όταν κατηγορείται η Ελλάδα για όσα δεν πράττει επί του προσφυγικού/μεταναστευτικού, οφείλουμε να θυμόμαστε και τις… τρικλοποδιές που μπήκαν.

Το βαρύ έργο του Κ. Μητσοτάκη

Το βαρύ έργο του Κ. Μητσοτάκη

Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τίθενται σε δοκιμασία οι αρχές επί των οποίων εδράζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ο ρόλος της Ελλάδας, δε, οφείλει να είναι κομβικός.

Η έξυπνη λύση για τα πτυχία εξωτερικού

Η έξυπνη λύση για τα πτυχία εξωτερικού

Μπορεί να χρειάστηκαν χρόνια για την απόκτηση ενός βασικού πτυχίου ή ενός μεταπτυχιακού τίτλου σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, όμως η «Οδύσσεια» δεν τελειώνει εκεί. Υπάρχει και ο ογκόλιθος που λέγεται «αναγνώριση πτυχίου».

Το μέγεθος μετράει!

Στη διεθνή «αρένα», οι αναλογίες δεν μας βοηθούν. Όταν όμως η εξωστρέφεια είναι ανάγκη και προϋπόθεση επιβίωσης, τότε, ίσως, έχει φτάσει ο καιρός των… γάμων.

Έχουν «δίκιο» οι Τούρκοι!

«Βρίσκουν και τα κάνουν» οι γείτονες. Όσο η Ευρώπη επιλέγει να παρατηρεί στωικά όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο τόσο θα ενθαρρύνεται η τουρκική προκλητικότητα.

Η απουσία της Ευρώπης

Με την Τουρκία να παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου και ταυτόχρονα να εισβάλλει στη Συρία, η ΕΕ προτίθεται να «εξετάσει» το θέμα στην επικείμενη σύνοδο των ηγετών της. Έως τότε, όμως, ας μην… «κρατήσουμε την ανάσα μας».

Το ΣτΕ, το Σύνταγμα και ο γρίφος της αναδρομικότητας

Πέρυσι ή πρόπερσι είχαμε Σύνταγμα; Διότι δεν είναι δυνατόν οι -ίδιες- αποφάσεις της Πολιτείας να είναι συνταγματικές μέχρι μία ημερομηνία και αντισυνταγματικές στη συνέχεια…

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά ο στόχος μένει

Εκτός από τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, οι προϋπολογισμοί των προηγούμενων ετών είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ανεξαρτήτως της εκάστοτε κυβέρνησης. Αυτό συνεχίζει να υφίσταται, όπως και οι λόγοι που το δημιουργούν.

Στα λόγια πάμε καλά

Ο μουτζούρης του Ντόναλντ   

Μπίζνες και πολιτικά παίγνια

Οι έξυπνες λύσεις για το brain drain

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ντράγκι

Η Ευρώπη προ των ευθυνών της

Κάτι δεν πάει καλά στην Δικαιοσύνη

Στρατηγικά ανταλλάγματα

Εχουμε δρόμο μπροστά μας

Η εποχή των δεινοσαύρων

v