ΑΠΟΨΕΙΣ

Τεκτονικές αλλαγές για πράσινες επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις

Τεκτονικές αλλαγές για πράσινες επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις

Η πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης προς την απανθρακοποίηση και οι καταλυτικοί παράγοντες για τις ελληνικές εταιρείες. Τα ζητήματα χρηματοδότησης, τα «πράσινα» ομόλογα και οι απαιτήσεις. Γράφει η Ν. Καρακατσάνη.

Πόσο επικίνδυνη είναι η ηγεμονία του δολαρίου

Πόσο επικίνδυνη είναι η ηγεμονία του δολαρίου

Όλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το νόμισμά τους ως γεωπολιτικό και όχι μόνον, όπλο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

«Αναμνήσεις από το μέλλον» της ελληνικής βιομηχανίας

«Αναμνήσεις από το μέλλον» της ελληνικής βιομηχανίας

Οι λανθασμένες θεωρήσεις του παρελθόντος, τα success stories και οι ευκαιρίες εκμετάλλευσης της ψηφιακής επανάστασης και των νέων τεχνολογιών. Γράφει ο Δ. Βέργαδος.

Γιατί πέταξε τη μάσκα ο Ερντογάν

Γιατί πέταξε τη μάσκα ο Ερντογάν

Με πρωτοφανή κυνισμό και αναλγησία, η Τουρκία ωθεί προς την Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ικανό αριθμό πρακτόρων της. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Το σφάλμα του «μακροπρόθεσμου σχεδιασμού»

Το σφάλμα του «μακροπρόθεσμου σχεδιασμού»

Οι εξελίξεις που δημιουργούν νέα δεδομένα και ανατρέπουν τους σχεδιασμούς. Γιατί σοβαροφανείς και βαρύγδουπες επικλήσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

H λάθος συνταγή της ΕΕ για τους «πρωταθλητές»

Γιατί η στρατηγική ενίσχυσης χωρών και επιχειρήσεων «πρωταθλητών» συνιστά απειλή για τη συνοχή αλλά και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Τι πρέπει να αλλάξει στον σχεδιασμό. Γράφει ο Λόης Λαμπριανίδης.

Οι ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΧΑ δημιουργούν ανάπτυξη

Γιατί η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων μέσω του ΧΑ. Τα μεγάλα οφέλη για τα δημόσια ταμεία και τους πολίτες. Τι διδάσκει το παρελθόν. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Το διαδίκτυο και πώς μπορεί να τροφοδοτήσει την... άγνοια

Στις σημερινές συνθήκες πληθωρισμού των πληροφοριών και των γνώσεων, οι εχθροί των ανοικτών κοινωνιών έχουν καταφέρει να αχρηστεύσουν τους μηχανισμούς απόκτησης κριτικού πνεύματος. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς η Βενεζουέλα χάνει τους δημοσίους υπαλλήλους!

Η… άλλου τύπου δολαριοποίηση της οικονομίας και πώς διαμορφώνει τις τάσεις στην αγορά εργασίας της πολύπαθης χώρας. Η αποστροφή για τις «ασφαλείς» θέσεις της κρατικής μηχανής και το κυνήγι του αμερικανικού νομίσματος. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Γιατί η Ελλάδα δεν μετατρέπει τη γνώση σε αξία

Η υψηλή κατάταξη της χώρας μας σε επίπεδο εκπαίδευσης και η αδυναμία να μεταφραστεί αυτό σε παραγωγικότητα. Η σημασία της δημιουργίας συγκεκριμένων οικοσυστημάτων. Γράφει η Βενετία Κουσία.

Τα ασφαλιστικά εγκλήματα και η τιμωρία των νέων

Το επώνυμο ελληνικό κρασί κερδίζει τη μάχη των αγορών

Πώς η ιδεολογία καθορίζει την οικονομική δραστηριότητα

Νέος ρόλος για το risk management

Το Μεξικό και ο πυρετός του «πράσινου χρυσού»

Ο Πικάσο και γιατί δεν πρέπει να υποτιμάτε την αξία σας!

Το όραμα ζωής του Henry Ford και το... Bitcoin

Το οικονομικό κόστος του εγκλήματος σε μια κοινωνία

Οι παγίδες της αγοράς ακινήτου σε αναγκαστικό πλειστηριασμό

Τρία ερωτήματα για ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο

v