ΑΠΟΨΕΙΣ

"Φυγή προς τα εμπρός"; Δεν νομίζω, Γιώργο!

Προϊόν αδυναμίας και συμβιβασμών ή μήπως "μακιαβελικός" χειρισμός της επόμενης μέρας; Όπως και να είναι, δυστυχώς, ο ανασχηματισμός δεν δίνει εχέγγυα για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων.

Πρόταση για άμεση

Πρόταση για άμεση "διαγραφή" 20% του χρέους

Την εξαγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων του πλάνου αποκρατικοποιήσεων από τις τράπεζες προτείνει ο καθηγητής Χ. Λαμπρόπουλος. Πώς θα οδηγήσει σε άμεση "διαγραφή" του 20% του χρέους!

Το

Το "Καθεστώς" ο Λαός και η Πλατεία

Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις για το πολιτικό σύστημα, εδώ που φτάσαμε. Κι όσες υπάρχουν είναι δύσκολες. Το ίδιο όμως ισχύει και για το λαό, είτε έχει κατέβει στο Σύνταγμα είτε όχι.

Κυβέρνηση σε... γνωστική ασυμφωνία

Κυβέρνηση σε... γνωστική ασυμφωνία

Φήμες, στερεότυπα και συναισθήματα επηρεάζουν τον εγκέφαλο και οδηγούν συχνά στη λήψη λανθασμένων αποφάσεων. Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τον εαυτό της προσπαθώντας να βγει από την κρίση.

"Αντιδημοκρατικά" είναι τα μούτρα σας

Βγήκαν κάποιοι πολιτικοί αφέντες να πουν ότι οι Αγανακτισμένοι είναι κατά της Δημοκρατίας. Μέγα ψέμα, μέγα λάθος! Αν νομίζουν ότι θα καθαρίσουν με σοφιστείες, γελάστηκαν. "Εχθρός" της Δημοκρατίας είναι πια οι ίδιοι.

Τα «σωστά φάρμακα» για τον Έλληνα… ασθενή

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση χρέους, αλλά κρίση διαχείρισης και εξυπηρέτησης του χρέους - Μακριά από τρομολαγνίες και χρεοκοπολαγνίες, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα σε λιγότερο από τρία χρόνια!

Γιατί έχουν δίκιο οι «Αγανακτισμένοι»

Άμεση μείωση βουλευτών στο μισό και δήμευση περιουσιών των υπευθύνων για την ελληνική τραγωδία ζητά ο Αλ. Μωραϊτάκης. H αποτυχία πολιτικής συναίνεσης, τα επικοινωνιακά λάθη, οι δαπανηρές "πολυτέλειες" και οι... βολεμένοι.

Βρείτε λύση σήμερα!

Να μη βγουν οι πολιτικοί αρχηγοί από το προεδρικό μέγαρο αν δεν έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο μείωσης του ελλείμματος, ζητά ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ. Δεν υπάρχει λογική στην επιβολή νέων φόρων, υποστηρίζει.

Το Ευρώ, η Δραχμή και η Αγανάκτηση!

Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα σερβίρει στον κόσμο πλαστά διλήμματα και υποσχέσεις, μήπως παρακάμψει τη λαϊκή αγανάκτηση. Έλλειψη σοβαρότητας ή άγνοια κινδύνου; Ό,τι και να είναι, πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Επενδύσεις: Οι επιλογές σε Ελλάδα - εξωτερικό

Κλάδοι και προϊόντα που επιλέγονται για επενδύσεις στην τρέχουσα συγκυρία με βάση το μοντέλο "Sector Rotation". Τα συμπεράσματα από τη σύγκριση του κύκλου της αγοράς με τον κύκλο της οικονομίας. Γράφει ο Σπύρος Παπαθανασίου.

Πολιτική συναίνεση πριν από την καταστροφή

Φθηνά ψέματα και κουτοί στρουθοκαμηλισμοί

Η Marfin καινοτομεί και στην υγεία

Επιχειρήσεις: Δύο κινήσεις εξεύρεσης ρευστότητας

Συντάξεις: Τι μαθαίνει η Ελλάδα από Ευρώπη

Κυπριακές τράπεζες: Το κόστος αντιπαράθεσης

Πικρή αλήθεια για ΕΧΑΕ,κεφαλαιαγορά, οικονομία

Το "άλλο μνημόνιο" και η αναδιάρθρωση

Πορτογαλία: Ίδια συνταγή, καλύτερο "μαγείρεμα"

Τα συνδικάτα και η… κόρη μου η σοσιαλίστρια!

v