ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Προφάσεις εν αμαρτίαις η αξιολόγηση στα σχολεία

Προφάσεις εν αμαρτίαις η αξιολόγηση στα σχολεία

Τα στοιχεία υπάρχουν, η πρόθεση αξιοποίησής τους, ωστόσο, φαίνεται να απουσιάζει. Η υπόθεση της αξιολόγησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είχε ήδη λυθεί, εάν η κυβέρνηση όντως το επιθυμούσε. Ο κ. Στ. Μάνος εξήγησε γιατί…

Η Ευρώπη, τα συμφέροντα και το ηλεκτροσόκ

Η Ευρώπη, τα συμφέροντα και το ηλεκτροσόκ

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα και στην περίπτωση της Ευρώπης και της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζει, αυτό είναι μάλλον απογοητευτικό. Ελάχιστες είναι, δε, οι ελπίδες ταχείας εξεύρεσης λύσης.

Ο Άδωνις και το απόψε αυτοσχεδιάζουμε... με την πανδημία

Ο Άδωνις και το απόψε αυτοσχεδιάζουμε... με την πανδημία

Νομίμως εκλεγμένη είναι η κυβέρνηση και προφανώς κάνει ό,τι κρίνει σκόπιμο. Όταν όμως καταρρίπτουμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αναφορικά με την πανδημία, ίσως να ήταν χρήσιμο να ακούμε και τους… ειδικούς.

Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή των επιχειρήσεων

Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή των επιχειρήσεων

Θέλουμε να δούμε ξανά λουκέτα και αύξηση της ανεργίας; Η ελληνική μεταποίηση βρίσκεται σήμερα «με την πλάτη στον τοίχο», εξαιτίας του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους. Η κυβέρνηση τι θα πράξει γι' αυτό;

Η λεία της κεντροαριστεράς και τα σενάρια συγκυβέρνησης

Η λεία της κεντροαριστεράς και τα σενάρια συγκυβέρνησης

Η υποψηφιότητα Παπανδρέου προσωποποιεί με τον πλέον σαφή τρόπο την αντιπαράθεση μεταξύ όσων «αποσκίρτησαν» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και όσων παρέμειναν εντός των τειχών του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο.

Η πανδημία και η τελευταία ευκαιρία του χειμώνα

Διανύουμε ίσως το τελευταίο «παράθυρο ευκαιρίας» για την αποφυγή τυχόν επανάληψης του περυσινού δράματος με την πανδημία. Ούτε επαρκώς εμβολιασμένοι είμαστε ούτε έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υπάρχουν. Πάμε για νέο mea culpa;

Η «τύχη» δουλεύει για τα ακίνητα

Για μία μοναδική φορά, ο «νοικοκύρης» έχει ως σύμμαχό του την «τύχη». Οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν, τόσο για ενοικίαση όσο και για πώληση, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στην οικονομία.

ΚΙΝΑΛ: Τι τα μπλέκουν;

Η διαβούλευση είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Όπως και η διαφάνεια. Όσα εξελίσσονται, όμως, σήμερα στο ΚΙΝΑΛ παραμένουν στο παρασκήνιο. Μία, αν μη τι άλλο, μπλεγμένη υπόθεση, ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

Δήμοι και περιφέρειες στον ρυθμό του… Μπάλλου

Όσο ακραία κι αν είναι τα καιρικά φαινόμενα που βιώνουμε, οι βασικές υποδομές της χώρας, όπως το δίκτυο ομβρίων υδάτων, οφείλουν να βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση. Εάν δεν είναι, δε, «κάποιος» είναι υπόλογος.

Ελληνοτουρκικά: Από το ήρεμο καλοκαίρι στον δύσκολο χειμώνα

Ο εκνευρισμός της γείτονος είναι σαφής αλλά και κατανοητός. Οφείλουν όμως να είναι αντιληπτές και οι συνέπειές του. Η εκδήλωσή τους, δε, πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ μέρους μας νηφάλια και αποφασιστικά.

Καλοί οι πανηγυρισμοί, καλύτερη η ουσία

Κάνε μία εξεταστική να... υπάρχει

Οι ανεμβολίαστοι και τα… 20 αργύρια

Ηλεκτροσόκ και… στερνή μου γνώση

Οι δύο δεξιές πολυκατοικίες

Τι τις θες τις παρελάσεις;

Τζάμπα κουβέντες με τους Τούρκους

Το εθνικό μέτωπο και η ουσία

Η αξιολόγηση και το «δάσκαλε που δίδασκες...»

Πάρε τα λεφτά και... τρέχα

v