ΑΠΟΨΕΙΣ

Δανός: Πραγματικά μέτρα για την οικοδομή!

Δανός: Πραγματικά μέτρα για την οικοδομή!

Τα "τολμηρά" μέτρα που θα έπρεπε να παρθούν για την πραγματική τόνωση της οικοδομής, πώς επιβαρύνουν την κατάσταση οι κρατικές εγγυήσεις στα δάνεια και η φοροδιαφυγή στις αγοραπωλησίες. Γράφει ο κ. Π. Δανός.

Η εξήγηση για διαφορετικές τιμές ιδίων αγαθών

Η εξήγηση για διαφορετικές τιμές ιδίων αγαθών

Η διαφοροποίηση των τιμών οφείλεται στην επιθυμία του καταναλωτή να αποκτήσει το αγαθό αυτό, δεδομένο που συμβαίνει σε πολλές "αγορές", συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του βιβλίου. Γράφει ο Δ. Γαρδικιώτης.

Τολμηρό μέτρο ή εύκολη λύση;

Τολμηρό μέτρο ή εύκολη λύση;

Το μέτρο της κρατικοποίησης των τραπεζών εξετάζει ο Δ. Σκαλαίος παραθέτοντας ερωτήματα για το ποιος θα πληρώσει το κόστος αυτής της χρηματοδότησης αλλά και για το αν ο δανεισμός είναι η λύση ή η πραγματική αιτία της κρίσης.

Κίνδυνος λόγω πολιτικής λειψανδρίας

Κίνδυνος λόγω πολιτικής λειψανδρίας

Στην πολιτική φαίνεται πως καταλήγουν τώρα οι "κατιμάδες", οι βολεψάκηδες κι εκείνοι που πραγματικά δεν έχουν όραμα. Γιατί αυτοί που έχουν μελετούν και δουλεύουν για να το πετύχουν. Γράφει ο Πάτροκλος Κουδούνης.

Αντιπαθείς τους φόρους; Αγόρασε ένα γιοτ!

Αντιπαθείς τους φόρους; Αγόρασε ένα γιοτ!

"Το Σύνταγμά μας άρχισε να λειτουργεί. Όλα δείχνουν ότι θα διαρκέσει. Μα σε τούτο τον κόσμο τίποτα δεν είναι βέβαιο εκτός από τον θάνατο και τους φόρους". Είχε άραγε δίκιο ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν; Γράφει ο Π. Κουδούνης.

Έλληνες υπουργοί χωρίς πτυχία;

Ακόμα και μια μικρή εταιρία που αναζητά οικονομικό διευθυντή απαιτεί από τους υποψηφίους να διαθέτουν οικονομικό πτυχίο. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο προσόν για το Μαξίμου! Γράφει ο Π. Κουδούνης.

Π. Δανός: Η εκτίμηση ακινήτων στην κρίση

Το αντικείμενο του εκτιμητή είναι η αποτίμηση της αξίας ενός παγίου την οποία είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάποιος αγοραστής και όχι η πρόβλεψη. Γιατί βάλλονται οι "εκτιμητές" στην κρίση. Γράφει ο Π. Δανός.

Η συμπεριφορά της αγέλης στη φούσκα του 1999

Η συμπεριφορά της αγέλης είναι εντονότερη σε ανοδικές παρά σε πτωτικές περιόδους της χρηματιστηριακής αγοράς τονίζει ο Ν. Φίλιππας παραθέτοντας παράλληλα μια επιστημονική ερμηνεία για τη φούσκα του 1999.

H κουκούλα κι η Πετρούλα!

Όταν γνωρίζουμε τα κουτσομπολιά της  ελληνικής showbiz και ανεχόμαστε το "άσυλο", είναι επόμενο κάποιοι άλλοι να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν την κυβέρνηση κλείνοντας την Ακρόπολη.

ΧΑ: Μηχανισμός... εκροής κεφαλαίων!

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θεωρείται ότι ένα χρηματιστήριο συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας. Στην Ελλάδα ωστόσο -για το Χρηματιστήριο Αθηνών- δεν ισχύει κανένας από αυτούς. Και να γιατί...

Η κρίση είναι περισσότερο... ψυχιατρική

Θ. Κρίντας: Η στιγμή της κρίσης

"Μύλος" για τη σύνθεση της Κεφαλαιαγοράς

Ακίνητα: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Σ.Παπαθανασίου:Τρεις έξυπνοι τρόποι να επενδύσετε

Π. Κουδούνης: Ποιος τρελός θέλει τώρα εκλογές;

Κουρούκλης: Η επόμενη μέρα για πετρέλαιο-χρυσό

Πανσπερμία κομμάτων!

Investor Relations: Μια οικογενειακή υπόθεση;

OTE: Παπατζήδες με κρατική "βούλα"

v