ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Το τουρκικό παζάρι στο ΝΑΤΟ και η Ελλάδα

Το τουρκικό παζάρι στο ΝΑΤΟ και η Ελλάδα

Οδεύει εκτός ΝΑΤΟ ή παζαρεύει, έστω με ιδιότυπο τρόπο, προσδοκώντας άρση των κυρώσεων εναντίον της; Όποια κι αν είναι η απάντηση, η Τουρκία παίρνει στοιχήματα υψηλού ρίσκου, για την ίδια αλλά και για τη χώρα μας.

Η κόκκινη γραμμή στα ελληνοτουρκικά

Η κόκκινη γραμμή στα ελληνοτουρκικά

Με έντονο κόκκινο χρώμα, ώστε να μην υφίσταται το ενδεχόμενο παρεξηγήσεων, η χώρα μας τράβηξε μία σαφή γραμμή έναντι των εξ Ανατολών γειτόνων μας. Η επιστολή στον ΟΗΕ και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Νταβός έστειλαν το μήνυμα.

Τι απειλεί το φετινό «καυτό» τουριστικό καλοκαίρι

Τι απειλεί το φετινό «καυτό» τουριστικό καλοκαίρι

Ποιοι είναι οι αστάθμητοι παράγοντες με τους οποίους είμαστε αντιμέτωποι αυτό το καλοκαίρι και σε τι βαθμό αναμένεται να επηρεάσουν την οικονομία της χώρας; Οι απαντήσεις θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Η Ευρώπη, η Τουρκία και η στρουθοκάμηλος

Η Ευρώπη, η Τουρκία και η στρουθοκάμηλος

Όταν οι κοινοτικοί και λοιποί μας εταίροι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, η τουρκική προκλητικότητα βρίσκει έδαφος να αναπτυχθεί. Ακόμη και ο κατευνασμός, όμως, οφείλει να έχει όρια.

Γερμανία: Η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης

Γερμανία: Η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης

Πού κολλάει συνήθως το πράγμα, όταν η ΕΕ καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις; Κατά κανόνα στην Γερμανία. Γεγονός που τελικά οδηγεί, φυσικά, σε αυξημένο κόστος για όλους!

Το κρίσιμο χαρτί του ανασχηματισμού

Υπάρχει πράγματι λόγος για (ακόμη έναν) ανασχηματισμό; Ούτως ή άλλως, μέχρι να μάθουν τη δουλειά οι καινούργιοι, δεν θα έχουν στηθεί οι κάλπες; Ας μη θυσιαστούν όλα στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

ΝΑΤΟ-Τουρκία: Η συμμαχία πρέπει να αντεπιτεθεί

Βρίσκει και τα κάνει ο Ερντογάν, μετά από δύο δεκαετίες κατευνασμού του από τη Δύση. Του δώσαμε θάρρος, το πήρε και μόνος του και πλέον πρέπει κάποιος να τον σταματήσει. Διαφορετικά…

Η Ευρώπη, η ενέργεια και το σκοτσέζικο ντους

Αντιμέτωπη με την τέλεια καταιγίδα του πληθωρισμού, των υψηλών ενεργειακών τιμών και της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων -παραγόντων που ήδη βαρύνουν στον ρυθμό ανάπτυξής της-, τι κάνει η Ευρώπη; Ψάχνει για σανίδα σωτηρίας στα ρέστα του RRF!

Ο Μητσοτάκης, η ιστορία και το σήμερα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία όντως ιστορική ομιλία, αξιοποίησε χθες ως όπλο την ιστορία και τράβηξε «κόκκινες γραμμές» έναντι του αναθεωρητισμού και μάλιστα από την «καρδιά» της Δύσης, το Κογκρέσο. Τα λόγια του, είναι βέβαιον, θα δοκιμαστούν στην πράξη.

Σκούπες, κόντρες και ουσία

Λίγες ημέρες μετά τη δημόσια κόντρα Μπακογιάννη - Θεοδωρικάκου για την παραβατικότητα στην Αθήνα και την απουσία αστυνόμευσης, διεξάγεται ευρεία επιχείρηση-σκούπα. Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει έτσι η Πολιτεία;

ΝΑΤΟ: Το μαύρο πρόβατο και ο πιο καλός μαθητής

Εκλογές: Οσο νωρίτερα τόσο καλύτερα

Σύννεφα και κόντρες (και) στη δεξιά πολυκατοικία

Τα σπασμένα πρέπει να πληρώνονται

Τα εξ οικείων βέλη στη ΝΔ

Το μετέωρο βήμα της Ευρωζώνης

Ευρώπη, μαύρος χρυσός και γκρίζες ζώνες

Ο θυμός της μεσαίας τάξης

Το μάθημα του casus belli

Η Τουρκία δεν παίρνει από λόγια…

v