ΑΠΟΨΕΙΣ

Η φίρμα και γιατί αποκτά νέα αξία στην μετά κρίσης εποχή

Η φίρμα και γιατί αποκτά νέα αξία στην μετά κρίσης εποχή

Πρέπει να εξεταστούν σοβαρά οι νέες τάσεις και συμπεριφορές των καταναλωτών εντός και εκτός Ελλάδος. Πώς διαμορφώνονται τώρα οι συνθήκες και τι πρέπει να προσέξουν οι εταιρείες. Γράφει ο Ν. Καραγεωργίου.

Το ETF που άλλαξε τη μορφή του... χρυσού!

Το ETF που άλλαξε τη μορφή του... χρυσού!

Το ETF SPDR Gold Shares έχει τριπλασιάσει την αξία του τα τελευταία 15 χρόνια. Τι προσφέρει στους επενδυτές; Μπορείς να αγοράσεις χρυσό, σαν να είναι μετοχή!

Τι σημαίνει η επίθεση Τουσκ στον Εμανουέλ Μακρόν

Τι σημαίνει η επίθεση Τουσκ στον Εμανουέλ Μακρόν

Ο απερχόμενος Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο πολιτικής αντιπαράθεσης στους κόλπους της Ένωσης. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τα μυστικά της «κινεζικού τύπου» παγκοσμιοποίησης

Τα μυστικά της «κινεζικού τύπου» παγκοσμιοποίησης

Χρηματοδοτώντας έργα υποδομής και φέροντας κοντά χώρες που έχουν ανάγκη από επενδύσεις, ο ασιατικός γίγαντας προβάλλει τις φιλοδοξίες του. Τα εσωτερικά προβλήματα. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η πτώση του Τείχους και η άνοδος του λαϊκισμού

Η πτώση του Τείχους και η άνοδος του λαϊκισμού

Τα τριάντα χρόνια από την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο, είναι και η άτυπη επέτειος της επανεμφάνισης του λαϊκισμού, αρχικά στην Ευρώπη και στη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς θα γίνει καλύτερο το φορολογικό νομοσχέδιο

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία της πρότασης της κυβέρνησης για τις αλλαγές στους φόρους. Οι «διορθώσεις» που μπορούν να γίνουν και πώς θα βελτιωθεί το συνολικό σχέδιο σε ό,τι αφορά τη φορολογία. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Φορολογικά «μερεμέτια» αντί μεταρρυθμίσεων!

Δεν διορθώνονται οι ανισορροπίες και οι χρόνιες ασθένειες και την πληρώνουν πάλι τα... γνωστά υποζύγια. Αν κάποτε η κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει τομές, τότε θα κληθεί να συγκρουστεί με σκουριασμένες κρατικές δομές και ισχυρά συντεχνιακά συμφέροντα...

Η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Αποκαλυπτικά τα όσα είπε ο Εμ. Μακρόν σε συνέντευξή του στον «Economist». Η ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη εξωτερική πολιτική και ισχυρή άμυνα. Γιατί χρειάζονται εθνικοί πρωταθλητές. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Περισσότερο ή λιγότερο κράτος;

Γιατί κατέρρευσε το σοσιαλιστικό σύστημα και επικράτησε το δυτικό μοντέλο στην παγκόσμια οικονομία. Η ανάγκη ρύθμισης του καπιταλισμού και οι μνήμες από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Γράφει ο Β. Παζόπουλος

Ο Τραμπ και οι «ψευδαισθήσεις» για το διεθνές εμπόριο

Ο αρχιλαϊκιστής πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει έναν συνολικό πόλεμο κατά της Κίνας, υποχρεώνοντας το Πεκίνο να τονώσει την εσωτερική ζήτηση. Πού μπορεί να κάνει λάθος. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Το Brexit και η… θεωρία των παιγνίων

Τον «λάθος» πληθωρισμό έφερε η ποσοτική χαλάρωση!

Πώς η Κύπρος «αγκαλιάζει» την 4η βιομηχανική επανάσταση

Γιατί δεν έχουν εξαλειφθεί οι ανισότητες

Τι αλλάζει στην οικοδομή από το πάγωμα του ΦΠΑ για τρία χρόνια

Ο «δημοκρατικός καπιταλισμός» και οι... εσωτερικοί εχθροί

Τι πρέπει να ξέρουμε για τη διεθνή κατάταξη των πανεπιστημίων

Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση

Οι κρίσιμες «δεύτερες» 100 μέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι 2.000 ειδικότητες μηχανικών που ζητούν «επαγγελματικά δικαιώματα»

v